07-09-2012, 20:08 | #1231 | |
Ağaç Dostu
|
Sn Tura o eli boşa başka bir eli boş yardımcı lazımsa, o kişiyi de ben biliyorum.. Akşam akşam nerden buldunuz, çok güzeldi.. Alıntı:
Halil Bey'in felsefi ve duygusal yönünün yanında bir de komik tarafı var.. Ben o tarafını daha çok seviyorum.. |
|
07-09-2012, 20:59 | #1232 |
Ağaç Dostu
|
halil bey şanslısınız siz inciri kurutup yiyebiliyorsunuz biz kurutmak bir yana yağmur yağmasında rahat rahat yiyelim **** reçelini yapalımdiye dua ediyoruz... birde domates ve biber karışık salça güneşte kurululunca güzel oluyor ama bana adı biraz ekşimsi geldi yemekleri ekşi yaptı **** bizim orda çabuk mu bozuluyor ne... |
07-09-2012, 23:29 | #1233 |
Ağaç Dostu
|
Öğlen incir avına çıktım.. Genelde yere dökülenleri süpürüp atıyordum.. Karavanın üzerine dökülenleri görünce altın bulmuş gibi oldum ama hepsi delik deşikti.. Sizin incirler nasıl sağlam kalmış anlamadım Ya da her incir kurutulmuyor mu? |
08-09-2012, 00:07 | #1234 |
Ağaç Dostu
|
Sizlerin samimiyetinizi anlıyor ve inanıyorum müjgan hanım, aynı dileklere bende katılıyorum fakat halil beye takılmadan da edemiyorum, hani tabak sevdiği deriyi yerden yere vururmuş ya, bizimkisi de o misal. |
08-09-2012, 09:06 | #1236 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
suyunu süzmemişsiniz, ondan ekşi olmuştur. Biraz suyu kaldıysa bile ekşilik olabiliyor. Salçada ekşilik biberden değil domatesten dolayıdır. Salçalık domatesin iyice ergin olması da gerekir... Sabah kahvaltısında biraz kızarmış ekmeğin üzerine sürüp yemek güzel oluyor; biz genelde böyle tüketiyoruz... yemeklerde sadece domates salcası kullanıyoruz. Sadece salçalık biberden yapılanı da genelde çemen yaparak tüketiyoruz.. |
|
08-09-2012, 09:22 | #1237 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
İzmir yemişi ya da bardacık dediğimiz olanlar kurutuluyor... Yani biraz küçükler... Lop ya da siyah iri olanlar kurutulmaya uygun olmuyor... Kuruması yapılan incir dalında olgunlaşıyor ve kendiliğinden dibine düşüyor. Kurup yere düşenleri de topladıktan sonra birkaç gün güneşe serip kurutmak ve iyice içini çekmesini sağlamak gerekir. Hafif yarılmış küçük kuş gagası delikleri olanlarda toplanır; bunlar kekikli kaynar 8bir kapta )suda 5_10 dakika bekletildiğinden _ zaten kekiğin dejenfektan özelliği vardır_ sağlık sorunu olamaz... Eklenti 330365 (içine bir tane badem yarım ceviz _ lilium'un doğal olan cevizinden olursa birkaç tanesi düz duvara bile tırmandıracak kadar güçlüdür...) afiyet olsun... |
|
08-09-2012, 09:29 | #1238 |
Ağaç Dostu
|
Bu incirler bağ evinin terasındalar mı? Sevgili selis, adres öğrenmeye çalışıyorum, bir gece terasa hava indirimi yapabiliriz. Hımm düz duvar ha, İnciri açıyor içine yarım ceviz koyuyor kapatıyorsun, atom oluyor atom. |
08-09-2012, 09:34 | #1239 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
saha inişe ve uçuşa oldukça uygun.. |
|
08-09-2012, 10:05 | #1241 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lütfen biz cevizsiz olanından yiyelim.. Yeterince enerji var )) Halil Bey'e incir zaten yasak.. Malum gece, yıldızlar, tolstoy.. Paraşüt ve rüzgar da var.. Uçup gider.. Seviyoruz Halil Bey'i |
|
08-09-2012, 11:17 | #1242 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar araştırmacı sorgulayıcı forum kişisi olduğunu da biliyorum. |
|
