agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-05-2006, 14:39   #1
Ağaç Dostu
 
cengin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 208
Galeri: 2
Pirpirim Aşı (yemek)

Gaziantep'ten Pirpirim Aşı
Malzemeler:
- 2-3 su bardağı kuru pirpirim
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı loğlaz
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı bulgur
- 250 g et (isteğe bağlı)
- 2 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- domates salçası, biber salçası, karabiber, nane, pulbiber, tuz
- bol sarımsak, 2 adet limonun suyu

Yapılışı:
Etler küçük küçük doğranır, tencereye alınarak suyunu çekene kadar pişirilir, yağ ve ince doğranmış soğanlar eklenir,soğanlar da kavrulunca domates ve biber salçası eklenir , bunlar da biraz kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Mercimek, nohut, bulgur, loğlaz, pirpirim ayrı ayrı haşlanır, kaynamakta olan karışımın içine eklenir biraz daha kaynatıldıktan sonra içine tuz, dövülmüş sarımsak ve limon suyu ilave edilir ve tencere ocaktan alınır. Naneli, pulbiberli sos hazırlanır servis edilirken üzerine gezdirilir...

Pirpirim: Semizotu
Loğlaz: Börülce ( bu tarifte kullanılan börülcenin kurutulmuş taneleri)
Kaynak: Gaziantep'in Nizip ilçesinden Cemile Teyze
Not: Taze semizotuyla olmazmış...

cengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2006, 15:13   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Not: Taze semizotuyla olmazmış

İşin yoksa semizotu kurut. Ne yapalım, kurutucaz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2006, 15:33   #3
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bu yemek çok meşhur, semizotlarını kurutup deneyelim bakalım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2006, 12:51   #4
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Bu tarifi okuyunca 2 demek semizotu almış, birini yemiş, birini kurutmuştum.
Ancak 1 su bardağı oldu Tarifi bendeki miktara göre güncelliyorum.

Bu arada semizotunun kurumasının epey geç olduğunu gözlemleme fırsatı bulmuş oldum.


Gaziantep'ten Pirpirim Aşı

- 1 su bardağı kuru pirpirim (kuru semizotu)
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı loğlaz (kuru börülce)
- Yarım çay bardağı nohut
- Yarım çay bardağı bulgur
- 100 gr et (isteğe bağlı)
- 1 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- domates salçası, biber salçası, karabiber, nane, pulbiber, tuz
- bol sarımsak, 1 adet limonun suyu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2009, 22:33   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 249
pirpirimi ben kurutamadım güneş altında kaldıkça çiçeklendi tüm yaprakları koptu çürümedi ama kurumadı da kurutmanın bi yöntemi varsa bilgi verirseniz sevinirim.sıcak günlerde ongün kurumayınca bıktım ve attım.Oysa çok isterdim kurutmayı pirinçli yemeğini yapmak için . Kaynayan pirpirimi konserve şişesine koyup kaynar kaynar kapağını kapatıp ters çevirdim ama kurusu olsa sanırım daha güzel olacaktı. Şimdiden teşekkür ederim.

nerimos19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2009, 22:41   #6
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Biz taze semizotu ile de yapıyoruz.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2009, 22:45   #7
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Bizde taze semizotu ile yaparız kuru semizotunu hiç duymamıştım

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2009, 22:47   #8
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Kurusundan da yapılır tazesinden de, biz yoğurtlu cacığını da yaparız. Salataya da taze olarak doğruyoruz.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2009, 22:48   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 249
pirpirimi ben kurutamadım güneş altında kaldıkça çiçeklendi çürümedi ama kurumadıda kurutmanın bi yöntemi varsa bilgi verirsenz sevinirim.sıcak günlerde ongün kurumayınca bıktım ve attım.Oysa çok isterdim kurutmayı pirinçli yemeğini yapmak için . Kaynayan pirpirimi konserve şişesine koyup kaynar kaynar kapağını kapatıp ters çevirdim ama kurusu olsa sanırım daha güzel olacaktı. Şimdiden teşekkür ederim.

nerimos19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 09:44   #10
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Benim memleketim kış için dolmalık sebzeleri falan gölgede kuruturlar belki pirpirimde böyle kuruyabilir

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 09:50   #11
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Kuru iklimlerde gölgede kurutulur.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 12:17   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Bu başlığı her gördüğümde değişik bir aşı türü zannediyorum. O yüzden yemek diye ekledim parantez içine.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2009, 04:42   #13
Ağaç Dostu
 
Mehmet Ali Aşık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2006
Şehir: Metropolis
Mesajlar: 161
Galeri: 19
Benim en çok sevdigim yemeklerden birisidir .Bu yaz zar zor kuruttugum pirpirim halen mutfakta bu tarifi kullanip yapmayi dusunuyorum. Havasi nemli olan yerlerde kurutmak zor.Ben firinda en dusuk isiyla kuruttum .Çorbayi yapinca nasil oldugunu belli olucak.
cengine tarif için tesekkurler.

Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 11:55   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-12-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 578
Acaba bunların kurusu Eminönünde filan satılmazmı hazır.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024