agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-11-2006, 09:43   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,593
KURU FASULYE ( Arnavut Usulü)

KURU FASULYE ( Arnavut Usulü)

Malzemeler 5 kişilik :
1/2 Kg Kuru Fasulye (Dermason)
1Kg kadar kuzu kemiği
1 Adet Havuç
1Adet Patates
1Adet Kuru soğan
1/2 Demet maydanoz
1 çorba kaşığı Salça
Yeterince tuz

Yapılışı : Kuru fasulyeler akşamdan ılık suya islatılır. Ertesi sabah suyu süzülüp yeni ilave edeceğimiz su ile tencertede kaynamaya bırakılır. Diğer tencerede kasaptan aldığımız kuzu kemikleri,birkaç parçaya böldüğümüz havuç patates,kuru soğan (kabukları temizlenerek) ve yıkanmış maydanoz su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kuru fasulyeler ezilmeden tencereden süzgece dökülerek bekletilir 10-15 dk.

Diğer tenceredeki malzemeler önce süzülür ve kemiklerden ayrılır. bir kaşık yardımı ile maydanozlar,havuç,patates,soğan kaynayan suyla birlikte rondodan geçirilerek ezilir.

Kuru fasulye tercihen güveçe alınır ve üzerine rondodan geçirdiğimiz su ile birlikte ve tekrar sıcak su ve bir bardakta su ile açılmış salça ilave edilerek (yeterikadar) pişmeye bırakılır (kısık ateşte) pişme zamanının sonuna doğru tuz ilave edilip bir süre daha pişmeye bırakılır.

Dilerseniz pişme esnasında 2-3 adet kırmızı arnavut biberi de atılabilinir (ezmeden; ezilirse çok acı olur). Yemeğimiz hazır buyrun afiyet olsun.
Bu yemekte hiç bir şekilde sıvı yağ kullanılmaz.

 
Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 16:34   #2
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Kuru fasulye

Kokuyu duymalısınız, turşu, kurusoğan, pirinç pilavı tamamdır. Bu günü de savdık şükür ya Rabbi...

Name:  Photo-0324.jpg
Views: 1728
Size:  18.2 KB

Name:  Photo-0325.jpg
Views: 1813
Size:  19.1 KB

Name:  Photo-0326.jpg
Views: 1779
Size:  19.9 KB

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 16:54   #3
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,080
Galeri: 260
Sevgili Berduray, bu bana yapılırmı
Benim hayatımın yemeği Kuru Fasulye,bir de fotoğraflarını eklemişsiniz
İnsan da bu kadar özendirilmezki, di'mi ama.
Hemen yarın Kuru Fasulye pişecek, yoksa ne olur bilmem.

Çok güzel görünüyor ya...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 16:58   #4
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Valla şöyle dip dibe olsak dumanı üstünde tüte tüte versem, soğutmadan...

Bir kaç kişi daha aynı şeyi söylerse silerim neme lazım, hamilesi vardır, bekarı vardır...

Durduk yere günaha girmeyelim.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 17:02   #5
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,080
Galeri: 260
Aman sakın silmeyin, o kadar güzel görünüyorki, insanın aklına düşüyor.
Bekarlar dışarda yesinler, hamilelere de Allah yardım eder, bir yerlerden gelir.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 18:06   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,468
Galeri: 103
Evet, evet silmeyin. Ben tam yazınızı okuyordum ki eşim yanıma geldi, ohhh güveçte kuru fasulye, Güler biz de yarın yapalım mı? dedi.
Şimdi buralarda, Balaban dedikleri kuru fasulyenin tazesi var. Yani daha kurutulmamışı.
Bir gece evvelden ıslatmak şart değil. Pişince de çok güzel oluyor.
O zaman yarının menüsü hazır; bol naneli kuru fasulye, pilav ve ayva kompostosu. (turşu, eşime dokunuyor, o yüzden bahçe ayvalarından komposto yaptım)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2008, 19:00   #7
Ağaç Dostu
 
Cumhur Tonba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: EDİRNE-ANTALYA
Mesajlar: 11,388
Galeri: 80
Hepinize afiyet olsun. Komşuda pişer. Bizede düşer.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019