agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)




Beğeni Düzeni1684Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2015, 08:18   #511
Ağaç Dostu
 
Seabert74's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 461
Bence o da karar verememiş ne olacagına

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2015, 12:45   #512
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-03-2015
Şehir: karaman
Mesajlar: 9
Benimde var bu çiçekten iki çelik vermişti öğrencim ben onları ayni saksıya dikmistim. Simdi biri bitane çiçek açtı ama diğeri acmiyor. Yaprakları da sarardi yemyesil değil. Acaba saksilari mi küçük geliyor.

nazife_fth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-03-2015, 15:08   #513
Ağaç Dostu
 
günebakan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
Değişik bir tür euphorbia olmuş sevgili sakdağ gözünüz aydın

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2015, 01:02   #514
Ağaç Dostu
 
Gül Batur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,023
Galeri: 1
..............

Yerini sevecek birde iki üç saat güneş görmesi lazım.

Eklenen Resimler
 
Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2015, 23:18   #515
Ağaç Dostu
 
gökhan Arslan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 143
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur Mesajı Göster
Yerini sevecek birde iki üç saat güneş görmesi lazım.
Gül teyzem bu ne güzellik!!!

Gül Batur beğendi.
gökhan Arslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 14:22   #516
Ağaçsever
 
fdogru's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2012
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 91
Bozulmaya yüz tutmuş milii'imi üçe böldüm ama suda bekletmeden direkt geçirgen toprağa diktim. Umarım kaybetmem. Zaten bir tane milii'm var. Etrafta da çok yok. Bunu kaybedersem kimden çelik alırım?

Gül Batur ve esemeral beğendi.
fdogru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2015, 22:17   #517
Ağaç Dostu
 
Gül Batur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,023
Galeri: 1
Sabah güneşi alan bir yere yerleşti mevsimde çok güzel merak etme bir şey olmaz. birazda sabır.

fdogru beğendi.
Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2015, 20:38   #518
Ağaçsever
 
fdogru's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2012
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 91
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur Mesajı Göster
Yerini sevecek birde iki üç saat güneş görmesi lazım.
Sizin beyaz milii'nize bayıldım, maşallah.
Umarım bir gün ben de bir yerlerden beyaz milii çeliği bulurum.

Gül Batur ve esemeral beğendi.
fdogru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2015, 02:22   #519
Ağaç Dostu
 
yalper's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 155
Milii sahipleri yılın bu döneminde su verme miktarı, sıklığı ve hangi bitki besinini önerildiği hakkında bilgi verir misiniz?

yalper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2015, 00:16   #520
Ağaç Dostu
 
Gül Batur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,023
Galeri: 1
Ben orkidelerden kalan besinli suyu veriyorum ayda bir.
sulama sıklığı toprak surur gibi olduğunda sularım bütün bitkileriimi.
kolay gelsin ve sabır.

yalper beğendi.
Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2015, 21:40   #521
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-03-2015
Şehir: karaman
Mesajlar: 9
Benim çiçeğim de ayni bu renk. İnşallah bu hale gelir. Burada tek kok mu var yoksa birden fazla mi acaba

nazife_fth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2015, 21:55   #522
Ağaç Dostu
 
Gül Batur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,023
Galeri: 1
Soru bana galiba evet tek kök.

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2015, 20:13   #523
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-05-2015
Şehir: Izmir
Mesajlar: 2
Merhabalar,
Ekli yazida celiklemeden bahsedilmis ancak bu bitkiyi aldigim arkadasim suda koklendirmemi tavsiye etti. Yaklasik 3 gundur suda bekletiyorum. Kapali balkonda, sabah gunesi aliyor. Dun suya az bir miktar seker serptim. Koklenmesi icin ne kadar beklemeliyim ve dogru bir uygulama yapiyor muyum?
Tesekkurler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi farpali Mesajı Göster
Euphorbiaceae familyasının Euphorbia cinsine bağlı, anavatanı Madagaskar olan çok dikenli güzel çiçekli bir çalı. Tür ismi Euphorbia milii’dir.

