agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2006, 12:33   #1
Ağaç Dostu
 
cengin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 208
Galeri: 2
Börülceli bulgur pilavı

Börülceli bulgur pilavı:
Malzemeler:
- Pilavlık bulgur
- Taze börülce (kışın kurusuyla da yapabilirsiniz)
- Zeytinyağı
- Soğan
- Tuz

Yarım kilodan biraz daha az (4-5 kişiye yetecek kadar pilav için) börülce yıkanır ayıklanır. Haşlanmak üzere ocağa konur. Börülceler pişmeye yakınken bulgur eklenir(bulgurun miktarı haşlama suyunun miktarına göre değişir), tuzu konur.Pilav arada bir karıştırılarak bulgurun pişip pişmediği kontrol edilir. Bulgur pişmeye yakınken tencerenin altı kapatılır ve pilav demlenmeye bırakılır.
Bir tane orta boy soğan küçük küçük doğranır ve istenilen miktarda zeytinyağıyla kavrulur, demlenmiş pilavın üzerine dökülür. Pilav karıştırılır ve servis tabağına alınır. Üzerine karabiber veya pul biber ekebilirsiniz. Afiyet olsun)

cengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024