agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Taze Fasulyeli Pilav (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/26217.htm)

yener.T 05-02-2012 14:24

Taze Fasulyeli Pilav
 
1 Eklenti(ler)
Taze Fasulyeli Pilav

Malzemeler:
* 250-300 gr taze fasulye
* 2-3 adet domates

* 1 su bardağı pirinç

* 3 su bardağı su

* 1 fincan sıvı yağ

* Tuz

Yapılışı :

Domatesler rendelenir ve sıvıyağ ile birlikte tencerede hafif ateşte kavrulmaya başlanır. Kavrulan domateslere; ayıklanıp, küçük küçük kırıldıktan sonra yıkanan taze fasulyeler ilave edilir. Fasulyeler de biraz sendirildikten sonra kaynatılmış olan su ilave edilir. Taze fasulyeler, yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Sonra yıkanmış pirinç ve tuz ilave edilir, yavaş ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra peçete veya gazete kağıdı ile kapatılan pilav demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Manolya_ 05-02-2012 18:07

Annem bunu bulgur ile yapar hep.
Pirinçli olanını da denemek lazım eminim çok lezzetli olacaktır
Teşekkürler sayın yaner bey

simalyildizi 13-05-2012 17:08

Harika bir lezzet bu pilavi sadece cacikla yemek bile o kadar lezzetli ki ...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024