26-05-2014, 01:15 | #1263 |
Ağaç Dostu
|
18 Mayıs 2014' den Fındık turp 40 günde hasada geliyor. Suyu çok seviyor. Ceviz kadar irileşebiliyor. Hasat olgunluğuna ulaşınca, 5-8 gün içinde hasat etmek gerekiyor. Daha fazla beklerse içi koflaşabilir. |
26-05-2014, 23:55 | #1264 |
Ağaç Dostu
|
18 Mayıs 2014' den Bezelyeler, 25 cm aralıkla üst-üste yatay olarak gerdirilen ince paraşüt iplerine, Sülüklerini sardırarak tırmanıyorlar. Komşusu ıspanak sıradan biçilerek, Yanındaki fındık turp ise sıra aralarından seyreltmek suretiyle hasat ediliyor. Tohumluk bırakılan Frenk maydanozu, çiçek sapını hazırlıyor. |
27-05-2014, 00:26 | #1265 |
Ağaç Dostu
|
18 Mayıs 2014' den Çıtır cimcimelerin, Günlük tüketimden arta kalanlarını, kökleri su içinde ve yapraklı halde, buzdolabında muhafaza edeceğiz. İri ve narin yapraklı diğer nane çeşidimiz Sakız bakla Dekoratif kırmızı kıvırcık |
28-05-2014, 00:32 | #1267 |
Ağaç Dostu
|
18 Mayıs 2014' den Çiçeği burnunda mı? Ashwagandha (Hint Ginsengi) 15 gün önce fide olarak dikilen domates temeli atmış, üst katları çıkmaya hazırlanıyor. Hasat sepetimizde şimdilik, Sadece bunlar var. |
28-05-2014, 01:22 | #1268 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Maşallah, sayın heyyamola. Ağız tadı ile bereketini görün diyeyim. |
28-05-2014, 01:23 | #1269 |
Ağaç Dostu
|
18 Mayıs 2014' den ??... Sarı renk açan aynısafa Kendiliğinden çimlenen kekikler serpiliyor. Yerelmasının orta sırasına çalı fasulyesi ekmiştik. Tam tepelerinden askı profili geçiyor. Yandaki adaya bamya ekmiştik. Orta sıra yine fasulye |
28-05-2014, 14:08 | #1270 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 249
|
Alıntı:
Bende henüz daha 1 yıl bile olmadı minik bir meyve bahçesi kurdum, şimdilik kendimce çeşit, çeşit meyve fidanları diktim henüz yeni tutumya başladılar. İnşallah bakımlarını beceririmde sizin fidanlarınız gibi büyür benimkide. Düzenleyen 06dilek : 29-05-2014 saat 10:08 |
|
28-05-2014, 17:14 | #1271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,856
|
Ellerinize sağlık @heyyamola... Mükemmel bir başlık olmuş. Anlatım zenginliği, bilgi çeşitliliği, samimiyet, resimlerin kullanımı, tevazu ilk aklıma gelenler. Ne zamandır tonla araştırmama rağmen anlayamadığım 'dahliaların bölünmesini' sizin başlıkta anlayabildim. Tohum, fide nasıl olursa bu işe hobi olarak başlamak isteyenlerin ilk okuyacağı yer burası olmalı. Ne ararsan gayet basit şekilde var. Tohum ekimi, şaşırtması, toprağın hazırlanması, fidan dikimi, aşı yapılması, domates kurutulması (kafamda soru işaretlerinde biri de buydu ondan özellikle yazdım) ağaçların bakımı, budanması, çapa makinası (ne kullandığınızı yazarsanız sevinirim, yedi yıldır kullandığınıza göre iyi bir seçim olmalı) bahçe düzenlenmesi, bordör yapımı, domatesi sardırdığınız galvanizli aparat ilk aklıma geliverenler... Sabahtan beri okuyorum şu an 27. sayfadayım. Aklımdakileri unutmadan yazayım dedim. Üye bahçelerine göz atayım derken özellik olarak kendiminkine yakın yer olsun istediğimde sizin bahçe gözüme çarptı. İyi ki buradan başlamışım, sizinki rakım olarak biraz daha yüksek (1000-1250) olsa da benzer özellikler gösteriyor bahçelerimiz. Kalan sayfaları okumak için sabırsızlanıyorum. Bu arada bu kadar alkışın yanında minik bir eleştiri; kimi benzer fotoğrafları gereksiz tekrarlamışsınız (bahçede çıkan aynı yabani otu göstermeniz gibi). Sabırla çektiğiniz (örümceğin avını paketlemesi gibi) fotoğraflar gerçekten harika... |
28-05-2014, 23:06 | #1272 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk üç yıl özellikle budamalarını ihmal etmeyip, fidana güzel bir şekil vermeye çalışın. Güzel günlere büyüsünler... |
|
28-05-2014, 23:57 | #1273 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teorik bilgilerin uygulanmış hallerinden edindiğimiz birikimleri paylaşmaya çalıştık. Hobi yetiştiriciliğe yeni başlayanlara faydalı oluyorsa ne mutlu bize... Çapa makinemizi ilk çıktığında hemen almıştık. Bertolini marka, 5.5 beygir honda motorlu, benzinli, 1 ileri-1 geri, kayış tahrikli. Bizim işimizi fazlasıyla görüyor. Sonraki yıllarda daha kapsamlı modeller çıkmasına rağmen değiştirmedik. Dizel motorlu, şanzımanlı üst modellere göre hafif olması, kullanım kolaylığı, biraz da ilk göz ağrımız olduğundan herhalde... |
|
