agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Börülceli bulgur pilavı (http://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/11595.htm)

cengin 24-08-2006 12:33

Börülceli bulgur pilavı
 
Börülceli bulgur pilavı:
Malzemeler:
- Pilavlık bulgur
- Taze börülce (kışın kurusuyla da yapabilirsiniz)
- Zeytinyağı
- Soğan
- Tuz

Yarım kilodan biraz daha az (4-5 kişiye yetecek kadar pilav için) börülce yıkanır ayıklanır. Haşlanmak üzere ocağa konur. Börülceler pişmeye yakınken bulgur eklenir(bulgurun miktarı haşlama suyunun miktarına göre değişir), tuzu konur.Pilav arada bir karıştırılarak bulgurun pişip pişmediği kontrol edilir. Bulgur pişmeye yakınken tencerenin altı kapatılır ve pilav demlenmeye bırakılır.
Bir tane orta boy soğan küçük küçük doğranır ve istenilen miktarda zeytinyağıyla kavrulur, demlenmiş pilavın üzerine dökülür. Pilav karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzerine karabiber veya pul biber ekebilirsiniz. Afiyet olsun:))


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024