![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Taita bizim balkonada yaklaşık 1 yıldır beyaz güvercin uğrar oldu . Oldukça bakımlı ve güzel ( özel olarak bakılanlardan ). Neden başka balkonlar değilde bizim balkon bir türlü çözemedim . Ara sıra uğrayıp bütün çiçek ve yaprakları kopartıp gidiyor ,heryeride pisletiyordu . Bir hafta sonu 50 km . uzaklıktaki bir yere bıraktık . 3 saat sonra yine balkondaydı ve yan gözle bize bakıyordu . İnanamadım . Ogünkü manalı bakışlarından sonra bir dahada uğramadı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Merhaba Çiçekseverler Bende de kalanchoe'ye benzer bir çiçek var 2 yıl önce arkadaşım çalıştığı köyden minik bir dal getirmişti şimdi büyüdü dallandı-budaklandı ama bir kez bile açtığını hatta tomurcuklandığını görmedim. sizin yüklediğiniz resimlere baktım yaprakları benziyor.Arkadaşımda "bu çok güzel çiçek açıyor sen seversin diye getirdim" dedi ama hala üzerinde bir çiçek belirtisi görmedim. en kısa zamanda hatta yarın resmini yükleyip kesin bilgileri sizden almak en doğrusu sanırım. bu foruma girip bilgilerini paylaşanlara bol çiçekli sağlıklı yaşam diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
|
merhabalar dünde yazmıştım adını bilmediğim ama Kalanchoe ye benzer bir çiçeğim var diye resmini yüklüyorum bu bir kalanchoe midir? **** başka bir çiçekse adı nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim sayın iklimsiz Peki bu çiçek 2 yıldır neden açmıyor? yazın balkonda öğleye kadar güneş alıyor kışın çok soğuklarda içeriye cam kenarına alıyorum.suyunua hiç eksik etmiyorum. Ben nerde hata yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili laledevri ; Bu kesinlikle kalanchoe . 2 yıldır açmadığını yazmışsınız . Çiçeğiniz nasıl bir ortamda duruyor . Sıvı besin takviyesi veriyormusunuz . Saksı ve toprağını hiç değiştirdinizmi .Hiç budama yaptınızmı . Dalları bayağı odunlaşmış . Bitkinizi tazelemek için yeni çıkan filizlerinden çelik alıp dikebilirsiniz . Yeni filizler daha çabuk tomurcuklanıyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
|
doğru diyorsunuz şimdiye dar hiç budamadım. toprağını 2 kez değiştirdim büyüdükçe yeni saksıya aldım. ama bir kere bile tomurcuklanmadı ki öylece ben ona baktım o bana baktı Tavsiyenize uyup budama yapacağım ve yeni çelikler dikeceğim. Çiçekli bitkiler için besin takviyesi de yapacağım bu seferde açmazsa bilmiyorum artık ne yaparım. ilginize teşekkürler. bu arada sizinkileri gördükçe içim gidiyor bol çiçekli günler Arzu Hanım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Her çiçekte olduğu gibi kalanchoede çiçekçiden aldığımız gibi bir formda çiçek açmıyor.Düzenli tazelemeniz gerekiyor.**** saksı değişimi yapılması gerekiyor.Besin takviyesi de yapın.Sizinki sanki yakında açaçak gibi duruyor ![]() Birde arkadaşlar bir not düşelim.Gübreleme işini çok düzenli yapmak gerekiyor.Fazla besin verildiğinde de bitki küsüyor.Uzun süre çiçek açmıyor. Az ve öz olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaçsever
|
İnşallah Oğuzhan Bey İnşallah açar da !!! üzerinde hiç tomurcuk belirtisi yok. ben yinede budayıp yeni çelikler alıp şansımı onlarda deneyeceğim. besin takviyesinden sonra da açmazsa Allah Kerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Fevziye hanım . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2008
|
Sevgili ErtanGM, Sizin kalanchoelerinize bayıldım, çok güzeller. Bende 15 gün önce Koçtaş'tan güzelce açmış bie kalanchoe aldım, ama şimdi çiçekleri kurumaya başladı. Ev içerisinde güneş alan bi yere koymuştum, sulamasını da aksatmadım, Benim balkonum kuzey cephe, aydınlık ancak direk güneş ışığı almıyor yinede balkona geçirsem acaba diğer çiçekleri kurtarabilir miyim? Kalanchoe'lere 15 günde bir sıvı besin verin demişsiniz, Koçtaş'ta "Bitki Besini" diye satılan sıvıları kastediyorsunuz demi? Ben evde çiçeklerle ilgilenmeye yeni başladığım için ayrıntılarıyla soruyorum kusuruma bakmayın. Şimdiden teşekkürler... Düzenleyen chaenomeles : 16-06-2008 saat 09:57 Neden: Harf Hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili chaenomeles . Kalanchoenizi alırken tomurcuk olanından değil çok açmış olanından seçmişsiniz . Çiçeklerinin ömrü geçmiş kuruması normal .Solmuş çiçeklerini koparın yeniden tomurcuklanmaya başlayacaktır . Siz yinede çiçeğinizi balkona koyun . Ev ortamında fazla gelişemiyorlar . Koçtaşta sıvı besinler var ( Genel kullanım için olanı ) Her çeşit çiçeğinize kullanabilirsiniz . Çiçeğinizi güle güle büyütün . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2008
|
