Hingel (Sivas)
Babaannemin anlattığı sahur hikayeleri aklıma geldi az evvel. Belki çok sağlıksız diyeceksiniz ama sahurda, Sivas'a özgü bir hamur işi olan hingel yiyorlarmış. Aklıma gelmişken tarifinide vereyim dedim. Malzeme ölçüsünü bilmem ama listesini vereyim, siz miktarlarını ayarlayın. Netten fotoğrafını buldum onuda ekliyorum :)
Patatesleri haşlayıp ezerek, tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın. Bu arada un, tuz ve su ile tıpkı mantı hamuru kıvamında bir hamur hayırlayıp çokta ince olmayacak şekilde açın. hamuru kare kare kesip patates koyarak fotoğraftaki şekli verebiliyorsanız verin (ben yapamam:D) hamurları tuzlu suda haşlayıp üzerine kızartılmış tereyağı gezdirin. Ayran veya cola ile muhteşem olur. afiyet olsun. |
1 Eklenti(ler)
Fotoğraf netten alıntıdır.
|
Ben de Sivas kökenliyim ama bunu bilmiyordum güzele benziyor. Ramazan yiyeceği olmazsada denemek lazım,biz daha ince ve küçük yapıyoruz mantı benzeri adına zaten mantı diyoruz.Teşekkürler Sn.hira
|
evlendikten sonra tanıştığım bir lezzet, eşim çerkez ve annesi çok güzel yapar, bizimkile kabın diyorlar etli ve patatesli yapıyorlar ve kesinlikle yemenizi tavsiye ederim
|
Hınkal olarak biliyorum ben bu yemeği. Yengemin kökeni Karaçay-Çerkes, çocukluğumdan hatırlıyorum, bu Hınkal, Kafkas mutfağının bir yemeğidir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim anne ve baba Hafik ilçesinden, bizde bilinen ve aşırı sevilenbir yemektir. Çok ağır ve inanılmaz lezzetlidir. Misafire yapılan en güzel ikramdır. Mantı gibi asla yoğurt dökülmez üzerine. |
Biz patateslisine hambal peynirlisine hingel dermişiz, annem söyledi, ben sadece yiyiciyim :)
|
Alıntı:
|
Bende Sivas'lıyım hingeli çok severim. Teyzem ve annem çok güzel yapar, içince peynir meynir değil, sade ve sadece patates koyulur. Ama ben acıktım yaa!:(
|
Alıntı:
Kaç kere okudum hiç anlam veremedim o nedenle Türkçe mealini rica ediyorum :D :D |
Alıntı:
denemek isterseniz FICCIN | ANASAYFA bakın derim |
Alıntı:
Sevgili A_NOMAD cim, bunlar Osetin yemek isimleridir, adama parmaklarını yedirtir, 150 kilo yapar kolestrolünü 350ye çıkarır vs vs işte :) |
Bu arada Osetin olmamakla birlikte çok ama çok eski aile dostlarımızdan dolayı iyi bilirim.
|
Alıntı:
|
Valla bizimkiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, yediklerini gösteriyorlar :)
|
İstanbul' a ilk gidişimde soluğu fıccın da alıyorum o halde.
|
Beraber gidelim :D
|
Alıntı:
|
İsimlerini dahi söyleyemediğim/bilmediğim yemekleri canımın çekebilmesi ne saçma değil mi? :D :D
|
Valla lezzetlerine kefil bunca insan varken bence bu bir hata değil. :)
|
Alıntı:
ben çok şanslıyım kayınvalidem süper yapıyor dışarda yememe gerek kalmıyor |
Alıntı:
|
Fıccını facebooktan takipteyim. İstanbulda 24 gün kaldım bu ay, gitmek yine kısmet olmadı.
Bir gün mutlaka o lezzetleri tadacağım. |
Alıntı:
|
Abi, yukardaki yemek isimlerine bayıldım,birde tatlarına bakma şansımız olsaydı keşke.
HİNGEL KABIN HINKAL HALUJ FICCIN VELİBAH ŞIPSI-PASTE. Valla ne yalan söyleyeyim biraz yemek kültürüm eksik hep balıkla olmuyor bu işler demekki.Yiyenlere afiyet olsun,yapanların ellerine sağlık. |
Alıntı:
bu arada burası baya baya Hingel Sivas kahvehanesi oldu:D |
Alıntı:
|
Aynı yemeğin Azerbaycan versiyonu Xengel'dir.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024