agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri (http://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/)
-   -   çiftçibiben / Ordu, Merkez, Zaferköy (http://www.agaclar.net/forum/surdurulebilir-dogal-tarim-bahceleri/22897.htm)

çiftçibiben 28-12-2010 23:24

çiftçibiben / Ordu, Merkez, Zaferköy
 
Biz, Ordu'nun merkez ilçesine bağlı Zafer köyünde (eski adı Biben köyü) ikamet etmekteyiz. Uzun bir süredir oluşumunuz olan UBYİ'yi yakından takip ediyoruz. Bahçemiz 17 dönüm Fındık bahçesi ve 35 kök kividen oluşmakta. Yıllık olarak 2 ton civarında fındık ve 1 ton kivi üretiyoruz. Kivi bahçemiz dikimden itibaren hiçbir kimyasal kullanmadan tamamen doğal üretimdir. Fındıkda ise geçen yıldan itibaren doğal üretim yapmaya başladık.

Şu an bilgisayarımda bahçenin resimleri olmadığı için resim ekleyemedim ancak bahçemizle ilgili fotoğrafları en kısa sürede siteye yükleyeceğim.

UBYİ içinde bizde her türlü işbirliğine hazırız.

Halil Önen 30-12-2010 10:57

Sn. çiftçibiben,

UBYİ bahçelerine hoşgeldiniz.

Zeytin, antepfıstığı, elma, üzüm vb. derken fındık ve kiviyi de _ menüye katıp_ UBYİ doğal yetiştiricilik listesine eklemiş, mücadele alınımızı genişletmiş oluyoruz.

Başladık artık yolda konuşuruz.:)

Başarılar dileriz.
Bereketli ürünler.

acemi_caylak 30-12-2010 17:07

Sevgili Çiftçibiben,

Hoş geldin. UBYİ senin katılımınla daha da güçlendi. En kısa zamanda fotoğrafları bekleriz.

Başta Ayhan Kaptan olmak üzere bütün ekibe selamlar.

Zeytinlibahçe 30-12-2010 18:11

Sn çiftçibiben

Hoş geldiniz, hayırlı olsun. Sizinle birlikte daha da güçlendik.


Not: Sn çiftçibiben, bizim stajer Erdem'in babası, kendileri çalışmalarımızdan etkilenerek,
doğal üretimin önemini kavrayıp katılmak istediler. Kutluyorum.

omer.tuncer 30-12-2010 21:50

çiftcibiben: Merhaba

UBYİ adı gibi kendisini gerçekleşmek üzere artık küçük adımlar yerine sizlerle birlikte koşmaya başlıyor. Bundan sonra UBYİ yi hiçbir baraj durduramaz 2011 yılının UBYİ yılı olmasını öneriyorum.

çiftçibiben 31-12-2010 21:04

Öncelikle tüm güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ubyi sayesinde bizde doğal üretimin, doğal ürünlerin sağlığımıza olan yararlarını, senelerce bahçemize attığımız "dost bildiğimiz" kimyasalların aslında sağlığımızla nasıl oynadıklarını daha da iyi öğrenmiş olduk.

Nasıl sizler bahçenizde yaptığınız uygulamalarla çevrenize ve takipçilerinize örnek olduysanız bizde en kısa sürede sizden öğrendiğimiz bilgilerle, bahçemizle çevremize doğal üretim konusunda örnek ve yardımcı olmaya çalışacağız.

2011 yılının ubyi için atılım yılı olmasını temenni ederim. Mutlu yıllar.

MeyveliTepe 31-12-2010 23:10

Sn.çiftçibiben, Uzak Bahçelere hoş geldiniz. Siz ve sizin gibi varlığını bildiğimiz ama henüz ortaya çıkmayan, doğa ve çevreye uyumlu üretim yapan ya da yapmak isteyen daha pek çok bahçe olduğunu biliyoruz. Yeni yılın hepimiz için umut dolu, huzurlu, keyifli ve başarılı olmasını diliyorum.

çiftçibiben 09-08-2011 11:04

Kivi bahçemizde 2010 yılı kasım ayı hasat sonrasında malç olarak fındık kavsulu kivi taç izdüşümlerine serildi.

http://zaferkoy.com/ressim/1.jpg

Ocak ayında yıllanmış hayvan gübresi attık. Şubat ayı sonlarında genel budama yapıp, uygun olan dallardan bine yakın üretim için kivi çelikleri aldık.

