agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2008, 12:40   #121
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Tamam teşekkür ederim Adalet Hanım. Söylediklerinizi dikkate alırım. Arayalım bakalım, gelişmeleri buradan sizlerle paylaşırım

Az önce eşim aramış. 10 kg.ı için 32,5 YTL demişler. Ağustosa kadar birşey olmayacağını, o zaman tuzlayıp serin bir yere kaldırmak gerektiğini söylemişler. Kargo ücret alıyormuş fakat anlaşmalı olduğundan daha az alıyormuş.

Denemek için 10 kg. almayı düşünüyoruz ( Sarıkılçık ) Eğer memnun kalırsak almaya devam ederiz...
Sayın Baldaş;
20kg. pirinciniz geldimi Sadık bey doğru vermiş ama Kargo yanlışlıkla benim 20 kg. pirincimi size göndermiş, bana da 10 kg. geldi, umarım bu yanlışlıktan mutlu olursunuz, hele de kalabalık bir aileyseniz daha iyi.
Ben bu gün aradım, bana hemen 10 kg. daha gönderecekler, az önce de pilavımı yaptım, ama inanın daha tadına bakmadan size yazıyorum, çok güldüm yanlışlığa.
Pirincinizi afiyetle yeyin, memnun kalacağınızı garanti ederim.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 12:42   #122
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sevgili Eylems;
Bu gün Sarıkılçık pirincime kavuştum çok şükür, bizim için yoruldunuz emek verdiniz, çok teşekkürler ediyorum her şey için.
Sevgiler.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 15:17   #123
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Adalet hanım, yorulmadım bilhassa zevk duydum. Afiyet olsun. Karışıklığa ben de güldüm.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 15:41   #124
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Yok vallahi mesajı daha yeni okuyorum. Bu durumda pilavdan dönenin kaşığı kırılsın ne diyeyim. Üç kişilik aileye 20 kg. pirinç.

Bilumum pilav tariflerinizi hararetle bekliyorum ( Beni forumdan ayırıp yemek sitelerine yem yapmayın ) Pilavlı börek, pilavlı makarna, pilav tatlısı Allah ne verdiyse yazın bakalım..

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 16:57   #125
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Sayın Baldaş, biz de üç kişilik bir aileyiz. Yılda 50 kg tüketiyoruz. (Pilav yemeyince karnımızın doyduğunu hissetmiyoruz. )
Pirinçli- üzümlü börek var. Tarifi börek başlığı açıp anlatmalıyım.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 18:08   #126
Ağaç Dostu
 
ormanx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2008
Şehir: Çerkezköy/Tekirdağ
Mesajlar: 395
Galeri: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı Mesajı Göster
Sayın Baldaş;
20kg. pirinciniz geldimi Sadık bey doğru vermiş ama Kargo yanlışlıkla benim 20 kg. pirincimi size göndermiş, bana da 10 kg. geldi, umarım bu yanlışlıktan mutlu olursunuz, hele de kalabalık bir aileyseniz daha iyi.
Ben bu gün aradım, bana hemen 10 kg. daha gönderecekler, az önce de pilavımı yaptım, ama inanın daha tadına bakmadan size yazıyorum, çok güldüm yanlışlığa.
Pirincinizi afiyetle yeyin, memnun kalacağınızı garanti ederim.
Keşke ben de sizinle aynı zamanda siparişi geçseydim. Belki 20kg sarıkılçık bana nasip olurdu!!!!

ormanx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 18:41   #127
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
Merhaba,
Bende size değişik bir pilav tarifi vereyim. Bilmiyorum biliyormusunuz bu pilavı.
Pilavımız pirinç yerine tel şehriye ile yapılıyor. Yapımı, ölçüler aynı pirinç pilavındaki gibi.
Tel şehriyeyi kızgın yağda kavuruyorsunuz kahverengi olana kadar, tuzunu ekleyip üzerine sıcak su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyorsunuz. 5-10 dak sonra pilavımızı ateşten alıp dinlenmeye bırakıyoruz. Pilavımız servise hazır, afiyet olsun.

tropikana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 18:42   #128
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Bu gün güveçte pilav yaptım. Tek fark güveçte pişmesi. Doyduğumu anlayacağım birazdan.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2008, 19:33   #129
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sevgili Ormanx, ne yapalım kısmet sevgili Baldaş ınmış.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 10:30   #130
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Sn.Adalet hn,sevgili Baldaş denediniz mi gelen pirinci? Ben daha önce Müge hn.ın verdiği linkten sipariş vermiştim ama gelen giden birşey yok, onu iptal edip Eylems'in verdiği satıcıdan alayım diyorum...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 13:12   #131
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Pirinci daha denemedim. Kutsal bir emanet gibi mutfağın başköşesinde duruyor.

