agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 5 Gönderen acemi25

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-2019, 15:48   #1
Ağaç Dostu
 
acemi25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2018
Şehir: Erzurum
Mesajlar: 208
Argyroderma

Argyroderma cinsi, Güney Afrika'daki Western Cape Eyaletinin kuzeybatı kesimindeki güney Namaqualand'daki Knersvlatke bölgesi ile sınırlıdır. Çoklu gruplar halinde bulunan cüce sukulentlerdir, kümeli(birden çok) veya tek gövdelidirler ve nadiren yere gömülü olarak bulunurlar.

Genellikle bu sukulentin yaprak çiftleri yuvarlak ya da parmak şeklindedir ve bu çiftler altta birleşirler. Parlak yeşil gövdeleri pürüzsüzdür. Bitkiler koleksiyoncular arasında oldukça popülerdir. Bakımları lithops ile aynıdır ve yaz ayları boyunca sulanmalıdır. Ancak, yaprakların ayrılması için bitkileri çok fazla sulamamaya özen gösterilmelidir.

Argyroderma iyi drene olmuş killi bir toprağı tercih eder; sık saksı değişiminden hoşlanmazlar ve nispeten küçük saksılarda yıllarca yetiştirilebilirler. Tohumla ya da bitkinin dibinden çoğalan çeliklerin alınması ile çoğaltılabilirler.

Sıcaklık: -10°C ve 30°C arasında

Sulama: Bu bitki sukulentlerin doğası gereği kuraklığa dayanıklıdır ve dengeli bir sulamaya ihtiyaç duyar. Aşırı sulanmamasına dikkat edilmelidir. Eğer havalar soğuksa fazla sulamak bitkinize büyük zarar verecektir. Toprağının kuruduğu gözlemlendiği zaman sulanmalıdır.

Toprak: Bu bitkiler tınlı toprağı severler, bu yüzden kaktüsler için kullanılan toprak karışımları idealdir. Eğer kendi toprak karışımınızı oluşturmak isterseniz iki birim toprağa bir birim iri taneli kum karışımı yapmak sağlıklı drenajı sağlayacaktır. Çoğu yetiştirici toprağın en üst tabakasını küçük taşlarla kaplar ki yine drenaj sağlansın.

Saksı değişimi: Her iki ya da üç yılda bir saksısı küçük geldikçe saksı değişimi yapmak uygundur. Bitki kökleri sığ olduğundan derin saksılara ihtiyaç duyulmaz. Altı delik toprak çömlekler kullanılırsa toprağın sürekli nemli kalmasının önüne geçilmiş olur ve yine drenajı sağlar.

Nem ihtiyacı: Aşırı nem ihtiyacı yoktur.

Üretim: Tohumdan yetiştirilir, kış ekimi sırasında havalandırmalı kaplarda veya ısıtmasız bir serada saklanmalıdır. Tohumlar son donlardan önce iç mekanlarda ekilebilir ve nemli bir kağıt havlunun üzerinde çimlendirilebilir. Başka bir üretim seçeneği ise oluşan bitki kümelerinin bölünmesidir.

Gübre: Ayda bir kez gübreleme yapılması tavsiye edilir, ancak çiçeklenme başladıktan sonra gübre vermeyi bırakmak gerekir. Büyüme göründüğünde tekrar beslenmeye başlayın. Seyreltilmiş kaktüs gübresi kullanılabilir. Bu tür bitkilerin beslenmeye ihtiyaç duyup duymadığı tartışmalıdır, bu yüzden beslememeyi tercih edebilirsiniz, ancak her iki yılda bir toprağı değiştirmeniz tavsiye edilir (yeni toprak gerekli besinleri sağlayacaktır).

Görülebilen sorunlar:
Bölünmüş Yapraklar: Bitki bölünmüş yaprak belirtileri gösteriyorsa, bitkiye çok fazla su verilmiş olması muhtemeldir.
Bitki ölümü: Aşırı sulanma ve soğuk hava
Çiçeklenme yok: Bu yeterli ışık almadığında olabilir.

Çeşitler:
Argyroderma congregatum
Argyroderma crateriforme
Argyroderma delaetii
Argyroderma fissum
Argyroderma framesii
Argyroderma patens
Argyroderma pearsonii
Argyroderma ringens
Argyroderma subalbum
Argyroderma testiculare

Kaynak: succulentguide, houseplantsexpert

Eklenen Resimler
 
acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
argyroderma, sukulent, sukulent türleri

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024