agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Kestane Pilavli Hindi (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/11806.htm)

Oğuzhan 13-12-2006 16:43

Kestane Pilavli Hindi
 
Kestane Pilavli Hindi

Malzemeler:
1 adet hindi
2 kasik tereyag
2 kasik salca
tuz, karabiber
Pilavi icin:
2 bardak pirinc
250gr kestane
2 kasik yag
4 bardak su
tuz

Yapılışı:
1)Hindi iyice temizlenir.Uzerine karabiber, salca ve yag karistirilip iyice surulur. Firin tepsisine konularak 6-7 saat kadar hafif isida kizartilir
2)Kizaran hindi servis tabagina alinir etrafina pilav konulur pilavin ustunede kestaneler konularak servis yapilir.
Kestaneli pilavin yapilisi:
1)Kestaneler dagitilmadan haslanir>
2)Kabuklari soyulup ikiye kesilir.
3)2 bardak pirinc,4 bardak su ve iki kasik yag ile pilav hazirlanir.
4)Pilav suyunu cekince dogranmis kestaneler pilavin ustune dokulerek beraberce demlendirilir


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024