agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Hingel (Sivas) (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/35042.htm)

Ozlem A 02-07-2014 17:20

Teyzemizin Gürcü yardımcısı kıymalısını yapmıştı geçen yıl, onlarınki bir çocuk yumruğu büyüklüğünde ve kese gibi boğazından büzerek yapılıyor. İçini epeyce doldurduklarından hamurunu da kalın açıyorlar.

Restoran olarak Yalova Çiftlikköy karayolu üzerinde bonzaicinin hemen yanında Hınkal adıyla bir tane biliyorum.

hira 02-07-2014 20:37

Arkadaşlar, hingel tıpkı fotoğraftaki şekilde ve iç malzeme olarak sadece patatesle yapılır!! farklı malzemelerle yapılan, sadece isim benzerligi olan yemeklerle karıştırmayın...

ayzek20 02-07-2014 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı (Mesaj 1301617)
X harfi okunurken H gibi mi okunuyor peki?

Evet H gibi okunur Sayın kelebek çalısı ama biraz hırıltılı h dir.

kelebek çalısı 02-07-2014 22:01

Tahminim doğruymuş :)

Bu arada hira kendi hingel tarifi dışındaki yorumları kabul etmediğinden bizim bahsettiklerimiz için farklı farklı başlıklar açmaya kalkarsak epey bir karışır herhalde ortalık. Halva da deriz, helva da...Bu biraz böyle bir şey. Kıyma yoksa patates konur, bunun gibi.

Yine de sayfayı açan hira. Fotoğraflı tarif bekliyoruz. :)

lusoari 02-07-2014 22:08

Annem aynı malzemelerle yapıp ( iç harcına kuru nanede çok yakışıyor) kızartır adına da ''bişi'' deriz, yanında da sıcacık çayla nefis olur.
''hngel'' ise bizde mantı hamuru gibi hamuru açılır, yine aynı şekilde kare kare kesilir, kaynayan suda haşlanılır. Hamurlar piştikten sonra geniş bir tepsiye haşlanmış hamurlar gelişi güzel konulur, üstüne sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de kızdırılmış tereyağı dökülüp servis edilir. (bu saatte karnım acıktı) :D

ayzek20 02-07-2014 22:13

Türkiye'de et pahalı olunca patatese talim edilip hıngel yapmaya devam edilmiş demek ki :)

yağmur 19-07-2014 00:17

4 Eklenti(ler)
Yarım kilo un
1 yumurta
Ilık su ve tuz katarak hamurunu yoğurdum. Patates, soğan, salça ile iç malzemeyi hazırladım. Bu yemeği ilk kez deniyorum, şekillendirme olayı bana tüm yemeklerde zor geldiğinden bunda da gelenek bozulmadı, epey uğraştım. Sonuç yine de - şekil olarak- vasattı. Ama tadı harika. Böyle ağır yemek canım çektiğinde yapabileceğim bir lezzet. Güzel olmadığını bilsem de başlıkta ev yapımı fotoğraf olsun diyerek ekliyorum. Ben 1,5 saat uğraştım ama eli çabuk olanlar, eminim yarısı sürede hazırlar bu yemeği.

Eklenti 509725

Eklenti 509726

Eklenti 509727

Eklenti 509728

kelebek çalısı 19-07-2014 00:57

Emek vermiş, uğraşmışsınız sayın yağmur. Elinize sağlık. Daha güzellerini de yaparsınız. :)

Ozlem A 19-07-2014 18:33

Sevgili yağmur, ellerine sağlık. Alçak gönüllülüğünden şekillerini beğenmediğini belirtmişsin ama bence gayet güzel görünüyor. Hiç yapmamaktansa kendi yolumuzla yapma gayretini göstermek ve çocuklarımızın geleneksel yemekleri tatmasını sağlamak, kültürel mirasımızın devamını sağlayan önemli bir iş.

Senin kuzucuk ta anneden yana şanslılardan :)

Ozlem A 19-07-2014 18:36

Ek: tarifini bizlerle paylaştığın için de ayrıca teşekkürler...

yağmur 19-07-2014 23:10

Kelebek çalısı ve Ozlem A,
İkinize de teşekkür ederim. Sevgili Özlem, yok valla alçak gönüllülük değil, kendini bilmek bu. Ben mesela poğaça yaparım, onlarda yamuk yumuk olur :D Şanslı olmaya gelince, sanırım biraz öyle bizim oğlan. Çünkü ben tüm hamur işlerini aynı zamanda eğlence-etkinlik adı altında onunla birlikte yapıyorum, yemesi de cabası oluyor. Bakalım bir arada sizin yorumlar da gördüğüm şıpsi pasteyi yapacağım inşallah.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024