![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Cyamopsis tetragonoloba / Guar Fasulyesi
Guar gum olarak bilinen kıvam arttırıcının ana kaynağı olan Guar fasulyesi Hindistan ve Pakistanda yetişir. ![]() Dünyada kullanılan Guar sakızının % 80'ini Hindistan tarafından üretilir. Bu bitki Türkiye koşullarında da rahatlıkla yetiştirilebilir. Dünyadaki talep yıl geçtikçe artmakta. ![]() Tıbbi, kozmetik, beslenmede kullanımı yaygınlaşmakta. Guar gum soyanın sağlıklı bir alternatifi olmaya aday. ![]() Yetiştirmesi kolay ve kuraklığa dayanıklı bu bitkinin ülkemizde yaygın olarak üretilebileceği düşüncesindeyim. Güzel kazanç sağlanması mümkün. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
metetrn
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sanırım bu başlık yeni bir macera olarak devam edecek dörtgözle bekliyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örneğin geleceğin besini ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
metetrn
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sn Jezebel hocam ben daha sayfanın ilk açıldığı an mutlaka sizin bu tohumları bulup yeiştireceğinizi biliyordum yazdığım gibide oldu ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.metetrn, bu benim için bir iltifat. Demek ki çok istikrarlı bir davranış tarzı benimsemiş bulunuyorum ve bunu siz de anlayabildiniz ![]() Günümüzde rüzgara göre hareket eden çok insan var, sadece bazı kişiler kafalarında tasarladıkları gibi hareket ederler... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|