Temmuz ayında kivilerin üst dallarından ise küçük budamalar yaptık.

http://zaferkoy.com/ressim/2.jpg

Fındıklar için ise bu sene genel bahçe temizliğinin yanı sıra şu anda bahçede sonbaharda kullanmak üzere ema ile fermante ettiğimiz hayvan gübresi hazırlığı devam ediyor.

http://zaferkoy.com/ressim/3.jpg

Köyümüzden geçen Turnasuyu deresi.

Resimler şu an için genel çekilen resimler, en kısa zamanda daha aktif şekilde forumda olacağım.

mandalinleerik 09-08-2011 11:58

Hoş geldiniz. İnanılmaz güzel bir doğa. Oralarda olduğunuz için çok şanslısınız. Biz sadece resimlere bakarak yaşayabiliyoruz buraları. Umarım Fındıkları, Kivileri yakından görme şansımız olur. Elinize, emeğinize sağlık.

çiftçibiben 10-08-2011 22:25

Sn. mandalinleerik,

Teşekkürler. Karadenizli olmaktan ve karadenizde yaşıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Size de sadece fotoğraflarla yetinmeyi değil zamanınız olursa gidip bu güzelliği yerinde görmenizi tavsiye ederim. Emin olun pişman olmayacaksınız. Fındık ve kivilerin fotoğraflarını da çektikçe yükleyeceğim.

TaşevliBahçe 10-08-2011 22:42

Sayın çifçibiben hoşgeldiniz, uzun süredir foruma katılmadığınızı görüyorum. Bizleri karadeniz güzelliklerinden mahrum etmemenizi diliyorum. Gerçekten ortam olarak bizlere göre çok şanslısınız. Biz burada küçük bahçemizde sınırlı imkanlarla bu güzelliklerin tadına varmaya çalışıyoruz. En kısa sürede umarım çalışmalarınızı paylaşır bizlere doğal güzellik ziyafeti yaşatırsınız.

Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın...

mandalinleerik 10-08-2011 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçibiben (Mesaj 845925)
Sn. mandalinleerik,

Teşekkürler. Karadenizli olmaktan ve karadenizde yaşıyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Size de sadece fotoğraflarla yetinmeyi değil zamanınız olursa gidip bu güzelliği yerinde görmenizi tavsiye ederim. Emin olun pişman olmayacaksınız. Fındık ve kivilerin fotoğraflarını da çektikçe yükleyeceğim.

İzmir'den Karadeniz'e gezi amaçlı giden o kadar çok insan var ki. Benimde senelerdir görmek istediğim bir yer. Fakat en az 9-10 günlük bir tatil zamanı gerekli. Bir gün muhakkak gitmek istiyoruz. Zaten Karadeniz'e gidip pişman olana ben rastlamadım. Ülkemizin her noktası bir cevher. Fotoğrafları bekliyoruz.

çiftçibiben 10-08-2011 23:30

Sn. Rafet Uzunok bundan sonra bende ubyi de aktif olarak çalışmalarımı paylaşacağım. Sizlerin de çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum.

Sn. mandalinleerik,
Karadenize yolunuz düştüğündü bize de uğrayın. Gelirseniz muhakkak köyümüzün güzelliklerini gezdirmek isterim.

http://img820.imageshack.us/img820/3204/img0443cl.jpg

Sn. Halil bey ve sn. Zeytinlibahçenin Ubyi içerisinde bir tohum bankası oluşturma fikrine katılıyorum. Babannemin yıllarca yetiştirdiği sebzelerden özenle sakladığı evladiyelik tohumları hep beraber özenle koruyup paylaşmamız gerektiğine inanıyorum.

http://img221.imageshack.us/img221/862/1009867s.jpg

Tohumların saklandığı serende. Bu tohumlar gerçek bir miras.

Gübreleri kompostlayıp da kullanmanın öneminin farkındayız. Bu yüzden biz de en kısa zamanda bahçemizde bir kompost bölümü yapmayı planladık.

Cumartesi gün yapılacak olan toplantıya ben de katılmaya çalışacağım. Toplantıda görüşmek dileğiyle.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024