08-09-2012, 17:23 | #1243 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başka bir dezenfektan yöntemi daha var ama ne kadar sağlıklı bilmem. Bir kapta kireç söndürülür ve elde edilen kireç suyuna daldırılıp-çıkarılır idi (hala yapanlar vardır sanırım). |
|
09-09-2012, 15:15 | #1244 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
İtiraf ediyorum_ ki bir an 'selis' i elinde bir kitap_ görür gibi oldum... Malum geceydi ve havada rüzgarlıydı, iki tek enzimin de etkisi miydi bilinmez ama uçup gitmişti... |
|
09-09-2012, 22:32 | #1247 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Halbuki ona Tolstoy'un hayatı boyunca fellik fellik aradığı mutluluğu 3 anahtarını nerede sakladığını soracaktık... tembelik hakkımızı kullandığımız zaman denk getirdi, rüzgar gibi uçup geçti... Rüyalar kurtarır mı bilinmez ama itiraf ediyorum ki_ rüyanın gerçekleşmesi için önce uyanmam gerekiyor herhalde... Alıntı:
Domatesli biber salçasını yaptık... bir yerlerde yazıyor mu bulamadım ama 'annem bunu pek bilmezler' demişti... Burada anlattım: Salça yapımı Salça yapımı (devamı) Başka bir tarifim de burada Evde Çemen Yapımı |
||
11-09-2012, 00:46 | #1248 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-09-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 8
|
Hoşbuldum agaçlar net ben serpil bu sayfayı beyeniyorum ilgi alanımı kapsıyor ögrenicegim çok şey var bu sayfada şimdiden teşekkür edrim sayfanıza |
11-09-2012, 02:21 | #1249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Hoş geldiniz ''Ağaçlar. net'' ailesine Sn. yeşilyaprak... http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm hep beraber yapmaktan keyif aldığımız uğraşlarımıza katılmanız bizi sevindirir... Teşekkürler... Saygılar |
11-09-2012, 16:54 | #1251 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey kırmızı bir kıyafet alacak olsam sizin salçanızı gösteririm ''İşte böyle bir kırmızı'' diye.. O nasıl bir güzelliktir, hayran kaldım.. Salça yapmak için 2 gün erken davranmışım yoksa benimkilerin rengi de böyle olurdu.. Sizinkinde domates bibere göre %50 daha az.. Püf noktası bu mu yani? Böyle bir renk veren biber o zaman.. Dün akşam sizi aradım ama açmadınız ''Bu kadın gecenin 2 sinde salça yapıyorsa şimdi ne yapacak acaba'' dediniz herhalde ''Şu üzümlerden pekmez toprağı olmadan, pekmez olur mu ? '' diyecektim.. Sizden ses gelmeyince üzümleri ezip şırasını kaynattım.. Ama o kadar uzun süre kaynadı ki, değişen tek şey rengi oldu.. Ben de içine biraz nişasta karıştırdım.. Tadı güzel oldu.. Ama bu ne olmuş oluyor? Onu bilmiyorum.. Sizin tahmininiz nedir Aşk olsun, doksanımıza daha çok var |
11-09-2012, 17:33 | #1252 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
|
Sen böyle resimler yayınla bakalım fatura kabarıyor, zaten karnımız aç abi. Abi bir de şu bacası yamuk bir fırın vardı onun bacasını ne zaman düzeltcez abi artık bir gün ayarlıyalım. |
11-09-2012, 18:25 | #1253 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
|
Havalar müsait bence ismail bey ve mete'ye çıtlatsan diyorum hani.. |
11-09-2012, 22:38 | #1254 |
Ağaç Dostu
|
pembe ve erzincan domatesi
