05-11-2012, 19:18 | #151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Bilin bu bitki nedir diye sormuştu Sayın sarin. Bende biraz birazda sansa güvenerek şevketi bostan demiştim. Tutturmuştuk. Şimdi her yerde bu bitkiyi görüyorum .fakat emin değilim kengermi bostanmı diye Şevketi bostan ise yaşadık. |
05-11-2012, 22:58 | #152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Elbasan tavayı yapmak için çok et ziyan etmiştim. Olmamış ahlatları olmuş gibi yapıp pazarda satan yaşlı köylü teyzeden aslında almıştım tarifini "gaynadıyog satıyog" Deneme 1 Dağdan topladım. Yıkadım Kaynattım Ziyan ettim. |
05-11-2012, 23:06 | #153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Turşuşu yapılacaktı siz yemeğini mi yaptınız... |
05-11-2012, 23:08 | #154 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
|
|
05-11-2012, 23:21 | #155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Şimdi öğrendim ,tursusunun yapılığını,Yemeğinin yapılmadığını, Sade ahlat olarak ,Hani avda dolaşırken dere tepe ,ağacın altında kendiliğinden kahverengi olur. Yerken de bir avuç çakıltaşı yiyormuşsun hissi verir. öyle bir şey. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp derdi .öğretmenimiz. İlgili bölüme tarifini yaparsanız .denemek isterim. |
05-11-2012, 23:33 | #156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Avda dolaşırken iki tane yedim_yanımda su olasaydı_ ağız burukluğundan yutkunamadım, boğuluyorum sandım... |
06-11-2012, 00:00 | #157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Tamam işte .yeşil renkte yenirse lor peyniri yemiş ördek yavrusuna çeviriyor insanı . Boynunu uzatıp duruyorsun ileri yutkunacağım diye. En azından yeşıl olanın tadını biliyorsunuz.Kaç kişi yaşadığınız tecrübeyi yaşamıştır ki? Kahve renk olanları ise ,ben çok aramasamda çok sevenleri var . Burada bu mevsimde pazarda satıyorlar . Sonradan öğrendim ki kaynatarak albenili hale getiriyorlarmış. |
06-11-2012, 09:11 | #158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
|
sn. akhisarlı Çocukluğumda bizim evde kışın temel içecek maddesi ahlat turşusu suyu idi ve iştahla ne güzel kaşıkla içer idik,şimdi olsada tadına bir bakabilsem! rahmetli annemden tarifini almayı düşünmemişim.hatırladığım kadarı ile fıçıya kurardı alt kısmındaki tıpaçı gevşetir kablara öyle doldururduk. Düzenleyen ykaya194 : 06-11-2012 saat 09:56 |
06-11-2012, 12:59 | #159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
Şehir: denizli
Mesajlar: 146
|
Arkadaşlar,gerçekten bir bilen tarifini verse ne kadar iyi olacak.Bende bir misafirlikte suyunu içmiştim fakat,nasıl yapıldığını soramamıştım. |
07-11-2012, 19:49 | #160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Çizme, salamura veya sele veya yuvarlama.Bir yana . Kırma zeytinin tadı başka .Yerlerken çerez gibi yedim derler. Yamur başlayıp bitene kadar, kalan birkaç dal Edremit zeytin de kararır, kırma yapamayız diye kararan gökyüzüne rağmen tarlaya gittim. Olabildiğince topladım zevkle .Ama kırması fazla zevkli değil .Hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. Taşın üstüne fazla fazla koyup çekiçleyice sağdan soldan zeytin topluyorsun. Bu çalı turünü de bilmiyordum. Zeytinlik boyunca dere kenarında yer yer bubularla beraber duvar gibi olmuş nasıl temizleyeceğimi düşünüyordum. Bahçeyi ziyarete gelen arkadaş, önce sordu bunlar ne diye sonra söyledi. Meğer meşhur Manisa odun köftesinin baharatı sumakmış . |
08-11-2012, 09:23 | #163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
|
Merhabalar...! Desdursuzda olsa bağınızı bahçenizi dolaştım sabah sabah. Hırsızlık olayı hariç her şey o kadar güzel ve doğalki söyleyecek söz bulamıyorum. Komşularınız dahil hepinizin yüreğine sağlık. İşte bir şeyi üretmenin bir lokma ekmeğimizi paylaşmanın verdiği mutluluk bu. Allah yüzünüzde gülücüğü bahçenizde ürününüzü bol eylesin. İnadına üretim bu olsa gerek. Saygıyla. |
08-11-2012, 09:28 | #164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
Şehir: denizli
Mesajlar: 146
|
Sumak'ların tam toplanma zamanı..Makasla keserek bir kenarda kurutursanız ister toz halinde ister suya ıslatarak kullanabilirsiniz... |
09-11-2012, 00:13 | #165 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Alıntı:
|
|
09-11-2012, 00:39 | #166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sayın Akhisarlı gezdim, gördüm, geldim. Ben daha çok çiçekli bahçeleri seviyorum özellikle de mevsimlik çiçekler. Fakat o kadar güzel anlatmışsınız ki büyük bir zevkle takip ettim tarla ve ürünlerinizi. Ne kadar güzel anlatmışsınız herşeyi; mizahen, mütevazi, gani gönüllü, kabullenerek... Çok güzel anlatmışsınız. Tebrikler, inşallah seneye daha güzellikleri ile Allah ım gönlünüze göre versin. |
