agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 2 Gönderen Güler
  • 3 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2012, 15:33   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Nohutlu Mantı

Bu yemeği pişirirken nohutu haşlamayı aynı güne bırakmamakta fayda var.
Çünkü pişen nohutun kabuklarının ayıklanması bayağı el alıyor.
Ya bir gün evvelinden haşlayıp temizlemek lâzım veya daha evvelce haşlanıp da kabukları soyularak derin dondurucuya koyduğunuz nohutları kullanmakta fayda var. (ben genelde daha evvelce haşlayarak kabuklarını soyup kullanımlık parçalara bölerek poşetlediğim nohutları kullanıyorum)

Kullandığım mantı da hazır mantı. (taze yapılmışları tercih ediyorum)

Malzemeler:

2 bardak haşlanmış, kabukları temizlenmiş nohut.
1/2 kg küçük mantı
1 adet iri kuru soğan (küçük küçük doğranmış)
1 adet soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
1 çorba kaşığı kuru nane
3-4 diş sarımsak
1 kase dolusu yoğurt
biraz kırmızı pul biber ve az miktarda tuz.

Tencereye bir veya birbuçuk yemek kaşığı tereyağ koyup, yakmadan eritin ve içine küçük küçük doğranmış soğanı ilave edin.

Soğanlar hafifçe pembeleşince üzerine biber salçasını ilâve ederek, bir iki defa çevirdikten sonra soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin.
Domatesler suyunu çekince pul biberi ve naneyi de ilave ederek, sıcak su ilavesi ile haşlanmış nohutları koyun ve 20 dakika kadar pişirin.

(Haşlanan nohutların kabuklarını soymak zor oluyor. Bu yüzden ya sıcak sıcakken soymaya çalışın veya içinde sicak su bulunan bir kaseye azar azar nohutları ekleyerek soyun, böyle çok rahat ve kolay oluyor.)

Yemek servisi yapmaya 20 dakika kala, pişmiş olan nohutların üzerine 1/2 kg mantıyı ilave edin.
Eğer suyu az ise mutlaka sıcak suyu azar azar ekleyin. 20 dakika içinde mantı pişiyor.

Bu arada bir kase yoğurdu çırpın ve dövülmüş sarımsağı ekleyin, buna kaynamakta olan mantı ve nohutun suyundan bir kepçe ekleyerek iyice halledin. Ve bu karışımı da azar azar kaynamakta olan mantılara ilave edin. Birkaç dakika sonra da ateşi söndürün.

Sevisi kevgir kepçe ile de yapabilirsiniz (suyunu az sevenker için), normal kepçe ile de.

Arzu edenler tabağına biraz daha pul biber ve nane ekleyebilirler.

(Evde hazırda soyulmuş nohudu ve mantısı olanlar için çabucak hazırlanacak bir yemektir)

a) doğranmış soğan b) haşlanmış ve kabukları temizlenmiş nohut c) doğranmış domates d) sarımsaklı yoğurt ve mantı suyu ilavesi e-f) yemeğimiz hazır)


Name:  P1210007 (600 x 450).jpg
Views: 563
Size:  40.9 KB

Name:  P1210009 (600 x 450).jpg
Views: 595
Size:  64.3 KB

Name:  P1210010 (600 x 450).jpg
Views: 553
Size:  51.8 KB

Name:  P1210011 (600 x 450).jpg
Views: 561
Size:  65.1 KB

Name:  P1210012 (600 x 450).jpg
Views: 578
Size:  56.8 KB

 
arapsabunu ve Maviş beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 15:34   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Name:  P1210014 (600 x 450).jpg
Views: 520
Size:  42.3 KB

Name:  P1210016 (600 x 450).jpg
Views: 526
Size:  65.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2012, 19:25   #3
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,128
Galeri: 45
Bu gün bende pek bir şey yok, evimiz de yakın kalkıp gelsem mi acaba ?

Tarif çok güzel, sonuç ondan da güzel,
Afiyet olsun.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 22:00   #4
Ağaç Dostu
 
arapsabunu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 168
Müthiş iştah açıcı görünüyor, çorbasını içmiştim ama bunu mutlaka deneyeceğim, ellerinize sağlık.

arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019