02-07-2014, 14:11 | #32 |
agaclar.net
|
Gerçekten kahve gibi olmuş Bu kadar laf var ama internetten bulunma dışında bir fotoğraf bile yok. Yapılışını aşama aşama gösteren bir tarif bekliyoruz |
02-07-2014, 14:47 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Önce güncellenmiş balkon sayfama bakayım dedim ama son anda Sivas hingelde Sn. malina'nın yazdığını görünce istikamet değiştirip buraya geldim Sn. malina, ben elimden geldiğince, tüm bildiklerimi anlattım |
02-07-2014, 14:49 | #34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Bence Sevgili hira bu tarifi kendiniz yapmalı ve aşama aşama fotoğraflayarak bizimle paylaşmalısınız (Davet edip tadını da paylaşmak isterseniz sanırım hayır diyen olmaz) |
02-07-2014, 14:57 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
İnan ben sadece yerim A_NOMAD Şimdi 95 yaşındaki babaanneme "hadi babaanne, sıva kolları" da denmez ki oruçlu ağzıyla hemde Ben yapımını denemiştim ama kuyruklu kuyruklu oluyor benim yaptıklarım kuyruklu kuyruksuz fareketmez derseniz buyrun gelmek isteyen herkesi beklerim |
02-07-2014, 15:05 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Kuyruklu-kuyruksuz fark etmez |
02-07-2014, 15:08 | #37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Ciddimisiniz Çok mutlu olurum sizi misafir etmekten.. Ama lütfen ben yapmayayım, annemlere gideyim ben yakın zamanda, o yapsın ve siz gelin.. ama lütfen ben yapmayayım, inanın fotoğraftakinden çok farklı birşey oluyor |
02-07-2014, 15:11 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
10.Yıl Kahvehanesi'ne gelin orada devam edelim |
02-07-2014, 16:28 | #39 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Bence buradan pikniğe gidelim Hıngelleri de alalım.. |
02-07-2014, 17:21 | #40 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz yemek, kafkas ve Gürcistan orjinlidir. Gürcüler "Hinkali" derler. Gürcü Mantısı diyebiliriz. Hem patatesli hemde kıymalı türleri vardır. Sırf bunu yapıp satan restoranlar vardır. |
|
02-07-2014, 18:20 | #41 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Teyzemizin Gürcü yardımcısı kıymalısını yapmıştı geçen yıl, onlarınki bir çocuk yumruğu büyüklüğünde ve kese gibi boğazından büzerek yapılıyor. İçini epeyce doldurduklarından hamurunu da kalın açıyorlar. Restoran olarak Yalova Çiftlikköy karayolu üzerinde bonzaicinin hemen yanında Hınkal adıyla bir tane biliyorum. Düzenleyen Ozlem A : 02-07-2014 saat 18:20 Neden: İmla |
02-07-2014, 21:37 | #42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Arkadaşlar, hingel tıpkı fotoğraftaki şekilde ve iç malzeme olarak sadece patatesle yapılır!! farklı malzemelerle yapılan, sadece isim benzerligi olan yemeklerle karıştırmayın... |
02-07-2014, 22:53 | #43 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
|
Evet H gibi okunur Sayın kelebek çalısı ama biraz hırıltılı h dir. |
02-07-2014, 23:01 | #44 |
Ağaç Dostu
|
Tahminim doğruymuş Bu arada hira kendi hingel tarifi dışındaki yorumları kabul etmediğinden bizim bahsettiklerimiz için farklı farklı başlıklar açmaya kalkarsak epey bir karışır herhalde ortalık. Halva da deriz, helva da...Bu biraz böyle bir şey. Kıyma yoksa patates konur, bunun gibi. Yine de sayfayı açan hira. Fotoğraflı tarif bekliyoruz. |
02-07-2014, 23:08 | #45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
|
Annem aynı malzemelerle yapıp ( iç harcına kuru nanede çok yakışıyor) kızartır adına da ''bişi'' deriz, yanında da sıcacık çayla nefis olur. ''hngel'' ise bizde mantı hamuru gibi hamuru açılır, yine aynı şekilde kare kare kesilir, kaynayan suda haşlanılır. Hamurlar piştikten sonra geniş bir tepsiye haşlanmış hamurlar gelişi güzel konulur, üstüne sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de kızdırılmış tereyağı dökülüp servis edilir. (bu saatte karnım acıktı) |
02-07-2014, 23:13 | #46 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
|
Türkiye'de et pahalı olunca patatese talim edilip hıngel yapmaya devam edilmiş demek ki |
19-07-2014, 01:17 | #47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Yarım kilo un 1 yumurta Ilık su ve tuz katarak hamurunu yoğurdum. Patates, soğan, salça ile iç malzemeyi hazırladım. Bu yemeği ilk kez deniyorum, şekillendirme olayı bana tüm yemeklerde zor geldiğinden bunda da gelenek bozulmadı, epey uğraştım. Sonuç yine de - şekil olarak- vasattı. Ama tadı harika. Böyle ağır yemek canım çektiğinde yapabileceğim bir lezzet. Güzel olmadığını bilsem de başlıkta ev yapımı fotoğraf olsun diyerek ekliyorum. Ben 1,5 saat uğraştım ama eli çabuk olanlar, eminim yarısı sürede hazırlar bu yemeği. |
19-07-2014, 19:33 | #49 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Sevgili yağmur, ellerine sağlık. Alçak gönüllülüğünden şekillerini beğenmediğini belirtmişsin ama bence gayet güzel görünüyor. Hiç yapmamaktansa kendi yolumuzla yapma gayretini göstermek ve çocuklarımızın geleneksel yemekleri tatmasını sağlamak, kültürel mirasımızın devamını sağlayan önemli bir iş. Senin kuzucuk ta anneden yana şanslılardan Düzenleyen Ozlem A : 19-07-2014 saat 19:34 Neden: typo |
19-07-2014, 19:36 | #50 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Ek: tarifini bizlerle paylaştığın için de ayrıca teşekkürler... |
20-07-2014, 00:10 | #51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Kelebek çalısı ve Ozlem A, İkinize de teşekkür ederim. Sevgili Özlem, yok valla alçak gönüllülük değil, kendini bilmek bu. Ben mesela poğaça yaparım, onlarda yamuk yumuk olur Şanslı olmaya gelince, sanırım biraz öyle bizim oğlan. Çünkü ben tüm hamur işlerini aynı zamanda eğlence-etkinlik adı altında onunla birlikte yapıyorum, yemesi de cabası oluyor. Bakalım bir arada sizin yorumlar da gördüğüm şıpsi pasteyi yapacağım inşallah. Düzenleyen yağmur : 20-07-2014 saat 00:11 Neden: imla |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|