agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 7 Gönderen hosseda

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2016, 19:56   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Etli pilav (Kabune pilavı)

Isparta yöresine ait bu pilavı yıllar önce Ispartada meşhur kebapçı Kadirde yemiştik. Bu akşam yapmaya çalıştım pilavı.


1 kuzu gerdan ( haşlanıp fırınlanmış ve güzelce ayıklanarak tiftilmiş halde)
1 bardak haşlanmış nohut
1 büyük kuru soğan
2 bardak pirinç ( kısa bir süre ılık suda bekletilecek)
2 bardak et suyu
1 bardak su
2 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytin yağı
Tuz ve karabiber ( karar miktarda)

Soğanı piyazlık ve ince doğradım. Karabiber ve tuzla pilavı yapacağım büyük tava içinde elle yoğurarak öldürdüm. Ocağı yaktım soğanların üzerine zeytinyağını dökerek kısa bir süre kuvvetli ateşte çevirerek biraz daha öldürdüm sonra üzerine nohutları etleri pirinçleri et suyu ile içme suyunu boşalttım.

On dakika kadar kuvvetli ateşte kaynattıktan sonra ocağın küçük kısmına alarak en kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirdim. Suyunu çekmeye yakın tuzunu ve karabiberini ilave ederek ayrı bir kapta erittiğim tereyağını pilava döktüm. Ocağı söndürünce kağıt peçete ile örterek kapağını kapadım demlenmeye bıraktım.
Pilav lezzetliydi ancak biraz daha az yağlı olabilirmiş. Bir dahakine yağları azaltacağım. Doyurucu bir yemek oldu. Yanında üzüm şırası vermişlerdi kebapçıda ama üzüm hoşafı daha yakışacak gibi geldi bana.
Nette bu pilav için çok tarif var ve ufak farklar söz konusu. Ben eti haşlamanın ötesinde fırında pişirdim bu tariflerde yok.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hosseda : 05-12-2016 saat 21:48 Neden: ölçü hatasını düzelttim
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024