Süs bitkisi olarak Avrupa’da değer görmesi 1821’da Fransa’da başlamış. Fakat iki bin küsür yıl önce Ortadoğu’da bilindiği, bahçelerde yetiştirildiği tahmin ediliyor. Euphorbia milii bitkisinin dünyada yaygın adı dikenler tacıdır (veya dikenli taç). İngilizcesi Crown-of-thorns.. İkinci adı Hz. İsa çalısıdır.

Zamanla boyu 2 metreyi bulabilir. Güneş yetersizliğinde hızlı ve çelimsiz uzama görülür. Dikenleri korunma amaçlı olmaktan ziyade su depolayıcı ve ağaçlara tırmanma amaçlıdır. Diğer bitkilerin arasında güneşsız kalırsa kuvvetsiz ve çelimsiz olup dikenleri sayesinde çevredeki bitkilere tutunarak dik durabilir yukarı güneşe doğru uzayabilir.

Güneş ve sıcaklık: Tam gün güneş, yarım gün güneş.. En az günde iki saat güneş.. Güneş yetersiz kalırsa dallanma budaklanma hemen hiç olmayacağı gibi çiçek de açmaz. İzmirden itibaren daha güneyde yazları aşırı sıcak olan memleketlerde yaz boyunca öğle civarı direkt güneşinden korumalısınız. Öyle yerler için yazın güneşi %30 filtreleyen sera örtüleri tavsiye ediliyor. Kış soğuklarına dayanıklılığı -7°C. İstanbulda kışın devamlı dışarda balkonda tutabilirsiniz. Bahçelere dikebilirsiniz. Ancak Beylikdüzü gibi yüksek kesimlerde daha fazla, daha uzun süreli soğuk olabiliyor ona göre dikkatli olun. Farklı renklerde, daha sık, daha gösterişli çiçek açan hibritleri soğuğa pek dayanıklı olmayabilir. Ne kadar soğuğa dayandıklarını bilmiyorsanız onları kışın dışarda tutmayın. Antalya vb. kışın don olayı görülmeyen yerlerde tehlike yok.


Euphorbia milii
Yapraklara su / besin püskürtme: Yapraklarıyla havadan nem almada ve bu şekilde susuzluk ihtiyacını gidermede başarılı nadir bitkilerden biridir. Bu özellik antoryumlarda, orkidelerde ve aşk merdiveninde de var. Onun için Euphorbia milii bitkisine havası yüksek nemli olan bölgelerde toprağı biraz kuruma olmadan sulamamak, ama yapraklara üç günde bir su fısfıslamak iyi olur. Havası kuru memleketlerde ise sulama sıklığı arasını fazla açmayıp yapraklara her gün su püskürtmek daha iyi olur. Böylece kök ortamı fazla sık çamur gibi ortamda kalmaz daha sağlıklı olur. Yapraklara verimli toprağı toz haline getirip serperseniz ondan da ihtiyacı olan birçok elementi alabilir. Bir iki saat sonra yıkayıp temizleyin. Özel yaprak besini de spreyleyebilirsiniz faydası olur. Su ve besin fısfıslama işini sabahları yapmalısınız. Besini yapraklardan en iyi alacağı zaman güneş doğduğu ilk iki saat içindeki vakittir.

Yapraklarının uzun süre sağlıklı kalabilmesi: Euphorbia milii her ne kadar succulent bir tür olsa da tam tamına succulent sayılmaz. Bu aslında tartışılır bir mesele. Yapraklarının uzun süre sağlıklı durabilmesi için her zaman succulent muamelesi yapmamalısınız. En azında yukardaki paragraftaki gibi yapraklara özel bakım ihmal edilmemeli ama aşırıya da kaçmamalı.