Anneme söyledim, "Dur bez torba diktirelim yoksa hep kelebek olur" dedi. Bugün eve dönerken kayatuzu da alırım artık. Kaya tuzu demişken arkadaşlar yemeklerinize tuz olarak az miktarda kayatuzu koyuyorsunuz değil mi? ( Ben de öyle yapayım artık )

Bir tek pirinç tanesini dahi ziyan etmek istemiyorum. Ne de olsa kısmetimiz olarak, Mersin'e gideceğine uzak yollardan bize gelmiş...

Arkadaşlar pilavı peynirli deneyen var mı? Denemek lazım aslında. Bizim buralarda pilav üstü baklava yoğurt üçlüsü meşhurdur. Bazıları pirinç pilavına karabiber dökerek yer. Benim favorim patates, bezelye, havuç, nohut karışık pilavdır. Tavuklu pilavı yeni pişmişse severim beklemişse hiç sevmem.

Neyse velhasıl Ebrub daha pirinci denemedim ama söz izlenimlerimi aktarırım

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 13:55   #132
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Bizim buralarda pilav üstü baklava yoğurt üçlüsü meşhurdur.
Sn Baldaş gerçekten çok merak ettim, yazdıgınızdan 2 anlam çıkarabildim ama onlara da bi anlam veremedim ; pilav üstü baklava yoğurt derken, pilav üstü kuru gibi pilavın üstüne baklava koyup yemiyosunuz değil mi?
Diğer anlamda da pilavdan sonra baklava ve yoğurt mu yeniliyor diye düşündüm, cık onu da anlamadım.

Bir baklava hastası ve pilav düşkünü olarak, varsa iyi bi bileşkesi acil ögrenmek isterim

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 14:37   #133
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Pilavın üstüne baklavayı koyar yersin. Yanında da bir kase yoğurt. Bunun bir mantığı yok. Ne bileyim böyle birşey işte.

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 15:41   #134
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sevgili Ebrub, tabi ki pilavı denedim, izlenimlerim şöyle;
İlk piştiğinde lezzeti gerçekten güzel, ikinci ısıtmadaki lezzeti hiç değişmiyor, her zaman tane tane olma özelliğini koruyor.
Eh bir pilavdan daha fazla ne beklenir ki.
Ben bütün pilavseverlere tavsiye ediyorum bu pirinci.
Alıntı:
Sn.Adalet hn,sevgili Baldaş denediniz mi gelen pirinci

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 18:11   #135
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş Mesajı Göster
Pilavın üstüne baklavayı koyar yersin. Yanında da bir kase yoğurt. Bunun bir mantığı yok. Ne bileyim böyle birşey işte.
Sn Baldaş hemen denenecek! Süper ikilim benim onlar, ama tadını şimdilik tahmin edemiyorum

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 18:12   #136
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Adalaet hn ellerinize sağlık, ben de sizin aldıgınız yere sipariş vereceğim hemen

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 20:26   #137
Ağaç Dostu
 
bilce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
Osmancık pirincide çok güzel deneyen var mı?

bilce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 21:12   #138
Ağaç Dostu
 
Mehmet Eskizara's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2006
Şehir: Çorum
Mesajlar: 173
Galeri: 15
[bilce]Osmancık pirincide çok güzel deneyen var mı


Sayın bilce size katılıyorum. Osmancık pirincide
denemeye değer pirinçlerden.Pilav severlere duyurulur.