09-11-2012, 08:45 | #167 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Alıntı:
Bahçeyi ziyaretinizden çok memnun oldum.Güzel söz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. Çiçekli bahçeleri bende çok seviyorum. Biraz daha zaman lazım.Şimdilik çok hoşuma giden kendime ornek alabileceğim farklı uygulamaları olan bahçeleri ziyaret ederek idare ediyorum. |
|
09-11-2012, 08:54 | #168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
|
Çok doğru tespit , bu yaz çok istiyordum ziyaret edeyim ama iş güç müsade etmedi malesef . Gerçi bu işin yazı kışı yok . Hatta kendisi bizleri kışın en sert soğuk zamanında , samimi sıcak yaklaşımıyla gönüllerimizi ısıtıvermişti sağolsun.. Her an çat kapı yapabiliriz.... |
09-11-2012, 19:55 | #169 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Alıntı:
Bekleriz.. |
|
10-11-2012, 20:51 | #170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
birde dalından koparılıp yenen var çatır çutur eğer ağzınızı burmaz ve boğazına takılmaz ise yani tatlı ise bekletmeden yiyebilirsiniz |
|
10-11-2012, 21:57 | #171 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Alıntı:
Sanırım hemen yenen çeşit değil. Bulabilirsem hemen yenen çeşidini de dikmek istiyorum bir iki kök . Çok güzel bir meyve keşke daha çok dikseymişim. Çok teşekkür ederim. |
|
19-11-2012, 23:11 | #172 | |
Ağaç Dostu
|
Sn. Akhisarlı merhaba Ben artık inanıyorum ki, bu sitede kim kimle ne zaman-nerede karşılaşır, bilinmez.. Dünyanın 4 bir yanında üyemiz var, nereye gitsek birbirimizi buluruz Pazar günü beni misafir ettiniz, çok teşekkür ederim.. Yine söylemek istiyorum, bahçeniz gerçekten çok büyük ve o kadar da güzel.. Ağaç çeşitleri akılda tutulamayacak kadar çoktu zaten.. Siz bu işe gönül vermişsiniz, çok uğraşıyorsunuz belli ki.. Eski bahçe sahibine karşı vefakârlığınız beni çok şaşırttı.. Başkası olsa işe yaramayacağı her şeyi atardı.. İnanın harika birisiniz.. Anlattıklarınız, sizin nasıl vicdan sahibi biri olduğunuzun göstergesi.. Duygularınızın size geri dönüşü mutlaka olacaktır.. Her şeyin en güzelleri sizin ve aileniz için olsun.. Allah'ım bol bol ürün versin, ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah.. Alıntı:
Genelde ayva yerken yutma sorunu olur.. O nedir öyle? Sizden ayrılıp geri döndüğümde bir tanesini dilimledim, herkes bayıldı.. Diğerlerini zor sakladım.. Tam tarif ettiğiniz gibi, çok yumuşak. Şimdi sayfanızda dolaşırken o ayva hangi cins olabilir diye de baktım.. Umarım doğru tahmindir.. Hiç ayva dikesim yokken, fidan bulursam kaçırmam Kokulu üzümünüz, kütür kütür erik, hele o rokalar.. Keşke daha fazla koparsaymışım.. Hepsi çok güzeldi.. Elinize sağlık.. Eşinize, annenize ve babanıza selamlar.. Göstermelik zeytin de topladım.. Onu unutmayayım |
|
21-11-2012, 21:52 | #176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Şevketi bostan sa yaşadık demiştim. Bostanı da değildi, şevketi de değilmiş. Amcasının oğlu deve dikeniymiş.İkizi olsa bu kadar benzerdi. Bostanı burası. Kenger veya deve dikeni Üzerindeki beyazlıklar yuvarlak değil çizgili. Bu da kuruduktan sonraki durumu Gerçek şevketi bostan'ı nihayet öğrendim.Bostanın çobanından.Üzerindeki beyazlıklar ,Yuvarlağa yakın ve biraz seyrek. Bu da kuruduktan sonrası. |
21-11-2012, 22:17 | #177 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
İkisi de değildi ama temelli moral bozmak istemedim; hani umut dünyası... |
|
21-11-2012, 22:20 | #178 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
|
|
21-11-2012, 23:26 | #179 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 924
|
Alıntı:
Benim sorduğum bitkinin şevketi bostan olmadığını öğrendim. Şevketi bostan tohumu bulup ekince karşılaştırdım, benzemiyorlar, ayrıca mahallindeki insanlarda şevketi bostan değil demişlerdi. selamlar |
|
21-11-2012, 23:57 | #180 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Akhisar/MANİSA
Mesajlar: 538
|
Alıntı:
Dün nihayet bölgemizde ki geniş bir alanın kenarında bulunan koyun çiftliğine gittim. Çobana bilip bilmediğini sordum . Ben bilmem ama ablam bilir dedi ablası geldi sağ olsun . Akkızı soruyon sen deyip bulundukları bölgeye götürdü. Ovada yenen yenmeyen ne varsa öğretmeye çalıştı . Sadece ben değilmişim bu otun peşinde, Almanyalardan gelip söküp götürüyorlar dedi . Şevketi bostan kenger deve dikeni ve daha birçoklarını öğrenmek ve arazide gördüğümde hatasız tanımak istiyorum. Bostan işini hallettim . Şimdi sıra mantar çeşitlerinde . |
|
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|