29-05-2014, 00:33 | #1274 |
Ağaç Dostu
|
18 Mayıs 2014' den Bu adamıza yer fıstığı ve bamya beraberce ekilecek. Yer fıstığını kuruyemişçiden kavrulmamış olarak aldık. Dış kabuğunu çıtlatarak fıstıkları çıkardık. Kırmızı renkli, ince kabuğun soyulmamasına özen gösterdik. 5-6 gün suda beklettiğimiz bamya tohumları 25 cm aralıkla sıraları belirleyip, bir fıstık-bir bamya şeklinde tohumları yerleştirdik. Tohumlar arası mesafe 10 cm Baş ve işaret parmaklarımızın, uç kısımlarının iç taraflarını birleştirip, oluşan V şeklindeki boşluğu da tohumların üzerine denk getirip, parmaklarımızı toprağa ittirmek suretiyle ekimi gerçekleştirdik. Ekim derinliğimiz; Fıstık için 30 mm, bamya için 15 mm |
29-05-2014, 00:45 | #1275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 656
|
Sn heyyamola fistik bamya arkadasligi neye daysniyor. Ben bamyalari sasirtmistim gidici gorunuyorlar. Olmazsa ben de boyle ekeyim. |
29-05-2014, 13:01 | #1276 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bamya tohumunun direkt toprağa, asıl yetişecekleri yere ekilmesi, daha güzel sonuç veriyor. |
|
30-05-2014, 11:18 | #1277 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
Şehir: Kocaeli-Darıca / İstanbul
Mesajlar: 20
|
Tebrik ediyorum Sn. Heyyamola, çok güzel bir bahçeniz var. Dün başladım okumaya ve az önce bitirdim tüm sayfaları. Notlar alarak, fotoğraflı anlatımların fotoğraflarını çekerek yaptım okumamı. Görseller ve anlatımınızla, bu işi hobi olarak yapmak isteyenlerin başvuracakları bir okul burası adeta. Anlattığınız pek çok konudan faydalanacağım ama özellikle, bahçenizde kullandığınız toprak çeşitlerini tanıttığınız görselli bölüm için ayrıca teşekkür ederim. Almak istediğimde nasıl bir şey aradığımı biliyorum artık Sağlıkla tüm bu güzelliklerin keyfini sürmeniz dileğimle... |
31-05-2014, 23:16 | #1278 |
Ağaç Dostu
|
23 Mayıs 2014' den Sırtımız yeterince ısınmadı henüz... Şiddetli rüzgarların da sağı-solu belli olmuyor. Sera içinde bekleyen biber fideleri. Şaşırtılmak için rüzgarların sakinleşmesini bekliyor. (İki hafta önce asıl yerlerine diktiklerimiz, iki saat sonra fırtınaya yakalanıp, bütün yaprakları solmuştu.) Sera içindeki kırmızı kıvırcığın sökülmeden önceki son gülümseyişi... Dışarıya şaşırttıklarımız, 10 günden hasada gelirler herhalde... Bodur dahlia' nın yanına ektiğimiz latın çiçeği tohumları çimlenmişler. |
31-05-2014, 23:53 | #1280 |
Ağaç Dostu
|
23 Mayıs 2014' den Tohum Takas Etkinliğinde Sn. MeyveliTepe' nin paylaştıklarından; Kalıcı Ispanak (Perpetual Spinach) : Etli yapraklı, diri, gevrek, lezzetli... (Kalıcı olması da cabası) Boğa Kanı Kırmızı Pancar : Fırtınada sarsılmasına rağmen, görüntüsüyle bile; Kalıcı ıspanağı sollarım der gibi... Green Star Kıvırcık Salata Sativa Kıvırcık Salata |
01-06-2014, 13:01 | #1282 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maşallah sizinkilere. Böyle güzel olacağını bilseydim, etkinlikte bende talep ederdim. Neyse gelecek etkinliğe kaldı. |
|
01-06-2014, 22:51 | #1284 |
Ağaç Dostu
|
Her seferinde söylüyorum. Ama dinletemedim. Ben "Yine mi tere ektin?" diye sormaktan, o da ekmekten bıkmadı. |
01-06-2014, 23:35 | #1285 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maydanoz yapraklı olan daha dayanıklı herhalde, bugün yarısını biçtim. Kalanların da tohum hazırlamaya, şimdilik niyeti yok gibi.. |
|
02-06-2014, 00:16 | #1287 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
|
Alıntı:
|
|
02-06-2014, 00:41 | #1288 |
Ağaç Dostu
|
23 Mayıs 2014' den Tohumluk bırakılan Frenk Maydanozu, çiçek tablasını hazırlıyor. 3-5 kök tohumluk yeter. Diğerlerinin sapa kalkıp, çiçeklenme emaresi göstermelerine meydan vermeden, toprak seviyesinden biçiyoruz ki, tekrardan taze-taze sürgünler verebilsin. (Artık ne kadar sürdürebilirsek) Sera ortamını bilhassa bu dönemlerde, en iyi değerlendiren bitkilerden biri sırık salatalık... Dış mekana göre; Ani sıcaklık değişimlerinin yaşanmadığı, rüzgarsız, nem oranı daha yüksek, şiddetli sağnak yağış, dolu gibi, olumsuz etkenlere kapalı sera ortamında salatalığın keyfine diyecek yok... Ufak gözlü viyollerde kök sistemlerini fazlasıyla geliştiren fideleri, strafor köpük malzemeden yapılmış bardaklara şaşırtıp, 1-2 hafta sonra asıl yerlerine dikeceğiz. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|