agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 5 Gönderen Mine Pakkaner
  • 2 Gönderen alimallah

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2010, 21:23   #1
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,732
Galeri: 99
Kulak çorbası

Eşimin rahmetli anneannesinin yaptığı çok lezzetli ve besleyici bir çorbadır. Nohutlu domatesli bir mantı diye düşünün. Ooo, mantı uzun iş demeyin. Pratik olarak yapmanız günümüz koşullarında mümkün.

Hazır fırınlanmış veya dondurulmuş mantı kullanabilirsiniz, elbette isterseniz elde de açabilirsiniz. İçine sadece az soğan, kıyma, tuz ve karabiber koyacaksınız. Bu arada bir büyük kase haşlanmış nohut da gerek. Konserve olarak da alabilirsiniz.

Domatesi az tereyağında kavurunuz, sonra et suyu ilave edip kaynatınız. Domates renk vermiyorsa az salça da koyabilirsiniz. Tuz da ekleyin. Kaynayan domatesli et suyuna mantıları salın. Pişmesine az kala haşlanmış nohutu da ekleyin birlikte pişirmeye devam edin. Ocaktan alınca üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber ekleyin ve tabaklara suyuyla birlikte servis yapın.

Neden kulak çorbası diye sormayın, anneannemiz sağken sormak hiç aklımıza gelmemişti.

 
dostca, sonkez, vinne ve 2 kişi beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2010, 21:37   #2
Ağaç Dostu
 
hozat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2009
Şehir: İstanbulve Bodrum
Mesajlar: 2,128
Galeri: 45
Teşekkürler Mine Hanım,

Sandıktan çıkan her şeyin bir kerameti vardır mutlaka.

Anneanneden devraldığınız lezzeti hemen deneyeceğim, güzel olacağından kuşkum yok.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 13:40   #3
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Eşimin rahmetli anneannesinin yaptığı çok lezzetli ve besleyici bir çorbadır. Nohutlu domatesli bir mantı diye düşünün. Ooo, mantı uzun iş demeyin. Pratik olarak yapmanız günümüz koşullarında mümkün.

Neden kulak çorbası diye sormayın, anneannemiz sağken sormak hiç aklımıza gelmemişti.
Kulak, Ege bölgesine has bir ad sanırım. Bizim burada da mantıya kulak diyorlar.


Düzenleyen Sevgi Durul : 27-04-2011 saat 01:16
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 10:44   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Rahmetli kayınpederim Sinoplu idi, onlar da mantıya kulak diyor. Ben sadece kayseri mantısı meşhur sanırdım, meğer Sinop mantısı da çok ünlüymüş. Yaygın bilinen mantıdan dah büyük ve kalın hazırlanıyor. Yumurtalı hamurla hazırlanıp servis ederken üzerine kızdırılmış tereyağı dökülüyor ve ufalanmış ceviz serpiliyor.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2014, 07:42   #5
Ağaç Dostu
 
alimallah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 106
Rahmetli Seyit dayı "mantı dediğin, kaşığa alınca kulakları kenarından taşmalı" derdi.
Bu sözden çıkarım yaparsak; muska şeklinde bükülen hamurun, sivri uçlarından esinlenilerek, mantı çorbasına "kulak çorbası" denmiş olabilir. Mi?
Selamlar,

alimallah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019