Renkli Makarnalar (ıspanaklı, pancarlı vb)
3 Eklenti(ler)
Lazanyadan su böreği
Lazanya almak için dışarı çıkmaya üşenip, (tembellik başa bela) kendim yaptım :) Bu ıspanaklısı... 5 kat bana yeter :) Eklenti 202141 Eklenti 202142 Balkabaklı ve pancarlısı için malzemeler... Eklenti 202143 |
Aman Allah' ım şimdi tembellik bu mu oluyor? Lütfen nasıl yaptın anlatır mısın? :))))
|
2 yumurta
Yarım kilo ıspanağın sadece sapları Aldığı kadar un Tuz Ispanakları birkaç dakika haşlayıp, bıçakla çok ince kıy ya da doğrayıcıdan geçir. Suyunu iyice sık, tüm malzemeyi karıştır. Sert bir hamur olsun. Yarım saat kadar dinlendir. Açebileceğin büyüklükte parçalar koparıp, 1-2 mm inceliğinde aç. Tümünü bitirince kesme işini yapabilirsin. Erişte yaparken üst üste konup kesileceği için tavlanması (biraz kurumaya başlaması) önemlidir ama bunlar tek tek kesildiği için sorun değil... Büyüklükleri aynı olsun, nasıl keseyim derken, bir kenara ayırdığım plastik kestane şekeri ambalajı buldum. Yapısı çok uygundu, kurabiye kalıbı gibi kullanararak lazanyaları kesebildim. Artan parçaların büyüklerini erişte gibi, daha küçüklerini de çorbalık olarak kesip kurutabilirsin. Not: Bu malzeme ile 18 yaprak yaptım. Bir pişirimlik erişte ve 2 pişirimlik çorbalık çıktı. |
Eline sağlık:) Tarifini verebileceğin, bir yerlere not aldığın, ya da bir yerlerden baktığın bir tarif değildir bu mutlaka. Yeni yaptığın için hatırladığın, deneysel ve muhteşem yemeklerinden birisi sadece...
Yılbaşında "malikane"de bana ikram ettiğin, hani iki parça halindeki, biri düz, diğeri halka biçimli olan, ikisi birleştiğinde oluşan minik havuzun ortasına reçel koyup yediğim o güzel şeyin tarifini hatırlamıyorsun mesela... Ben ona takılmış durumdayım. Tarçınlıydı hatta... :p |
Mine'nin Lazanyadan su böreği konusu üzerine aklıma geldi... Renkli makarnayı biliyordum ama işi su böreğine kadar uzatmak aklıma gelmemişti :)
|
1 Eklenti(ler)
Ben de kızımdan yeni bir şey öğrendim. O da bir Amerikan mecmuasından alıntılamış.
Ispanak Plakalı Lazanya olmalı adı. Ispanaklı plakaları önce tuzlu sıcak suda kısa bir müddet yumuşat. Sonra buradan çıkartarak hemen soğuk suda dinlendir. Daha sonra sularını çekmesi için kâğıt havlu üzerinde dinlendir. Payrex bir kaba kıymalı sosdan bir miktar koy, üzerine lazanya plâkalarını kabın dışına sarkacak şekilde bir sıra döşe. Plakaların üzerine tekrardan kıymalı sosdan döşe Üzerine beşamel sosu ince bir şekilde yay. Ve mozzarella ile permesan peynirinden azıcık rendele. Tekrar bir sıra lazanya plakalarından döşe, beşamel sos ve peynirden sonra ve kap dışına sarkıttıklarınızı da içeri kıvır. Eritilmiş tereyağını fırça ile sürerek, alimımyum folya kapatarak 180° ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Daha sonra folyayı kaldırarak bir 12-15 dakika daha kızartarak servis yapabilirsiniz. Eklenti 204348 |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili Mine Hanım, ya bunlara ne dersiniz? Bayram şekeri değil, renkli erişteler. Hepsi de sayın malina mamulâtı. Bir de renkli fiyonklar var, bayılırsınız. Onları da Bu Gün Ne Pişirelim başlığına koymuştum. |
Pişmiş hallerini de görmek isteriz :)
|
Çok güzeller,elinize sağlık...
Bu yaz ablamla erişte yaptık, besleyici olsun derken yumurtayı fazla kaçırmışız, biraz sert oldu, ama yinede güzeldi... Bu renklilere bayıldım, en kısa zamanda yapılacak listemde...:) |
Alıntı:
|
Çok güzeller ellerinize sağlık her tarif birbirinden çekici ama şu renkli makarnalar tam çocukların sevdiği gibi olabilir tez zamanda yapmaya çalışacağım.
|
Alıntı:
Eğer İstanbul toplantısında Sn. malina'dan bu renkli şeritleri tatmamız için bir imkan olacaksa, uçarak gekiyorum bilesiniz;):D |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ev yapımı ıspanaklı makarnalarım ..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024