Toprak: Köklerinin sağlıklı gelişebileceği ortam önemlidir. Bu türde en önemli şey budur. Kökler kuvvetli geliştikçe dallar da ona göre kuvvetli gelişir. Sağlıklı kök ortamından sonra, zengin element ve mineral çeşitliliğine ihtiyacı var.
− En ideal toprak karışımı uzman tavsiyelerine göre aşağıdaki gibi olmalı:
Kırmızı killi toprak – 1 ölçü
Dere kumu – 1 ölçü
Humus katkılı kompost toprak 2 ölçü
İnce ponza taşı – 2 ölçü (pirinç, leblebi taneleri kadar irili ufaklı)
Eski koyun veya keçi gübresi – 3 veya 4 ölçü
Kalker taşı kırpıntıları – Litre başına 1 veya yarım çorba kaşığı

Yukardakilerden, humus katkılı kompost ve koyun gübresi hiç kullanmayıp o ikisinin yerine 5 ölçü solucan gübresi kullanabilirsiniz. Ponza taşı kesinlikle şart, olmazsa olmaz. Kalker taşı kırpıntılarına bu karışımda gerek yok ama iki yıl toprak değiştirmeyecekseniz bitki besini vermek zorundasınız: o zaman için en başta kalker taşı kırpıntıları eklemekte yarar var. Yoksa bitki besinleri pH derecesini düşürür, bitkide kalsiyum eksikliği olup çürüme görülebilir. Kalker taşları o riski bertaraf etmek için kullanılmalı. Toprakta erimez kaybolup gitmez. Bitki gerektiği zaman onlardan kalsiyum ihtiyacını karşılar.

Toprak pH derecesi açısından asitliliği fazla yüksek olmamalı. Yoksa köklerde kolayca çürümeler başgösterir. Hafif asitli, nötr ve hafif alkalinli topraklar uygundur.

İkliminiz elverişliyse bahçeye dikebilirsiniz daha sağlıklı yetişir.

Saksı: Yukardaki gibi bir karışımda saksının niteliği önemli değil. Eğer fazlaca su tutucu toprak kullanacaksanız adi toprak saksı kullanmalısınız ki fazla suyu sünger gibi emsin de kökler günlerce aşırı ıslak ve havasız ortamda durmasın.

Saksı / toprak değiştirme: İki üç yılda bir veya dört beş yılda bir.. Yazın en hızlı büyüme zamanında (İstanbula göre haziran sonu) söküp kökleri eski topraktan temizleyin. Sağlıksız ve eski köklerde azaltma yapın. Sonra uygun bir toprak karışımı ile gereği kadar genişlikte bir saksıya dikin. Yeni diktiğinizde sulamayın toprağın kurumasını bekleyin. Toprak yeterince havadarsa biraz derine gömerbilirsiniz bir sakıncası yok. Daha sağlam durur.

Sulama: Mayıs – eylül arasında, ya da sıcaklıklar gündüz ortalaması 22°C üstünde olduğu zamanlarda susuz bırakmayacağız. İstanbula göre mayıs ortası – eylül sonu diyebiliriz. Ayrıca bu dönemde çok da iyi esinti alabilmeli. Yeterince güneş aldığı halde çiçek açmıyorsa temmuz sonunda sulama sıklığını azaltın o zaman çiçek açmaya karar verir. Yılın diğer zamanında (20 dereceden daha serin zamanlarda) toprak tamamıyla kurudukça az miktarda su dökerek sulamak yeterli. Ve daha fazla güneş almasını sağlamalısınız.

Besin: Yukarda tarif ettiğim toprakta ilk iki yıl besine gerek yok. Toprak değiştirmeyecekseniz üçüncü yıl başlayın. Ayda bir defa, hafif dozajda, genel amaçlı özel bitki besini, mayıstan eylüle kadar verin (besinin dozajını çok fazla düşürerek her sulamada verebilirsiniz böyle yapanlar sonuçtan memnun). Besin bor içermemeli deniyor. Fakat bu seri üreticilerin dikkate alması gereken bir püf noktasıdır. Bizi ilgilendirmiyor.

