agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-08-2007, 13:24   #1
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,472
Galeri: 53
Mücendra Pilavı (Kıbrıs)

Bu gün de Kıbrıs'a özgü Mücendra Pilavından bahsetmek istedim.

Mücendra Pilavı
Malzemeler
Bir bardak Yeşil Mercimek,
Bir bardak Pirinç,
1 tane orta boy kuru soğan
Ayçiçek yağı,
Üç bardak su.

Hazırlanışı;
Kuru soğan, yemeklik olarak doğrandıktan sonra mercimekler ayıklanıp yıkadıktan sonra mercimekler yumuşayana kadar haşlanır.
Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanler pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızarmış soğanı, haşlanmış mercimeğin üzerine ilave edilir. Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinc ve 3 bardak su ilave edilir. Üzerine kapağı kapatılır. Normal Pilav gibi pişirilir. Afiyet olsun.

 
Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2007, 13:50   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Buket hanim bu pilav yaninda kizarmis tavuk da olsa, guzel olur deyilmi?

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2007, 17:11   #3
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,472
Galeri: 53
Olmaz mı ?

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 08:04   #4
Ağaçsever
 
smily's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 87
Bir zamanlar tv de Prof. Ayşe hn. (soyadını hatırlayamadım Baysal olabilir). Mercimek tüketimini özendirmek için mercimekli tarifler verirdi. Ondan öğrendiğim müceddere adlı
yemeği yapmış ve çok beğenmiştim. Yalnız pirinç yerine bulgur konuluyordu.

smily Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 09:26   #5
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Galeri: 119
Bu pilavı pirinç yerine bulgur kullanarak yaparız. Yalnız soğanı pişirirken değil, pilav piştikten sonra (yarım ay doğranmış 3-4 tane kurusoğanı sıvıyağda pembeleştirip) demlenirken üzerine dökeriz.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019