agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-09-2008, 21:59   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 394
Sayın Oğuzhan, vermiş oldugunuz sos tarifini uyguladım ama bizim Türk damak tadımız o kadar zevkli değil.Biz alışmışız ketcap, mayonezli makarnalara yani makarnayı dökmek zorunda kaldık.Çok özür dilerim ama, bizim 2 köpeğimiz var onun önüne koydum ama onlarda burun kıvırdılar

sevgiler...

Kemal Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 02:22   #32
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Annemin müthiş sucuklu peynirli makarnası...Sucuklar tavadaki yağda, az kavrulan salçaya eklenir. Üzerine bolca minik dogranmış domates konularak, orta ateşte domatesler yogun bir sos kıvamına gelene kadar pişirilir. Sosa agız tadınızca tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta kalın spagetti haşlanır ve süzülür. Sucuklu sos spagettiye dökülür. Üzerine bolca kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz konarak karıştırılır. Afiyet olsun...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 03:41   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
Sayın ebrub,
vallaha ağzının tadını biliyorsun, evde denedik, gerçekten güzel, aslında güzel değil, bir harika.
Başka yemek tarifleri varsa yazın, deneyelim,annenizin eline sizin midenize sağlık,
bizede afiyet olsun
yeni tarifleri bekliyoruz. Iyi geceler

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 15:29   #34
Yeni Üye
 
pixelturk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-02-2005
Şehir: Izmir
Mesajlar: 17
Galeri: 12
Reyhanlı makarna..

pencemizin önündeki reyhandan ne yapabiliriz diye internette arama yaparken karşılaştığımız bir tarifdi.. Fesleğenimiz olmadığı için denemedim ama fesleğende aynı şekilde yapılabilir sanırım.. olanlar deneyip haberdar ederse seviniriz

Reyhan yapraklarını toplayıp tozunu atması için biraz suda beklettikten sonra eliniz ile (bıçağın tadı etkilediği söyleniyor) ufak parçalar halinde bir havana toplayın.. biraz tuz ve 2 diş sarmısak ile uzunca bir süre dövün..

rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine zeytinyağı, dövdüğünüz yaprak sarımsak karışımını ve makarnanın henüz kaynamakta olan suyundan biraz ilave ederek peynir eriyene kadar karıştırın. makarnayı süzdükten sonra sosu üzerine dökün ve bir süre karıştırın..

sıcak makarna suyu ile karıştırırken çıkacak güzel kokuya dikkat edin derim..

afiyet olsun

pixelturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2009, 06:29   #35
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
Selam
Makarnayi ketcap&mayonez veya sadece margarin ile nasil yiyorlar anlamiyorum.Böyle yemek çok tadsiz ve agir oluyor.Makarna bizim mutfagimiza sonradan girdigi için pek ne yapacagimizi bilmiyoruz.italyanlar genelikle çesitli sos yaparak hasladiklari(biraz diri haslanmisi makbuldur) makarnanin ustune dokerek servis yapiyorlar.
ilk yapmasini ogrendigim yemek olan "Antep usulu salçali makarna" tarifini elimden geldigi kadar yazmaya çalisayim belki birilerini ketçapli mayonezli makarna yemekten kurtarmis olurum!
Makarnayi haslayip suzgece dokun.Makarnayi hasladiginiz tencereye bir iki kasik yag koyup kisik ateste biraz kizdirin sonra tercihen antep uslu yapilmis salçadan bir iki kasik koyarak yag ve salçayi salça çozulene kadar karsitirin .Bu islem bi kac dakika suruyor.Ben genelikle bir kasik tomates salçasi ve bir kasik aci biber salçasi kullaniyorum.Sonra suzgecteki makarnayi tekrar tencereye dokerek iyice karistirin salça yag karisimi tum makarnaya yayilinca altini kapatip ocaktan indirin.
Bu tarif kolaydir ve basit malzemelerle yapilabilir.Yogurtla yenebilecegi gibi içine beyaz peynirde konulabilir.Dikkat etmeniz gereken nokta salca ile yagi eritirken atesin kisik olmasi. afiyet olsun.

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 09:19   #36
Ağaçsever
 
smily's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
Makarnanın haşlama suyu besleyici değeri olan bir su diye düşünüyorum ve bunu nasıl değerlendirebiliriz diye soruyorum. Örneğin bu su kullanılarak hangi çorbalar veya yemekler yapılır. Hiç deneyimi olan var mı.

smily Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2010, 14:03   #37
Ağaç Dostu
 
ciceksever70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
Ben de kendim uydurdugum bir makarna sosu tarifi vermek istiyorum. Tarif 1kg yakin makarnaya göre. Kemiksiz bir tavuk gögsünü biraz sivi yag ve cok az su ile rengi dönene kadar teflon tavada pisirin. (Su koymamin nedeni tavuk yumusak kalsin izgara tavuk gibi sert olmasin diye). Yanina yesil biber, istege göre renkli biberlerden de olabilir, bir adet havuc, bir adet kabak, bir iki dis sarimsak ve en son feslegen ilave edilir. Sebzeler de biraz yumusayinca hepsi iyice mutfak robotundan gecirilip püre haline getirilir. Icine bir kutu krema, göz karari süt (sosu ne kadar kati olmasini istiyorsaniz süt miktarini da ona göre ayarlayin) koyup bir tasim kaynatin. Icine soya sosu, kirmizi biber, kara biber, köri ilave edip karistirin. Ocagi söndürmeden tuzu da ilave edin. Afiyet olsun.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2010, 16:47   #38
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-09-2010
Şehir: ankara
Mesajlar: 10
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smily Mesajı Göster
Makarnanın haşlama suyu besleyici değeri olan bir su diye düşünüyorum ve bunu nasıl değerlendirebiliriz diye soruyorum. Örneğin bu su kullanılarak hangi çorbalar veya yemekler yapılır. Hiç deneyimi olan var mı.
mantı ve makarna suyunu annem bütün çorbalarda kullanırdı. yoğurt, tarhana,yayla çorbasında daha güzel olur.
Afiyet olsun

serap95 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2010, 17:54   #39
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Başlık aslında Makarna Sosları olması gerekirdi diye düşünüyorum.
Ama anlayan anlar nasıl olsa, bu açıdan pek de önemi yok...
Tam da zamanı, sebze bahçesinden bol miktarda topladığım fesleğenleri sos yaptım. İstanbul'da (hele bu seneki nemde) kurutmak imkansız. Genleşme boşluğu bırakarak minik cam kavanozlara doldurdum, buzlukta uzun süre işimi görecek.

Makarnayı çok severim, en çok da fesleğeni yakıştırırım.

Ozlem A beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024