agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Patlıcanlı Dövme Pilavı (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/19704.htm)

backyard 13-03-2010 13:49

Patlıcanlı Dövme Pilavı
 
Bu tarifi dün iş arkadaşımdan aldım ve hemen yaptım
İlk defa olmasına rağmen galiba başarılı oldu
Yalnız fotoğraf çekmek aklımıza geldiğinde yemeğin yarısı çoktan gitmişti :rolleyes:

- 1,5 su bardağı dövmeyi düdüklü tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekledim ve 30-40 dakika pişirdim

(Bu arada düdüklü tencere yeni kullanmaya başladım
İlk başlarda oldukça tedirgin oluyordum (hah şimdi patladı/patlayacak)
Hele ilk defa sesle karışık duman çıktığında koşarak eşimi çağırıp -eyvah kaçalım diye bağırmışım :o)
- Bu 30-40 dakika pişirme süresi yemek kaynadıktan sonra başlıyor
(belki de hep öyledir ama ben yine de belirteyim dedim)

-başka bir kapta süzme yoğurdu biraz incelttim ve sarmısakladım

-bir tavada 400 gr sotelenmiş dana etini pişirdim (az sıvı yağ, biber salçası, kekik, tuz, karabiber, tuz, pul biber)

-başka bir tavada 2-3 soğanı doğrayıp hafif ateşte karamelize olana kadar ağır ağır kavurdum. (hemen hemen 30 dakika boyunca)
bu karamelize olmuş soğanlar çok lezzetli oluyor
ben kavururken sızma yağ ile tereyağını karıştırıp kullandım
biraz piştikten ve kendini saldıktan sonra üstüne 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı şeker, çok az da pudra şekeri gezdirdim

- dövme pilavını piştikten sonra bir tencereye aldım ve önceden közlediğim patlıcanlarla karıştırdım, hafifçe kavurdum.
(közlenmiş patlıcan deposu yapmıştık yazdan/buzluktan çıkarıp kullanmak çok kolay)

Evet yemeğimiz hazır

- patlıcanla karıştırdığım dövme pilavını bir borcama aldım
üstüne önce sarımsaklı yoğurdu döktüm
onun üzerine etleri yaydım
ve en üstüne de karamelize olmuş soğanları

Afiyet olsun mmmm

Malzemeleri yazayım (hiç beceremiyorum bunu)

1- dövme (aşurelik buğday diye geçiyor galiba)
2- sotelenmiş dana eti
3- közlenmiş patlıcan
4- süzme yoğurt
5-soğan ve sarımsak
6- baharatlar


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024