agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni118Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-07-2014, 13:35   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
X harfi okunurken H gibi mi okunuyor peki?

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 14:11   #32
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,843
Galeri: 90
Gerçekten kahve gibi olmuş

Bu kadar laf var ama internetten bulunma dışında bir fotoğraf bile yok.
Yapılışını aşama aşama gösteren bir tarif bekliyoruz

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 14:47   #33
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Önce güncellenmiş balkon sayfama bakayım dedim ama son anda Sivas hingelde Sn. malina'nın yazdığını görünce istikamet değiştirip buraya geldim

Sn. malina, ben elimden geldiğince, tüm bildiklerimi anlattım

resimsel ve Milla beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 14:49   #34
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Bence Sevgili hira bu tarifi kendiniz yapmalı ve aşama aşama fotoğraflayarak bizimle paylaşmalısınız
(Davet edip tadını da paylaşmak isterseniz sanırım hayır diyen olmaz)

resimsel ve Milla beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 14:57   #35
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
İnan ben sadece yerim A_NOMAD Şimdi 95 yaşındaki babaanneme "hadi babaanne, sıva kolları" da denmez ki oruçlu ağzıyla hemde Ben yapımını denemiştim ama kuyruklu kuyruklu oluyor benim yaptıklarım kuyruklu kuyruksuz fareketmez derseniz buyrun gelmek isteyen herkesi beklerim

resimsel, Milla ve A_NOMAD beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 15:05   #36
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
Kuyruklu-kuyruksuz fark etmez

hira, resimsel, Milla ve 1 kişi beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 15:08   #37
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Ciddimisiniz Çok mutlu olurum sizi misafir etmekten.. Ama lütfen ben yapmayayım, annemlere gideyim ben yakın zamanda, o yapsın ve siz gelin.. ama lütfen ben yapmayayım, inanın fotoğraftakinden çok farklı birşey oluyor

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 15:11   #38
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,472
10.Yıl Kahvehanesi'ne gelin orada devam edelim

hira, Milla ve sevdam beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 16:28   #39
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,748
Bence buradan pikniğe gidelim Hıngelleri de alalım..

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 17:21   #40
Ağaçsever
 
avtonoz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-05-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 53
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Babaannemin anlattığı sahur hikayeleri aklıma geldi az evvel. Belki çok sağlıksız diyeceksiniz ama sahurda, Sivas'a özgü bir hamur işi olan hingel yiyorlarmış. Aklıma gelmişken tarifinide vereyim dedim. Malzeme ölçüsünü bilmem ama listesini vereyim, siz miktarlarını ayarlayın. Netten fotoğrafını buldum onuda ekliyorum


Patatesleri haşlayıp ezerek, tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın.

Bu arada un, tuz ve su ile tıpkı mantı hamuru kıvamında bir hamur hayırlayıp çokta ince olmayacak şekilde açın.

hamuru kare kare kesip patates koyarak fotoğraftaki şekli verebiliyorsanız verin (ben yapamam)

hamurları tuzlu suda haşlayıp üzerine kızartılmış tereyağı gezdirin.

Ayran veya cola ile muhteşem olur. afiyet olsun.

Bahsettiğiniz yemek, kafkas ve Gürcistan orjinlidir. Gürcüler "Hinkali" derler. Gürcü Mantısı diyebiliriz. Hem patatesli hemde kıymalı türleri vardır. Sırf bunu yapıp satan restoranlar vardır.

avtonoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 18:20   #41
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,748
Teyzemizin Gürcü yardımcısı kıymalısını yapmıştı geçen yıl, onlarınki bir çocuk yumruğu büyüklüğünde ve kese gibi boğazından büzerek yapılıyor. İçini epeyce doldurduklarından hamurunu da kalın açıyorlar.

Restoran olarak Yalova Çiftlikköy karayolu üzerinde bonzaicinin hemen yanında Hınkal adıyla bir tane biliyorum.