Sevgili ErtanGM, İlgilendiğin için teşekkür ederim, tavsiyelerine uyucam, inşallah bende çiçeklerimi sağlıklı yaşatmayı başarabilirim. Sizin çiçeklerinizi görünce insanın özenmemesi mümkün değil. Forumda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, çok faydalı bir ortam oluşturulmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Girdiğim tüm konularda sizin o muhteşem çiçeklerinizi görünce bende aynı kanıya kapılmıştım. Arzu Hanım'ın ya koskoca bir serası var ya da geniş bir bahçeye veya terasa sahip. Ama bu soruyu soramamıştım. Şimdi daha iyi anladımki bu güzellikler ilgi,sevgi,şevkat ve emekle oluyor. Emeğinizin ve sevginizin karşılığı daha da bol çiçekli olur inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
Ya sınavıma çalışır iken 15 gün kadar didik didik incelemekten uzak kalmıştım çiçeklerimi, nihayet yine onlara döndüğümde kalanchoelarımın dallarında kök gibi şeyler gördüm, neden ve nasıl? Hastalık değildir bunlar değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
Alıntı:
1 gr/1 lt kompoze gübre ile 1 kapak/ 1lt sıvı besin_su aynı hesaba geliyor mu? Ben şehrimdeki bildiğim tüm çiçekçileri dolaştım ama nafile kompoze gübre bulamadım, sonra tarım_ziraat marketleri,gübrecileri gezip tozdum onlar da tonla satıyorlarmış, alamadım... Ben de "x" çiçeği haftada 1gr/lt kompoze gübre istiyorsa, haftada 1 kapak sıvı besin/lt suyla suladım, 2 haftada bir istiyorsa 2 haftada bir verdim, ama geçen gün şefleranın haftada 2gr/lt kompoze gübre istediğini okudum ki 1lt suya 2 kapak sıvı besin koyup zavallıya vermeye cesaretim yok İnternetten böyle şeyleri (kompoze gübre,yaprak çürüntüsü,bahçe toprağı, vs vs...) uygun fiyata alabileceğim güvenli bir yer var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe kısa gün ışığına duyarlı bir bitki daha doğrusu, Allah bu bitkiye, gün ışığını aldığı süreyi hesaplayan biyolojik bir saat koymuş. Ne zaman ki gün ışığını 10 saatten daha az aldığını tespit ederse, çiçek açtırma hormonlarını harekete geçiriyor. Şimdi eğer siz Kalanchoelerinize bol bol ışık veriyorsanız çiçek açtırmak için çok uğraşırsınız. Seralar bu teknikleri çok iyi bildiğinden bitkiye diledikleri mevsimde çiçek açtırabiliyorlar. Ama biz kışı beklemek zorunda kalıyoruz. Kışın ev ışığı da çiçeği etkilediği içiin hem zor hemde cılız çiçekler elde ediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Uzun bir süre önce aldığım kalanchoemdan kopan yaprakları gelişigüzel diğer bir çiçeğin yanına saplamıştım. O küçük yapraklardan bir tanesi dün bana bir sürpriz yapıp küçük filizler vermiş. Çok sevindim. Şimdi diğerlerini sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Ufaklıklar hızla büyümeye devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2008
|
ben de aldım sonunda ![]() bu kadar sayfadan çıkardığım en önemli sonuç onu gün ışığı bol olan noktadan kaldırmam gerektiği ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
arkadaşlar kışın muhteşem çiçekleri olan kalanchoem yaz tatilinden döndüğümde bu haldeydi. sizce bunun nedeni ne olabilir. saksısını değiştirdim ve sıvı çiçek besini verdim. başka ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2007
|
Çiçeğiniz dışarda ve bulunduğu yere güvercinler geliyorsa onlar yemiş olabilir. Benimde yılbaşı ve diğer birkaç çiçeklerimi yediler neyse çabuk farkedip hemen içeriye aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Çiçeğim dışarıda değil ama birşey onu fena hırpalıyor o kesin. Kökleri çürüyor gibi çiçeğin. elimi attığım dal elimde kalıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Sayın burko1, aynı sorun benim kalanchoede de mevcut. Tam çok güzel gelişti diyorum, bi bakıyorum kökünden yumuşamış ve kırılmış. Çok sulamaktan olabilir, sulamayı azalttım ama faydalı olur mu bilmiyorum. Elinizde kalan kopuk dalları aynı toprağa saplayın, kökleniyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Burko, saksıyı değiştirirken köklerine baksaydınız keşke, kararma, çürüme, yenme var mı anlardınız. Kök hastalıklarına karşı kökü iyice tprağından yıkayıp aspirinli suda bekletebilirdiniz. Hastalıklı bitkilerinizin saksısını değiştirince sıvı besin yerine aspiririn ve B vitamini karışımı verin, direnç kazanmaları için. Ne miktarda olduklarını Mine Pakkaner'in sayfalarında bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
selam arkadaşlar bende 1 hafta önce 1tane kalanchoede aldım geldiginde çok güzel çiçekleri vardı. şimdi yavaş yavaş,çiçekleri kuruyor kuruyan çiçekleri kesmelimiyim.bilgi varirseniz sevinirim.şimdiden saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|