agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni118Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-06-2014, 02:25   #1
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Hingel (Sivas)

Babaannemin anlattığı sahur hikayeleri aklıma geldi az evvel. Belki çok sağlıksız diyeceksiniz ama sahurda, Sivas'a özgü bir hamur işi olan hingel yiyorlarmış. Aklıma gelmişken tarifinide vereyim dedim. Malzeme ölçüsünü bilmem ama listesini vereyim, siz miktarlarını ayarlayın. Netten fotoğrafını buldum onuda ekliyorum


Patatesleri haşlayıp ezerek, tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın.

Bu arada un, tuz ve su ile tıpkı mantı hamuru kıvamında bir hamur hayırlayıp çokta ince olmayacak şekilde açın.

hamuru kare kare kesip patates koyarak fotoğraftaki şekli verebiliyorsanız verin (ben yapamam)

hamurları tuzlu suda haşlayıp üzerine kızartılmış tereyağı gezdirin.

Ayran veya cola ile muhteşem olur. afiyet olsun.

jojoba ve resimsel beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 02:33   #2
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Fotoğraf netten alıntıdır.

Eklenen Resimler
 
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 08:03   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
Ben de Sivas kökenliyim ama bunu bilmiyordum güzele benziyor. Ramazan yiyeceği olmazsada denemek lazım,biz daha ince ve küçük yapıyoruz mantı benzeri adına zaten mantı diyoruz.Teşekkürler Sn.hira

hira beğendi.
resimsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 09:49   #4
Ağaç Dostu
 
Nefin Nur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
evlendikten sonra tanıştığım bir lezzet, eşim çerkez ve annesi çok güzel yapar, bizimkile kabın diyorlar etli ve patatesli yapıyorlar ve kesinlikle yemenizi tavsiye ederim

Nefin Nur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 14:51   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Hınkal olarak biliyorum ben bu yemeği. Yengemin kökeni Karaçay-Çerkes, çocukluğumdan hatırlıyorum, bu Hınkal, Kafkas mutfağının bir yemeğidir.

Sevgi Durul beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 15:27   #6
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Hınkal olarak
biliyorum ben bu yemeği. Yengemin kökeni Karaçay-Çerkes, çocukluğumdan
hatırlıyorum, bu Hınkal, Kafkas mutfağının bir yemeğidir.
Annem ve babam Sivas'lı, iki taraftan koyu bir Sivaslı olarak yanıldığımı sanmıyorum hem google'da bana katılıyor

jojoba, resimsel ve sevdam beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 15:32   #7
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Hınkal olarak biliyorum ben bu yemeği. Yengemin kökeni Karaçay-Çerkes, çocukluğumdan hatırlıyorum, bu Hınkal, Kafkas mutfağının bir yemeğidir.
Kafkas kökenli olarak, biz de haluj olarak biliriz, yaparız ve çok severiz.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 15:34   #8
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi resimsel Mesajı Göster
Ben
de Sivas kökenliyim
ama bunu bilmiyordum
Benim eşimde Sivas Koyulhisar'lı ayrıca kayınvalidem Suşehir'li onlarda bilmiyordu.

Benim anne ve baba Hafik ilçesinden, bizde bilinen ve aşırı sevilenbir yemektir. Çok ağır ve inanılmaz lezzetlidir. Misafire yapılan en güzel ikramdır. Mantı gibi asla yoğurt dökülmez üzerine.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 16:31   #9
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Biz patateslisine hambal peynirlisine hingel dermişiz, annem söyledi, ben sadece yiyiciyim

yağmur ve resimsel beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 16:34   #10
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nefin Nur Mesajı Göster
evlendikten sonra tanıştığım bir lezzet, eşim çerkez ve annesi çok güzel yapar, bizimkile kabın diyorlar etli ve patatesli yapıyorlar ve kesinlikle yemenizi tavsiye ederim
Gerçekten de kabın çok güzeldir ama fıtçın ve velibah ta harikadır.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 17:47   #11
Ağaç Dostu
 
jojoba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
Bende Sivas'lıyım hingeli çok severim. Teyzem ve annem çok güzel yapar, içince peynir meynir değil, sade ve sadece patates koyulur. Ama ben acıktım yaa!

hira ve resimsel beğendi.
jojoba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 18:15   #12
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Gerçekten de kabın çok güzeldir ama fıtçın ve velibah ta harikadır.
Hangi dilde kurdun bu cümleyi arkadaşım?
Kaç kere okudum hiç anlam veremedim o nedenle Türkçe mealini rica ediyorum

-Esin- beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 18:30   #13
Ağaç Dostu
 
Nefin Nur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Hangi dilde kurdun bu cümleyi arkadaşım?
Kaç kere okudum hiç anlam veremedim o nedenle Türkçe mealini rica ediyorum
Özlem A'nın yerine cevap vermiş oldum ama çerkez yemek isimleri, ilk başta bende anlamıyordum ) şimdi bu enfes tatlara bayılıyorum, bir yemekte ben tavsiye edicem "şıpsı paste" tavuklu bir yemek ve ben bunu yedikten sonra Allahım bugüne kadar boşuna yemek yemişim bu nasıl bir tat demiştim ..

denemek isterseniz FICCIN | ANASAYFA bakın derim

Nefin Nur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 18:39   #14
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nefin Nur Mesajı Göster
Özlem A'nın yerine cevap vermiş oldum ama çerkez yemek isimleri, ilk başta bende anlamıyordum ) şimdi bu enfes tatlara bayılıyorum, bir yemekte ben tavsiye edicem "şıpsı paste" tavuklu bir yemek ve ben bunu yedikten sonra Allahım bugüne kadar boşuna yemek yemişim bu nasıl bir tat demiştim ..

denemek isterseniz FICCIN | ANASAYFA bakın derim
Sayfasını verdiğiniz restoran sahibesi yakinim olur Kallavi sokakta da kuzenleri.