Düzenleyen Ozlem A : 02-07-2014 saat 18:20 Neden: İmla
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 21:37   #42
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,009
Arkadaşlar, hingel tıpkı fotoğraftaki şekilde ve iç malzeme olarak sadece patatesle yapılır!! farklı malzemelerle yapılan, sadece isim benzerligi olan yemeklerle karıştırmayın...

sevdam beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 22:53   #43
Ağaçsever
 
ayzek20's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
X harfi okunurken H gibi mi okunuyor peki?
Evet H gibi okunur Sayın kelebek çalısı ama biraz hırıltılı h dir.

ayzek20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 23:01   #44
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Tahminim doğruymuş

Bu arada hira kendi hingel tarifi dışındaki yorumları kabul etmediğinden bizim bahsettiklerimiz için farklı farklı başlıklar açmaya kalkarsak epey bir karışır herhalde ortalık. Halva da deriz, helva da...Bu biraz böyle bir şey. Kıyma yoksa patates konur, bunun gibi.

Yine de sayfayı açan hira. Fotoğraflı tarif bekliyoruz.

hira beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 23:08   #45
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,487
Annem aynı malzemelerle yapıp ( iç harcına kuru nanede çok yakışıyor) kızartır adına da ''bişi'' deriz, yanında da sıcacık çayla nefis olur.
''hngel'' ise bizde mantı hamuru gibi hamuru açılır, yine aynı şekilde kare kare kesilir, kaynayan suda haşlanılır. Hamurlar piştikten sonra geniş bir tepsiye haşlanmış hamurlar gelişi güzel konulur, üstüne sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de kızdırılmış tereyağı dökülüp servis edilir. (bu saatte karnım acıktı)

TRAKLI beğendi.
lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2014, 23:13   #46
Ağaçsever
 
ayzek20's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: Denizli
Mesajlar: 94
Türkiye'de et pahalı olunca patatese talim edilip hıngel yapmaya devam edilmiş demek ki

ayzek20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2014, 01:17   #47
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 747
Yarım kilo un
1 yumurta
Ilık su ve tuz katarak hamurunu yoğurdum. Patates, soğan, salça ile iç malzemeyi hazırladım. Bu yemeği ilk kez deniyorum, şekillendirme olayı bana tüm yemeklerde zor geldiğinden bunda da gelenek bozulmadı, epey uğraştım. Sonuç yine de - şekil olarak- vasattı. Ama tadı harika. Böyle ağır yemek canım çektiğinde yapabileceğim bir lezzet. Güzel olmadığını bilsem de başlıkta ev yapımı fotoğraf olsun diyerek ekliyorum. Ben 1,5 saat uğraştım ama eli çabuk olanlar, eminim yarısı sürede hazırlar bu yemeği.

Name:  IMG_2060.jpg
Views: 534
Size:  35.4 KB

Name:  IMG_2057.jpg
Views: 530
Size:  34.6 KB

Name:  IMG_2063.jpg
Views: 456
Size:  25.8 KB

Name:  IMG_2067.jpg
Views: 510
Size:  37.4 KB

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2014, 01:57   #48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,602
Galeri: 44
Emek vermiş, uğraşmışsınız sayın yağmur. Elinize sağlık. Daha güzellerini de yaparsınız.

yağmur beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2014, 19:33   #49
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,748
Sevgili yağmur, ellerine sağlık. Alçak gönüllülüğünden şekillerini beğenmediğini belirtmişsin ama bence gayet güzel görünüyor. Hiç yapmamaktansa kendi yolumuzla yapma gayretini göstermek ve çocuklarımızın geleneksel yemekleri tatmasını sağlamak, kültürel mirasımızın devamını sağlayan önemli bir iş.

Senin kuzucuk ta anneden yana şanslılardan

bahcedenn ve yağmur beğendi.

Düzenleyen Ozlem A : 19-07-2014 saat 19:34 Neden: typo
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2014, 19:36   #50
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,748
Ek: tarifini bizlerle paylaştığın için de ayrıca teşekkürler...

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2014, 00:10   #51
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 747
Kelebek çalısı ve Ozlem A,
İkinize de teşekkür ederim. Sevgili Özlem, yok valla alçak gönüllülük değil, kendini bilmek bu. Ben mesela poğaça yaparım, onlarda yamuk yumuk olur Şanslı olmaya gelince, sanırım biraz öyle bizim oğlan. Çünkü ben tüm hamur işlerini aynı zamanda eğlence-etkinlik adı altında onunla birlikte yapıyorum, yemesi de cabası oluyor. Bakalım bir arada sizin yorumlar da gördüğüm şıpsi pasteyi yapacağım inşallah.

A_NOMAD ve sevdam beğendi.

Düzenleyen yağmur : 20-07-2014 saat 00:11 Neden: imla
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020