Budama: Makasla değil, çok keskin bıçakla budayın ki kesik yerlerde dokular ezilmesin (çünkü dalları biraz kofçadır, makasla kesilirken fena ezilir). Bıçakla kesmede üst yüzey kabuk bağlar öyle kalır. Ama makas yüzünden ezilme olmuşsa üst yüzey kabuk bağlasa bile içerde ölü dokular çürür, hastalık olur, aşağı doğru ilerler. Baharda, uyanma zamanında yakın günlerde budayın. Fazla sık bir arada gelişmiş dallarda seyrekleştirmeler yapın. Fazla uzamış dalları istediğiniz gibi kısaltın. Ağır budama yani uç gelişim yerleri kalmayacak şekilde budama tehlikelidir. Yanlardan hiçbir filizlenme, hiçbir gelişme olmayıp bünyede fazla su birikir bitki tamamıyla çürür gider. Mutlaka dalların en az üçte birinin uç gelişim yerleri kalacak şekilde budama yapmalısınız. Budadğınız dalları aşağıda çelikle üretim kısmında anlattığım gibi çoğaltma amacıyla kullanabilirsiniz.

Dikkat: Dal kesme ve budama işlerini gece en serin saatlerde yapmalısınız. Kestiğinizde beyaz süt akar. Kesik yerleri soğuk suyla ıslatılmış çok ıslak bezle silerseniz akıntı durur. Kesip aldığınız parçayı muslukta yıkayın soğuk suyun etkisiyle süt akımı fazla sürmez. Süt elinize yüzünüze bulaşmamalı. Bazı insanlara zarar veriyor. Kestiğiniz aleti de hemen yıkamalısınız süt kurursa kolay kolay çıkmaz.

Çoğaltılması:

1- Çelikle: Bulunduğunuz yerin iklimine göre ilkbaharda sıcaklar başladığı zaman (İstanbulda Mayıs başı) dallarından kesip alın. 3-4 gün veya bir hafta açık havada açıkta bekletin. Hava serin gidiyorsa iki hafta bekletin. Sonra az nemli toprağa dikip (sulamayın can suyu vermeyin) güneşli ve daimi esintili bir yere koyun. Toprak iyice kuruduğu zaman birkaç gün daha bekleyin sonra toprak yüzeyinin iyice ıslanacağı kadar az su ile sulayın. Bu durumda saksı içinin yarısı ıslanmış olur. Tamamı ıslanmadığı için çabuk kurur. Bir buçuk, iki ay böyle devam edin. Güneşin ısıtmasıyla ve devamlı esinti sayesinde köklenme gerçekleşir. İki ay geçince normal sulamaya geçin. Çelikle çoğaltma sürecinde gereksiz sulamalar ve havasız ortamlar yüzünden çürümeler çok sık görülüyor. İkide birde sulamak yerine (üstünde yaprakları varsa) birkaç günde bir yapraklarına su fısfıslayın. İhtiyacı kadar suyu alır günlerce idare eder. Çelikleri sulamak için toprağın tamamıyla kurumasını bekleyin.

2- Çiçeklerde oluşan mini fideler: Nadiren olabilir. Çiçek dökülmeyip kalınlaşır, bir fidecik geliştirir. Biraz güçlendiğinde kesip toprağa dikin. Yukarda çelikle çoğaltma usulünde yazdığım gibi sulama bunlarda da geçerli.

3- Aşılama: Hibritlerde yapılması tavsiye ediyor. Kolayca büyüyen gelişen normal öforbiya mili bitkisinden dallar önce köklendirilir. Köklenme kuvvetlice gerçekleştikten sonra bunlar aşılanır. Hibritleri aslında çelikle de çoğaltmak mükün fakat hibritler iyi bir köklenme beceremiyor. Durumları risklidir. Toprakta gürce köklenemeyip dolayısıyla topraktan gereği gibi besin alamazlar. Ayrıca her an çürüme riski de kuvvetli. Bunlarda daha fazla havadar toprak kullanmak lazım (hem köklenme saçaklanarak devam etsin, hem çürüme riski olmasın diye). Hibritlerin aşılıları ise daha sağlıklı, daha uzun ömürlü olur.

Süs Bitkileri ve çiçek Bakımı

smyrna_garden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2015, 22:08   #524
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Biricik milim

Name:  image.jpg
Views: 2111
Size:  33.8 KB


Yaşar mı bilmem

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2015, 11:47   #525
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Annenin miliisi Son hali


oktay12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2015, 19:16   #526
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-09-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Bir resim daha


oktay12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2015, 19:04   #527
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Bize ne oluyor böyle?

