agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Kulak çorbası (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/21297.htm)

Mine Pakkaner 07-06-2010 21:23

Kulak çorbası
 
Eşimin rahmetli anneannesinin yaptığı çok lezzetli ve besleyici bir çorbadır. Nohutlu domatesli bir mantı diye düşünün. Ooo, mantı uzun iş demeyin. Pratik olarak yapmanız günümüz koşullarında mümkün.

Hazır fırınlanmış veya dondurulmuş mantı kullanabilirsiniz, elbette isterseniz elde de açabilirsiniz. İçine sadece az soğan, kıyma, tuz ve karabiber koyacaksınız. Bu arada bir büyük kase haşlanmış nohut da gerek. Konserve olarak da alabilirsiniz.

Domatesi az tereyağında kavurunuz, sonra et suyu ilave edip kaynatınız. Domates renk vermiyorsa az salça da koyabilirsiniz. Tuz da ekleyin. Kaynayan domatesli et suyuna mantıları salın. Pişmesine az kala haşlanmış nohutu da ekleyin birlikte pişirmeye devam edin. Ocaktan alınca üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber ekleyin ve tabaklara suyuyla birlikte servis yapın.

Neden kulak çorbası diye sormayın, anneannemiz sağken sormak hiç aklımıza gelmemişti.

hozat 07-06-2010 21:37

Teşekkürler Mine Hanım,

Sandıktan çıkan her şeyin bir kerameti vardır mutlaka.

Anneanneden devraldığınız lezzeti hemen deneyeceğim, güzel olacağından kuşkum yok.

Sevgi Durul 22-04-2011 13:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 654192)
Eşimin rahmetli anneannesinin yaptığı çok lezzetli ve besleyici bir çorbadır. Nohutlu domatesli bir mantı diye düşünün. Ooo, mantı uzun iş demeyin. Pratik olarak yapmanız günümüz koşullarında mümkün.

Neden kulak çorbası diye sormayın, anneannemiz sağken sormak hiç aklımıza gelmemişti.

Kulak, Ege bölgesine has bir ad sanırım. Bizim burada da mantıya kulak diyorlar.

Ozlem A 23-10-2014 10:44

Rahmetli kayınpederim Sinoplu idi, onlar da mantıya kulak diyor. Ben sadece kayseri mantısı meşhur sanırdım, meğer Sinop mantısı da çok ünlüymüş. Yaygın bilinen mantıdan dah büyük ve kalın hazırlanıyor. Yumurtalı hamurla hazırlanıp servis ederken üzerine kızdırılmış tereyağı dökülüyor ve ufalanmış ceviz serpiliyor.

alimallah 25-10-2014 07:42

Rahmetli Seyit dayı "mantı dediğin, kaşığa alınca kulakları kenarından taşmalı" derdi.
Bu sözden çıkarım yaparsak; muska şeklinde bükülen hamurun, sivri uçlarından esinlenilerek, mantı çorbasına "kulak çorbası" denmiş olabilir. Mi?
Selamlar,


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024