Mehmet Eskizara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 21:35   #139
Ağaç Dostu
 
bilce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
Biraz diri pilav sevenlerin tercihi sanırım, birde benim gibi acemi yeni pilav yapmaya başlayanların Çünkü pirinçler tam olarak kavrulduğunu anlayabiliyorsunuz(Pirinçler kömür kıvamına gelmeden tabi

bilce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 06:54   #140
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Daha önce Osmacık pirincini kullandım, Sarıkılçıkla arasında çok fark var lezzet bakımından
Alıntı:
Osmancık pirincide çok güzel deneyen var mı?

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 07:52   #141
Ağaç Dostu
 
bilce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
Bu sarıkılçık 1 er 2 şer kiloluk ambalajlarda marketlerde satılmıyor mu?

bilce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 09:58   #142
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Bilce yukarıdaki mesajlardan takip ettiğim kadarıyla Sayın Eylems bu pirinç türünün pek bilinmediğini, sadece Tosyalılarca tüketildiğini, fazla kâr bırakmadığı için piyasaya sürülmediğini söylemişti.

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 10:03   #143
Ağaç Dostu
 
bilce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
Teşekkür ederim Baldaş. O kadar çok tavsiye eden var ki forumda merak ettim. Ankarada büyük marketleri araştırdım ama bulamadım. Gerçekten çok bilinmeyen bir pirinç sanırım.

bilce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 16:43   #144
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bilce Mesajı Göster
Teşekkür ederim Baldaş. O kadar çok tavsiye eden var ki forumda merak ettim. Ankarada büyük marketleri araştırdım ama bulamadım. Gerçekten çok bilinmeyen bir pirinç sanırım.
Bilinmeyen bir tür değil bilenler çoğunlukta. Yalnız üretimin azlığı ya da memlekettekilerin kapışması sebebi ile iç piyasaya kalmıyor desem daha doğru olur.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 09:51   #145
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Pilavseverlere günaydınlar! Biraz önce Sn Eylems'in sağolsun telefonlarını verdiği Sadık beyi arayıp pirinç siparişimi verdim. Ama bunun yanısıra ahbap olduk Sadık by.le. O kadar tatlı bir konuşması var ki, keşke size şivesini de taklit ederek yazabilsem Bu arada Sadık usta bazı püf noktaları söyledi pirinçle ilgili, ben de sizinle paylaşayım dedim.

Öncelikle pirincin sıcak değil ılık suda, 2 saat kadar ıslatılması gerektiğini; kavurma usülü yapanlar için, pirincin çok az yağda ve yağı çok kızdırmadan, biraz ılıkken kavrulması gerektiğini, aksi halde pirincin kendini bozacağını söyledi.

2. söylediği ise, pilavı piştikten sonra demlenmeye bırakmadan, (kendi tabiriyle söylüyorum) İskender Kebap.ın üzerine gezdirilen tereyağı gibi, pilavın üzerine tereyağı gezdirin,5 dakika kadar da demlendirin dedi.

Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 10:01   #146
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi...[/QUOTE]

Açıklamada tek tuzu unutmuşsunuz. Pirincin bozulmaması için tuz önemli. Pirinci ılık su ile ıslarken göz kararı bir tutam tuz eklerseniz ustanın dediği gibi ertesi günde pişirebilirsiniz.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 10:49   #147
Ağaç Dostu
 
bilce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
Pilavı kavurarak yapsak bile ıslatıcak mıyız pirinci?

bilce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 10:55   #148
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Sevgili Bilce, ben 41 yıllık ev kadınıyım, deneyimlerime göre ıslatmadan pişirdiğimiz pilav, ikinci ısıtmada özelliğini kaybediyor.
Islatarak yaptığınız pirinç pilavı hem daha iri taneli hem de tane tane olma özelliği taşır.
Tekrar ısıttığınızda bozulmaz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 11:08   #149
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Bizim evde ısıtmak için pilav hiç artmaz bu sebeple cevabı bilmiyorum

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 11:11   #150
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Açıklamada tek tuzu unutmuşsunuz. Pirincin bozulmaması için tuz önemli. Pirinci ılık su ile ıslarken göz kararı bir tutam tuz eklerseniz ustanın dediği gibi ertesi günde pişirebilirsiniz.
Haklısın Eylems, tuzu da söyledi ve ben unuttum, pardon

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024