agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Hingel (Sivas) (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/35042.htm)

hira 30-06-2014 01:25

Hingel (Sivas)
 
Babaannemin anlattığı sahur hikayeleri aklıma geldi az evvel. Belki çok sağlıksız diyeceksiniz ama sahurda, Sivas'a özgü bir hamur işi olan hingel yiyorlarmış. Aklıma gelmişken tarifinide vereyim dedim. Malzeme ölçüsünü bilmem ama listesini vereyim, siz miktarlarını ayarlayın. Netten fotoğrafını buldum onuda ekliyorum :)


Patatesleri haşlayıp ezerek, tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın.

Bu arada un, tuz ve su ile tıpkı mantı hamuru kıvamında bir hamur hayırlayıp çokta ince olmayacak şekilde açın.

hamuru kare kare kesip patates koyarak fotoğraftaki şekli verebiliyorsanız verin (ben yapamam:D)

hamurları tuzlu suda haşlayıp üzerine kızartılmış tereyağı gezdirin.

Ayran veya cola ile muhteşem olur. afiyet olsun.

hira 30-06-2014 01:33

1 Eklenti(ler)
Fotoğraf netten alıntıdır.

resimsel 30-06-2014 07:03

Ben de Sivas kökenliyim ama bunu bilmiyordum güzele benziyor. Ramazan yiyeceği olmazsada denemek lazım,biz daha ince ve küçük yapıyoruz mantı benzeri adına zaten mantı diyoruz.Teşekkürler Sn.hira

Nefin Nur 30-06-2014 08:49

evlendikten sonra tanıştığım bir lezzet, eşim çerkez ve annesi çok güzel yapar, bizimkile kabın diyorlar etli ve patatesli yapıyorlar ve kesinlikle yemenizi tavsiye ederim

kelebek çalısı 30-06-2014 13:51

Hınkal olarak biliyorum ben bu yemeği. Yengemin kökeni Karaçay-Çerkes, çocukluğumdan hatırlıyorum, bu Hınkal, Kafkas mutfağının bir yemeğidir.

hira 30-06-2014 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1300856)
Hınkal olarak
biliyorum ben bu yemeği. Yengemin kökeni Karaçay-Çerkes, çocukluğumdan
hatırlıyorum, bu Hınkal, Kafkas mutfağının bir yemeğidir.

Annem ve babam Sivas'lı, iki taraftan koyu bir Sivaslı olarak yanıldığımı sanmıyorum:D hem google'da bana katılıyor:D

Sevgi Durul 30-06-2014 14:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1300856)
Hınkal olarak biliyorum ben bu yemeği. Yengemin kökeni Karaçay-Çerkes, çocukluğumdan hatırlıyorum, bu Hınkal, Kafkas mutfağının bir yemeğidir.

Kafkas kökenli olarak, biz de haluj olarak biliriz, yaparız ve çok severiz.

hira 30-06-2014 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1300788)
Ben
de Sivas kökenliyim
ama bunu bilmiyordum

Benim eşimde Sivas Koyulhisar'lı ayrıca kayınvalidem Suşehir'li onlarda bilmiyordu.

Benim anne ve baba Hafik ilçesinden, bizde bilinen ve aşırı sevilenbir yemektir. Çok ağır ve inanılmaz lezzetlidir. Misafire yapılan en güzel ikramdır. Mantı gibi asla yoğurt dökülmez üzerine.

Ozlem A 30-06-2014 15:31

Biz patateslisine hambal peynirlisine hingel dermişiz, annem söyledi, ben sadece yiyiciyim :)

Ozlem A 30-06-2014 15:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nefin Nur (Mesaj 1300806)
evlendikten sonra tanıştığım bir lezzet, eşim çerkez ve annesi çok güzel yapar, bizimkile kabın diyorlar etli ve patatesli yapıyorlar ve kesinlikle yemenizi tavsiye ederim

Gerçekten de kabın çok güzeldir ama fıtçın ve velibah ta harikadır.

jojoba 30-06-2014 16:47

Bende Sivas'lıyım hingeli çok severim. Teyzem ve annem çok güzel yapar, içince peynir meynir değil, sade ve sadece patates koyulur. Ama ben acıktım yaa!:(

A_NOMAD 30-06-2014 17:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1300880)
Gerçekten de kabın çok güzeldir ama fıtçın ve velibah ta harikadır.

Hangi dilde kurdun bu cümleyi arkadaşım? :D
Kaç kere okudum hiç anlam veremedim o nedenle Türkçe mealini rica ediyorum :D :D

Nefin Nur 30-06-2014 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1300927)
Hangi dilde kurdun bu cümleyi arkadaşım? :D
Kaç kere okudum hiç anlam veremedim o nedenle Türkçe mealini rica ediyorum :D :D

Özlem A'nın yerine cevap vermiş oldum ama çerkez yemek isimleri, ilk başta bende anlamıyordum :)) şimdi bu enfes tatlara bayılıyorum, bir yemekte ben tavsiye edicem "şıpsı paste" tavuklu bir yemek ve ben bunu yedikten sonra Allahım bugüne kadar boşuna yemek yemişim bu nasıl bir tat demiştim ..

denemek isterseniz FICCIN | ANASAYFA bakın derim

Ozlem A 30-06-2014 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nefin Nur (Mesaj 1300931)
Özlem A'nın yerine cevap vermiş oldum ama çerkez yemek isimleri, ilk başta bende anlamıyordum :)) şimdi bu enfes tatlara bayılıyorum, bir yemekte ben tavsiye edicem "şıpsı paste" tavuklu bir yemek ve ben bunu yedikten sonra Allahım bugüne kadar boşuna yemek yemişim bu nasıl bir tat demiştim ..

denemek isterseniz FICCIN | ANASAYFA bakın derim

Sayfasını verdiğiniz restoran sahibesi yakinim olur :) Kallavi sokakta da kuzenleri.

