![]() |
|
![]() |
#1532 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-01-2018
|
Benim kalanşomun tomurcukları çok seyrek. Fotoğrafta göründüğü gibi koca çiçekte sadece bir kaç yerde tomurcuk oluştu. Acele etmeyeyim devamı gelir mi? Bilemedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2018
|
Merhaba arkadaşlar ben kalanşodan bir yaprağı toprağa sapladım şuan köklenmiş sorum şu bunu güneş alan cam önüne mi alayım yoksa aydınlıkta mı dursun karar veremiyorum şuan sehpa üstünde aydınlık ortamda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Bu bilgileri aldığım kaynak şu: https://homeguides.sfgate.com/light-...hoe-77223.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ediyorum mesut bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Son iki yıldır evim bu bitkiyle dolu. Ne olduğunu dahi bilmiyordum. Sonunda buldum kalanşoymuş meğerse ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim kalanşom. Daha doğrusu bir saksıda iki tane var. Biri mor biri turuncu. Sanırım az güneş aldığından boyuna gitti. Malesef evim çok çok az ışık alıyor. Sağlıklı görünüyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Moderatör
|
Evet, sebep tamamen az ışık almaları... Az ışık kalanşolerde ince uzun bir forma, yaprakların gerçek rengini alamamasına ve genel anlamda bitkinin zayıf ve kırılgan olmasına yol açıyor... Biraz daha güneş alabileceği bir yer ayarlamanız mümkün olursa bitki daha kısa, kalın ve sağlam görünüşlü olacak, yaprakları da daha etli ve koyu renkli olacaktır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Kalanşolarımda son durum... ![]() Çok seviyorum bu çiçekleri. Hem renkleri çok canlı, hem de uzun süre çiçekli kalıyorlar. Kış mevsiminde daha ne olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar ben nette bu cinsini gördüm fakat yaşadığım şehirde göremedim çok güzel değil mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2018
|
Arkadaşım ben de birçok rengini aldım. Yıllardır birlikteyiz kalanchoe ile ama bu türe ben de rastlamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
Selam arkadaşlar işte bunlarda benim asklarim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Ağaç Dostu
|
Aynı ana bitkiden çelikler alarak ürettiğim pembe ve turuncu kalanşolarda, ana bitki katmerli olmasına rağmen yalın kat çiçek açanlar oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Ağaç Dostu
|
Nasıl yapıyorsunuz anlatabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lenavita merhaba... Kalanşolarda çiçeklenme bittikten sonra taze dallarından kopararak yeni bir saksıya doğrudan dikiyorum. Bunu hem çiçeği çoğaltmak, hem de gençleştirmek için yapıyorum. Çünkü ana saksıdaki bitki 1-3 yıl içinde kartlaşıyor ve odunsu bir yapıya kavuşuyor. Formu da bozuluyor. Aynı bitkiden aldığım çeliklerin bazısında yalın kat çiçek açma olayını soruyorsanız eğer, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. İlk defa karşılaştım. Bu olay verdiğim iki örnekten ibaret. Diğerleri normal ana bitki gibi çiçeklendi. Bitkinin yeterince gelişemediği için böyle çiçeklendiğini düşünüyorum ama emin değilim. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ediyorum cevap için pencere kenarında duruyor ve sabah güneşi alıyor saat ona kadar biraz daha bekleyeyim olmadı budarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2019
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Aynı böcekler benim kalanşolarda da vardı. Arapsabunu, sarmısak, sıvıyağı karışımı sıktım günlerce fayda etmedi. Bulaşık deterjanı ile yıkadım teker teker her bir dalı. Faydası olmadı. Ovalaya ovalaya yıkıcam diye bütün tomurcuklar da koptu. En sonunda budadım. Musluğun altında her bir boğumunu yıkadım yeniden diktim. Çiçekçinin verdiği bit ilacını kullandım. Şuan mini mini kaldılar. Bir tanesinde yine bitlenme başladı. Bıktırdı artık bu bitler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2019
|
Yikadim budadim topragini dgistirdim yine de cozum bulamadim insallah obur ciceklerime gecmemistir diye dua ediyorum su an. Cope aticam artik diger kalanşolarla yola devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
![]() Elimde birkaç tane kalanchoe yaprağı var, çok küçükler. Suda köklenir demişler ama bu yaprakları nasıl suya koyacağımı bilmiyorum, suda yüzüyorlar şu anda. Az derin kaba mı almalıyım, yoksa böyle tamamen su içinde köklenir mi? Ne kadar sürede köklenir şu aylarda? Doğrudan toprağa dikmekten çekindim, sapları yok gibi, yaprak toprağa değerse bozulur diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
seneye çiçeklenir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2019
|
Merhabalar benim Kalanşo'mun saksısı biraz küçük gibi yeni aldım, büyük bir saksıya geçirmem gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar çok şükür fusya rengi kalanchoe sahibi oldum bende fotoğrafı kötü çıkınca bu fotoğrafı ekledim 7 liraya aldım cicekcilerden ricam 3 rengi bir saksida satmaları adana çiçek yetiştirmede zor bir memleket sıcağı unlu biti berbat bir yazı kalanchoelerim zar zoruna atlattılar sevgiler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2019
|
Evet, hatta çiçekçiden alınan her çiçeğin mutlaka saksısı değiştirilmeli bence. Mümkünse bu çiçek için seramik saksı kullanın derim, hatta geri dönüşüm objeler, kırık demlikler, geniş ağızlı vazolar, kupalar.. Çok güzel duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Altı delik olmayınca sorun olmuyor mu ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |