07-11-2008, 12:40 | #121 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
20kg. pirinciniz geldimi Sadık bey doğru vermiş ama Kargo yanlışlıkla benim 20 kg. pirincimi size göndermiş, bana da 10 kg. geldi, umarım bu yanlışlıktan mutlu olursunuz, hele de kalabalık bir aileyseniz daha iyi. Ben bu gün aradım, bana hemen 10 kg. daha gönderecekler, az önce de pilavımı yaptım, ama inanın daha tadına bakmadan size yazıyorum, çok güldüm yanlışlığa. Pirincinizi afiyetle yeyin, memnun kalacağınızı garanti ederim. |
|
07-11-2008, 15:41 | #124 |
Ağaç Dostu
|
Yok vallahi mesajı daha yeni okuyorum. Bu durumda pilavdan dönenin kaşığı kırılsın ne diyeyim. Üç kişilik aileye 20 kg. pirinç. Bilumum pilav tariflerinizi hararetle bekliyorum ( Beni forumdan ayırıp yemek sitelerine yem yapmayın ) Pilavlı börek, pilavlı makarna, pilav tatlısı Allah ne verdiyse yazın bakalım.. |
07-11-2008, 18:08 | #126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
07-11-2008, 18:41 | #127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2008
Şehir: Antalya-Kütahya
Mesajlar: 177
|
Merhaba, Bende size değişik bir pilav tarifi vereyim. Bilmiyorum biliyormusunuz bu pilavı. Pilavımız pirinç yerine tel şehriye ile yapılıyor. Yapımı, ölçüler aynı pirinç pilavındaki gibi. Tel şehriyeyi kızgın yağda kavuruyorsunuz kahverengi olana kadar, tuzunu ekleyip üzerine sıcak su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyorsunuz. 5-10 dak sonra pilavımızı ateşten alıp dinlenmeye bırakıyoruz. Pilavımız servise hazır, afiyet olsun. |
11-11-2008, 13:12 | #131 |
Ağaç Dostu
|
Pirinci daha denemedim. Kutsal bir emanet gibi mutfağın başköşesinde duruyor. Anneme söyledim, "Dur bez torba diktirelim yoksa hep kelebek olur" dedi. Bugün eve dönerken kayatuzu da alırım artık. Kaya tuzu demişken arkadaşlar yemeklerinize tuz olarak az miktarda kayatuzu koyuyorsunuz değil mi? ( Ben de öyle yapayım artık ) Bir tek pirinç tanesini dahi ziyan etmek istemiyorum. Ne de olsa kısmetimiz olarak, Mersin'e gideceğine uzak yollardan bize gelmiş... Arkadaşlar pilavı peynirli deneyen var mı? Denemek lazım aslında. Bizim buralarda pilav üstü baklava yoğurt üçlüsü meşhurdur. Bazıları pirinç pilavına karabiber dökerek yer. Benim favorim patates, bezelye, havuç, nohut karışık pilavdır. Tavuklu pilavı yeni pişmişse severim beklemişse hiç sevmem. Neyse velhasıl Ebrub daha pirinci denemedim ama söz izlenimlerimi aktarırım |
11-11-2008, 13:55 | #132 |
Ağaç Dostu
|
Sn Baldaş gerçekten çok merak ettim, yazdıgınızdan 2 anlam çıkarabildim ama onlara da bi anlam veremedim ; pilav üstü baklava yoğurt derken, pilav üstü kuru gibi pilavın üstüne baklava koyup yemiyosunuz değil mi? Diğer anlamda da pilavdan sonra baklava ve yoğurt mu yeniliyor diye düşündüm, cık onu da anlamadım. Bir baklava hastası ve pilav düşkünü olarak, varsa iyi bi bileşkesi acil ögrenmek isterim |
11-11-2008, 15:41 | #134 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ebrub, tabi ki pilavı denedim, izlenimlerim şöyle; İlk piştiğinde lezzeti gerçekten güzel, ikinci ısıtmadaki lezzeti hiç değişmiyor, her zaman tane tane olma özelliğini koruyor. Eh bir pilavdan daha fazla ne beklenir ki. Ben bütün pilavseverlere tavsiye ediyorum bu pirinci. Alıntı:
|
|
11-11-2008, 18:11 | #135 |
Ağaç Dostu
|
Sn Baldaş hemen denenecek! Süper ikilim benim onlar, ama tadını şimdilik tahmin edemiyorum |
11-11-2008, 20:26 | #137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
|
Osmancık pirincide çok güzel deneyen var mı? |
11-11-2008, 21:35 | #139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
|
Biraz diri pilav sevenlerin tercihi sanırım, birde benim gibi acemi yeni pilav yapmaya başlayanların Çünkü pirinçler tam olarak kavrulduğunu anlayabiliyorsunuz(Pirinçler kömür kıvamına gelmeden tabi |
12-11-2008, 07:52 | #141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
|
Bu sarıkılçık 1 er 2 şer kiloluk ambalajlarda marketlerde satılmıyor mu? |
12-11-2008, 10:03 | #143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
|
Teşekkür ederim Baldaş. O kadar çok tavsiye eden var ki forumda merak ettim. Ankarada büyük marketleri araştırdım ama bulamadım. Gerçekten çok bilinmeyen bir pirinç sanırım. |
12-11-2008, 16:43 | #144 |
Ağaç Dostu
|
Bilinmeyen bir tür değil bilenler çoğunlukta. Yalnız üretimin azlığı ya da memlekettekilerin kapışması sebebi ile iç piyasaya kalmıyor desem daha doğru olur. |
13-11-2008, 09:51 | #145 |
Ağaç Dostu
|
Pilavseverlere günaydınlar! Biraz önce Sn Eylems'in sağolsun telefonlarını verdiği Sadık beyi arayıp pirinç siparişimi verdim. Ama bunun yanısıra ahbap olduk Sadık by.le. O kadar tatlı bir konuşması var ki, keşke size şivesini de taklit ederek yazabilsem Bu arada Sadık usta bazı püf noktaları söyledi pirinçle ilgili, ben de sizinle paylaşayım dedim. Öncelikle pirincin sıcak değil ılık suda, 2 saat kadar ıslatılması gerektiğini; kavurma usülü yapanlar için, pirincin çok az yağda ve yağı çok kızdırmadan, biraz ılıkken kavrulması gerektiğini, aksi halde pirincin kendini bozacağını söyledi. 2. söylediği ise, pilavı piştikten sonra demlenmeye bırakmadan, (kendi tabiriyle söylüyorum) İskender Kebap.ın üzerine gezdirilen tereyağı gibi, pilavın üzerine tereyağı gezdirin,5 dakika kadar da demlendirin dedi. Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi... |
13-11-2008, 10:01 | #146 |
Ağaç Dostu
|
Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi...[/QUOTE] Açıklamada tek tuzu unutmuşsunuz. Pirincin bozulmaması için tuz önemli. Pirinci ılık su ile ıslarken göz kararı bir tutam tuz eklerseniz ustanın dediği gibi ertesi günde pişirebilirsiniz. |
13-11-2008, 10:49 | #147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 196
|
Pilavı kavurarak yapsak bile ıslatıcak mıyız pirinci? |
13-11-2008, 10:55 | #148 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bilce, ben 41 yıllık ev kadınıyım, deneyimlerime göre ıslatmadan pişirdiğimiz pilav, ikinci ısıtmada özelliğini kaybediyor. Islatarak yaptığınız pirinç pilavı hem daha iri taneli hem de tane tane olma özelliği taşır. Tekrar ısıttığınızda bozulmaz. |
13-11-2008, 11:11 | #150 |
Ağaç Dostu
|
Haklısın Eylems, tuzu da söyledi ve ben unuttum, pardon |
|
|