Sevgili A_NOMAD cim, bunlar Osetin yemek isimleridir, adama parmaklarını yedirtir, 150 kilo yapar kolestrolünü 350ye çıkarır vs vs işte :)

Ozlem A 30-06-2014 17:41

Bu arada Osetin olmamakla birlikte çok ama çok eski aile dostlarımızdan dolayı iyi bilirim.

Nefin Nur 30-06-2014 17:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1300934)
Sayfasını verdiğiniz restoran sahibesi yakinim olur :) Kallavi sokakta da kuzenleri.

Sevgili A_NOMAD cim, bunlar Osetin yemek isimleridir, adama parmaklarını yedirtir, 150 kilo yapar kolestrolünü 350ye çıkarır vs vs işte :)

bizleri yapar belki ama eşimin ailesinde aşırı kilolu kimse yok, bünye meselesi galiba :) hatta bir akşam kayınvalidemlere gelen misafirlerin yaş ortalaması 60 üstüydü Allah'ım dokunacak şimdi dedim ama 2şer tabak yediler ve maşallah gece vakti hiç birşey olmadı

Ozlem A 30-06-2014 17:52

Valla bizimkiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, yediklerini gösteriyorlar :)

kelebek çalısı 30-06-2014 18:38

İstanbul' a ilk gidişimde soluğu fıccın da alıyorum o halde.

A_NOMAD 30-06-2014 18:45

Beraber gidelim :D

kelebek çalısı 30-06-2014 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1300952)
Beraber gidelim :D

Olur tabi :)

A_NOMAD 30-06-2014 18:50

İsimlerini dahi söyleyemediğim/bilmediğim yemekleri canımın çekebilmesi ne saçma değil mi? :D :D

kelebek çalısı 30-06-2014 18:52

Valla lezzetlerine kefil bunca insan varken bence bu bir hata değil. :)

Nefin Nur 30-06-2014 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1300956)
İsimlerini dahi söyleyemediğim/bilmediğim yemekleri canımın çekebilmesi ne saçma değil mi? :D :D

eldiven takın yoksa parmaklarınızı yersiniz:)
ben çok şanslıyım kayınvalidem süper yapıyor dışarda yememe gerek kalmıyor

Ozlem A 30-06-2014 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1300954)
Olur tabi :)

Gitmeden haber verin :)

Benol Hazaroğlu 30-06-2014 23:51

Fıccını facebooktan takipteyim. İstanbulda 24 gün kaldım bu ay, gitmek yine kısmet olmadı.
Bir gün mutlaka o lezzetleri tadacağım.

resimsel 01-07-2014 07:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1300864)
Benim eşimde Sivas Koyulhisar'lı ayrıca kayınvalidem Suşehir'li onlarda bilmiyordu.

Benim anne ve baba Hafik ilçesinden, bizde bilinen ve aşırı sevilenbir yemektir. Çok ağır ve inanılmaz lezzetlidir. Misafire yapılan en güzel ikramdır. Mantı gibi asla yoğurt dökülmez üzerine.

Sevgili hira, dün sizin bu yazınızı okuduktan sonra ablama sordum o biliyor aynısını yapmıyoruz ama dediğiniz gibi yoğurtsuz servis edilirmiş,eee ben yemek konusunda çok bilgi sahibi değilim ondandır:)) ben de Gürünlüyüm,orada hala dayımlar oturuyor arada bir gidiyorum, elmamız ve alabalığımız çok güzel.

resimsel 01-07-2014 07:24

Abi, yukardaki yemek isimlerine bayıldım,birde tatlarına bakma şansımız olsaydı keşke.

HİNGEL
KABIN
HINKAL
HALUJ
FICCIN
VELİBAH
ŞIPSI-PASTE.

Valla ne yalan söyleyeyim biraz yemek kültürüm eksik hep balıkla olmuyor bu işler demekki.Yiyenlere afiyet olsun,yapanların ellerine sağlık.

hira 01-07-2014 10:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1301123)
Sevgili hira, dün sizin bu
yazınızı okuduktan sonra ablama sordum o biliyor aynısını yapmıyoruz
ama dediğiniz gibi yoğurtsuz servis edilirmiş,eee ben yemek konusunda
çok bilgi sahibi değilim ondandır:)) ben de Gürünlüyüm,orada hala
dayımlar oturuyor arada bir gidiyorum, elmamız ve alabalığımız çok
güzel.

Ben İstanbul doğumluyum, sedece bir kez 7 yaşındayken gitmiştim Sivas'a. Zaten kimsede yok orada, sadece bi halam var. Köylerimiz boşalıyor, halkın yaşlanıyor. Elma ve alabalığımız güzelde, Kızılırmak hepsine bedel:D

bu arada burası baya baya Hingel Sivas kahvehanesi oldu:D

resimsel 01-07-2014 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1301173)
Ben İstanbul doğumluyum, sedece bir kez 7 yaşındayken gitmiştim Sivas'a. Zaten kimsede yok orada, sadece bi halam var. Köylerimiz boşalıyor, halkın yaşlanıyor. Elma ve alabalığımız güzelde, Kızılırmak hepsine bedel:D

bu arada burası baya baya Hingel Sivas kahvehanesi oldu:D

Sn. hira,çok güzel bir isim buldunuz.HİNGEL SİVAS KAHVEHANESİ.:))

ayzek20 02-07-2014 12:27

Aynı yemeğin Azerbaycan versiyonu Xengel'dir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024