Sevgili A_NOMAD cim, bunlar Osetin yemek isimleridir, adama parmaklarını yedirtir, 150 kilo yapar kolestrolünü 350ye çıkarır vs vs işte

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 18:41   #15
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Bu arada Osetin olmamakla birlikte çok ama çok eski aile dostlarımızdan dolayı iyi bilirim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 18:45   #16
Ağaç Dostu
 
Nefin Nur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Sayfasını verdiğiniz restoran sahibesi yakinim olur Kallavi sokakta da kuzenleri.

Sevgili A_NOMAD cim, bunlar Osetin yemek isimleridir, adama parmaklarını yedirtir, 150 kilo yapar kolestrolünü 350ye çıkarır vs vs işte
bizleri yapar belki ama eşimin ailesinde aşırı kilolu kimse yok, bünye meselesi galiba hatta bir akşam kayınvalidemlere gelen misafirlerin yaş ortalaması 60 üstüydü Allah'ım dokunacak şimdi dedim ama 2şer tabak yediler ve maşallah gece vakti hiç birşey olmadı

Nefin Nur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 18:52   #17
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Valla bizimkiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, yediklerini gösteriyorlar

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 19:38   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
İstanbul' a ilk gidişimde soluğu fıccın da alıyorum o halde.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 19:45   #19
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Beraber gidelim

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 19:48   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Beraber gidelim
Olur tabi

A_NOMAD beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 19:50   #21
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
İsimlerini dahi söyleyemediğim/bilmediğim yemekleri canımın çekebilmesi ne saçma değil mi?

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 19:52   #22
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Valla lezzetlerine kefil bunca insan varken bence bu bir hata değil.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 20:00   #23
Ağaç Dostu
 
Nefin Nur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
İsimlerini dahi söyleyemediğim/bilmediğim yemekleri canımın çekebilmesi ne saçma değil mi?
eldiven takın yoksa parmaklarınızı yersiniz
ben çok şanslıyım kayınvalidem süper yapıyor dışarda yememe gerek kalmıyor

Nefin Nur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2014, 21:46   #24
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Olur tabi
Gitmeden haber verin

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 00:51   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Fıccını facebooktan takipteyim. İstanbulda 24 gün kaldım bu ay, gitmek yine kısmet olmadı.
Bir gün mutlaka o lezzetleri tadacağım.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 08:12   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Benim eşimde Sivas Koyulhisar'lı ayrıca kayınvalidem Suşehir'li onlarda bilmiyordu.

Benim anne ve baba Hafik ilçesinden, bizde bilinen ve aşırı sevilenbir yemektir. Çok ağır ve inanılmaz lezzetlidir. Misafire yapılan en güzel ikramdır. Mantı gibi asla yoğurt dökülmez üzerine.
Sevgili hira, dün sizin bu yazınızı okuduktan sonra ablama sordum o biliyor aynısını yapmıyoruz ama dediğiniz gibi yoğurtsuz servis edilirmiş,eee ben yemek konusunda çok bilgi sahibi değilim ondandır) ben de Gürünlüyüm,orada hala dayımlar oturuyor arada bir gidiyorum, elmamız ve alabalığımız çok güzel.

Nefin Nur, hira ve A_NOMAD beğendi.
resimsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 08:24   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
Abi, yukardaki yemek isimlerine bayıldım,birde tatlarına bakma şansımız olsaydı keşke.

HİNGEL
KABIN
HINKAL
HALUJ
FICCIN
VELİBAH
ŞIPSI-PASTE.

Valla ne yalan söyleyeyim biraz yemek kültürüm eksik hep balıkla olmuyor bu işler demekki.Yiyenlere afiyet olsun,yapanların ellerine sağlık.

resimsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 11:48   #28
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi resimsel Mesajı Göster
Sevgili hira, dün sizin bu
yazınızı okuduktan sonra ablama sordum o biliyor aynısını yapmıyoruz
ama dediğiniz gibi yoğurtsuz servis edilirmiş,eee ben yemek konusunda
çok bilgi sahibi değilim ondandır) ben de Gürünlüyüm,orada hala
dayımlar oturuyor arada bir gidiyorum, elmamız ve alabalığımız çok
güzel.
Ben İstanbul doğumluyum, sedece bir kez 7 yaşındayken gitmiştim Sivas'a. Zaten kimsede yok orada, sadece bi halam var. Köylerimiz boşalıyor, halkın yaşlanıyor. Elma ve alabalığımız güzelde, Kızılırmak hepsine bedel

bu arada burası baya baya Hingel Sivas kahvehanesi oldu

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2014, 12:57   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Ben İstanbul doğumluyum, sedece bir kez 7 yaşındayken gitmiştim Sivas'a. Zaten kimsede yok orada, sadece bi halam var. Köylerimiz boşalıyor, halkın yaşlanıyor. Elma ve alabalığımız güzelde, Kızılırmak hepsine bedel

bu arada burası baya baya Hingel Sivas kahvehanesi oldu
Sn. hira,çok güzel bir isim buldunuz.HİNGEL SİVAS KAHVEHANESİ.)

Nefin Nur ve hira beğendi.
resimsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 13:27   #30
Ağaçsever
 
ayzek20's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
Aynı yemeğin Azerbaycan versiyonu Xengel'dir.


Düzenleyen ayzek20 : 02-07-2014 saat 13:27 Neden: yanlış yazım
ayzek20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024