30-06-2014, 02:25 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Hingel (Sivas)
Babaannemin anlattığı sahur hikayeleri aklıma geldi az evvel. Belki çok sağlıksız diyeceksiniz ama sahurda, Sivas'a özgü bir hamur işi olan hingel yiyorlarmış. Aklıma gelmişken tarifinide vereyim dedim. Malzeme ölçüsünü bilmem ama listesini vereyim, siz miktarlarını ayarlayın. Netten fotoğrafını buldum onuda ekliyorum Patatesleri haşlayıp ezerek, tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın. Bu arada un, tuz ve su ile tıpkı mantı hamuru kıvamında bir hamur hayırlayıp çokta ince olmayacak şekilde açın. hamuru kare kare kesip patates koyarak fotoğraftaki şekli verebiliyorsanız verin (ben yapamam) hamurları tuzlu suda haşlayıp üzerine kızartılmış tereyağı gezdirin. Ayran veya cola ile muhteşem olur. afiyet olsun. |
30-06-2014, 02:33 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Fotoğraf netten alıntıdır. |
30-06-2014, 08:03 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
|
Ben de Sivas kökenliyim ama bunu bilmiyordum güzele benziyor. Ramazan yiyeceği olmazsada denemek lazım,biz daha ince ve küçük yapıyoruz mantı benzeri adına zaten mantı diyoruz.Teşekkürler Sn.hira |
30-06-2014, 09:49 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
|
evlendikten sonra tanıştığım bir lezzet, eşim çerkez ve annesi çok güzel yapar, bizimkile kabın diyorlar etli ve patatesli yapıyorlar ve kesinlikle yemenizi tavsiye ederim |
30-06-2014, 15:27 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Annem ve babam Sivas'lı, iki taraftan koyu bir Sivaslı olarak yanıldığımı sanmıyorum hem google'da bana katılıyor |
30-06-2014, 15:34 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Benim eşimde Sivas Koyulhisar'lı ayrıca kayınvalidem Suşehir'li onlarda bilmiyordu. Benim anne ve baba Hafik ilçesinden, bizde bilinen ve aşırı sevilenbir yemektir. Çok ağır ve inanılmaz lezzetlidir. Misafire yapılan en güzel ikramdır. Mantı gibi asla yoğurt dökülmez üzerine. |
30-06-2014, 16:31 | #9 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Biz patateslisine hambal peynirlisine hingel dermişiz, annem söyledi, ben sadece yiyiciyim |
30-06-2014, 16:34 | #10 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Gerçekten de kabın çok güzeldir ama fıtçın ve velibah ta harikadır. |
30-06-2014, 17:47 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
Şehir: Sakarya/ Hendek
Mesajlar: 272
|
Bende Sivas'lıyım hingeli çok severim. Teyzem ve annem çok güzel yapar, içince peynir meynir değil, sade ve sadece patates koyulur. Ama ben acıktım yaa! |
30-06-2014, 18:15 | #12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Kaç kere okudum hiç anlam veremedim o nedenle Türkçe mealini rica ediyorum |
|
30-06-2014, 18:30 | #13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
|
Alıntı:
denemek isterseniz FICCIN | ANASAYFA bakın derim |
|
30-06-2014, 18:39 | #14 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
Sevgili A_NOMAD cim, bunlar Osetin yemek isimleridir, adama parmaklarını yedirtir, 150 kilo yapar kolestrolünü 350ye çıkarır vs vs işte |
|
30-06-2014, 18:41 | #15 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Bu arada Osetin olmamakla birlikte çok ama çok eski aile dostlarımızdan dolayı iyi bilirim. |
30-06-2014, 18:45 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
|
bizleri yapar belki ama eşimin ailesinde aşırı kilolu kimse yok, bünye meselesi galiba hatta bir akşam kayınvalidemlere gelen misafirlerin yaş ortalaması 60 üstüydü Allah'ım dokunacak şimdi dedim ama 2şer tabak yediler ve maşallah gece vakti hiç birşey olmadı |
30-06-2014, 18:52 | #17 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Valla bizimkiler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, yediklerini gösteriyorlar |
30-06-2014, 19:45 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Beraber gidelim |
30-06-2014, 19:50 | #21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
İsimlerini dahi söyleyemediğim/bilmediğim yemekleri canımın çekebilmesi ne saçma değil mi? |
30-06-2014, 20:00 | #23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 222
|
Alıntı:
ben çok şanslıyım kayınvalidem süper yapıyor dışarda yememe gerek kalmıyor |
|
30-06-2014, 21:46 | #24 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
|
01-07-2014, 00:51 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Fıccını facebooktan takipteyim. İstanbulda 24 gün kaldım bu ay, gitmek yine kısmet olmadı. Bir gün mutlaka o lezzetleri tadacağım. |
01-07-2014, 08:12 | #26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
|
Alıntı:
|
|
01-07-2014, 08:24 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
|
Abi, yukardaki yemek isimlerine bayıldım,birde tatlarına bakma şansımız olsaydı keşke. HİNGEL KABIN HINKAL HALUJ FICCIN VELİBAH ŞIPSI-PASTE. Valla ne yalan söyleyeyim biraz yemek kültürüm eksik hep balıkla olmuyor bu işler demekki.Yiyenlere afiyet olsun,yapanların ellerine sağlık. |
01-07-2014, 11:48 | #28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Alıntı:
bu arada burası baya baya Hingel Sivas kahvehanesi oldu |
|
01-07-2014, 12:57 | #29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 934
|
Alıntı:
|
|
02-07-2014, 13:27 | #30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
|
Aynı yemeğin Azerbaycan versiyonu Xengel'dir. Düzenleyen ayzek20 : 02-07-2014 saat 13:27 Neden: yanlış yazım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|