330983 Sevgili Halil Önen, Fotolarda da gördüğünüz gibi,arkada ki pembe ,öndeki erzincan dan gelen tohumla yetiştirdiğim domatesler, bu yıl sayeniz de hiç bir hastalık geçirmediği gibi,verimi de,çok keyifli oldu.Yaklaşık 150 kg dan salça çıkarıldı,60 kg kadar domates suyu konserve edildi,taze tüketilen de bonusuy du. Sadece Gülleci bulamacı kullandım,dikim öncesi ve fide halindelerken leonardit ve humik asit uygulaması yaptım,bir de bol miktarda çiftlik gübresi. Biber, patlıcan,kavun,karpuz da o kadar bol oldu ki,dağıtmaktan,hayır duası almaktan (Çoğu size gitti)pek mutlu olduk. Diğerlerinin fotosunu koymuyorum,gerçek üreticilerin morali bozulmasın diye))) Yalnız iki tür fasulye de sorun yaşadık,biri Erzincan barbunya,diğeri çalı.Çiçekte çok geciktiler ve üretim de doğal olarak çok zayıf oldu.Ama erkenci denilen tür çok verimli oldu. Gülleci yi fasulye de doğru kullanmamış olabiliriz. |
11-09-2012, 22:54 | #1256 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
12-09-2012, 00:02 | #1257 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
iyi yanmış yani kompostlaşmış bol miktarda çiftlik gübresi, leonardit ve hümik asit uygulaması... Bu diğer sebze ve meyve yetiştiriciliği için de geçerli, bunu üretici arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz... Gülleci bulamacı dış hastalıklar için düzenli kullanıldığında diğer zehirli ilaçlar kadar etkili doğal mücadele... Küçücük bir alanda _ hobi bile olsa_ bir şeyi iyi yetiştiriyorsanız bu örnek alınması gereken bir şeydir; bırakın üreticinin morali bozulursa bozulsun, o kadar zehirli ilaçla ve kimyasal gübre ile bile zaten pek başarı sağlayamıyorlar... Fasulyede bende sorun yaşadım. Yemelik ve tohumluk için ektiklerimden ilk el güzel ürün aldım ama sonra birden sıcaklar bastırınca kaybettim... Fasulye ve barbunya genelde bir az deniz seviyesinden yüksek serin yerlerde güzel oluyor... Erkenci ve geçci ekimler dediğiniz gibi iyi oluyor... Resim yapmadaki ustalığınızı sebzelere taşımışsınız buna çok sevindim, yetiştirdiğiniz domatesleriniz çok güzel görünüyor... afiyet olsun sevgili ressamım... Sevgiler... |
|
12-09-2012, 00:10 | #1258 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
pekmez yapımında kullanılan 'marin' denen toprak olmadan olmuyor biliyorum... http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tlar/17096.htm şirayı mayalar ve pekmezin ekşi olmamasını sağlıyor... |
|
12-09-2012, 00:37 | #1259 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
Hoya gönüllülerinin İzmir Toplantısı (Ege Botanik 21.09.2012) ''Hoya Gönüllülerin İzmir Toplantısın''a ve _ ne kadar kapsama alanımız dışında olsa bile _ardından... İzmir Tarım Fuarında Kompost Semineri (21 Eylül 2012) İzmir Tarım Fuarında Mine Hanımın; 'Kompost Nedir, Faydaları ve Kullanımı Alanları' sunumuna katılsak (tam bize göre değil mi?)... sonrada bir çay bahçeye oturup yenisi başlayacak olan 'Tohum Takas Etkinliği için' sohbet etsek diyordum... zaten burada birçok dostumuzu görüyoruz... ne dersiniz?.. bu kadar bahane ile bir araya gelmek, sohbet etmek ve ötesinde tanışmak kaçırılmaz/ kaçınılmaz sanırım... |
|
12-09-2012, 00:57 | #1260 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2011
Şehir: BANDIRMA
Mesajlar: 272
|
EtiDot-67
Alıntı:
İzmir ve çevresinde ki arkadaşların bu sunumu izlemesini isterim. Sanıyorum tanıtım mahiyetli EtiDot-67 dağıtımı da olacak. Sizlerin de orada olmanız kendisini mutlu edecektir. Duruma göre bende gelmeyi düşünmekteyim. Görüşebilmek dileğimle. |
|
|
|