Eklenen Resimler
  
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2015, 16:38   #528
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Biricik miliim tekrar açtı

Name:  bb.jpg
Views: 1893
Size:  37.9 KB


.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2016, 11:12   #529
Ağaç Dostu
 
sumeyra47's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: BURSA
Mesajlar: 817
Euphorbia milii

Üzerinde bir tane yaprak bile yok ama her tarafından çiçekler açmaya devam ediyor. 5 senelik bitkim 4 sene boyunca beni çiçeklerinden mahrum etmişti. Şimdi ise bana teşekkür edercesine bol bol açıyor.




sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 14:10   #530
Ağaçsever
 
Binbirçeşit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-01-2016
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 58
B6da benim bebeğim .tam 5yaşında güneşi görsün yeter.gelişimi için güneş görmesi gerek.

Eklenen Resimler
 
Binbirçeşit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2016, 20:46   #531
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-11-2016
Şehir: Ordu
Mesajlar: 1
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...efbac7cbe6.jpg

buda benim euphoria millim yaklaşık bir buçuk ay önce çelik olarak geldi bana birkaç çiçek açıp onlarda döküldü ve bana sağlıksız geliyor sizce durumu nasıl?

SM-E700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Düzenleyen malina : 22-11-2016 saat 14:04 Neden: Fotoğraf sorunu
Kaktüssever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2017, 08:35   #532
Ağaç Dostu
 
zynlby's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2014
Şehir: KAYSERİ
Mesajlar: 157
Galeri: 1
Ufaklık

daha yeni geldi birkaç günlük bu fındıkkurdu
umarım sorun olmadan köklenir.

Eklenen Resimler
 
zynlby Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2017, 13:46   #533
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-03-2017
Şehir: istanbul
Mesajlar: 9
Ben de yeni edindim yerine alisirken butun yapraklarini doktu. Simdi tek bir yaprak cikariyor, umarim yeniden ciceklenir

zynlby beğendi.
tunak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2017, 15:38   #534
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-05-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
tohumdan büyütmek mümkünmüdür

ashan18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2017, 10:26   #535
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-05-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
Bunlarda benimkiler

Eklenen Resimler
  
ashan18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2017, 23:24   #536
Ağaç Dostu
 
Tolga Özmeral's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2007
Şehir: Sinop
Mesajlar: 498
Koyu pembe açan Milii'nin yaprakları sararmaya başladı. Saksısını büyütmek şart oldu sanırım. Diğeri ise, limonata rengindeki çiçekleri ile ilk defa arz-ı endam ettiler;

Name:  20170925_225351.jpg
Views: 1075
Size:  38.9 KB

Name:  20170925_233027.jpg
Views: 1094
Size:  28.8 KB

Name:  20170925_233116.jpg
Views: 1066
Size:  34.8 KB

İyi geceler dilerim.


Düzenleyen Tolga Özmeral : 26-09-2017 saat 00:32 Neden: Fotoğraf Ekleme.
Tolga Özmeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2017, 07:59   #537
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 49
Milii'lerimiz bütün güzelliklerini ortaya koydu




ayazkapli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2017, 19:58   #538
Ağaç Dostu
 
ParlakYıldızlar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 314
Bizim ki bu ara böyle, zorla verilen bir celikti dikenli olduğundan istememistim,şimdilerde içeriye alistiriliyor.

Eklenen Resimler
 
ParlakYıldızlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2017, 21:28   #539
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-03-2013
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 36
Bu da benim miliim, 2 buçuk yaşında. Çok yavaş büyüyor yine de bizi çiçeksiz bırakmıyor.

Eklenen Resimler
  
kamil35, efeege, Milla ve 2 kişi beğendi.
avare71 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2017, 02:58   #540
Ağaçsever
 
buzadam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2017
Şehir: Adapazarı
Mesajlar: 49
Daha büyük saksıda daha hızlı gelişir.

buzadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024