![]() |
|
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın kalonchoe severler, Kuzenimin terasından geçen yıl aşırdığım kalonchoe fidelerinin gelişimini göstereceğim size. Eylül ayında yine bir kaç çelik aldım kendisinden. Nihayet bu bahar tomurcuk yaptı,hem eski hem yeni kalonşem..Ama bir gariplik var.Büyük kalonchoe yavruağzı toz pembe arası bir renk,küçük kalonchoe beyaz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Bu normal midir,kalonşe renk değiştirir mi? Büyük olan dışarıda,küçük olan evin içindeydi,bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Küçük olan da büyüynce pembe mi açacak? ![]() Bilgisi olan bana yardımcı olsun lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili ardabora renk değiştiriyorlar . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Benim meşhur kalanchoe çiçeklenmesini yavaş yavaş bitirirken sanırım tohumlarınıda bırakıyor ![]() Ben dayanamayarak bir tanesini açtım,toprağa ektim umarım başarılı olurum ve bu güzel kalanchoe tohumlarını sizlerle paylaşırım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimkide kış boyunca çiçek açtı ve büyümeye devam etti. Hala açmaya, yeni yaprak çıkartmaya devam ediyor. Dört mevsim çiçeği demek lazım galiba ![]() Düzenleyen DefneD. : 16-05-2009 saat 16:34 Neden: yanlış harf... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Çiçeğimin bir tanesinin tomurcukları açmadan kurumaya başladı.. Sebebi ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimki de kış boyunca çiçekliydi. Size katılmamak elde değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
kırmızı başlıklı kalanchoe :)
bunu bugün aldım, yapraklarının kendinden kırmzıız olduğunu söyledi satıcı, bir yerden çıkan birkaç yaprağı da yeşil... (fotolar çok yer kaplamasın diye küçülttüm) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz doğru sanıyorum, içerde olan minik beyaz kalonşem de, dışarı çıkarınca pembeye dönmeye başladı,teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
evet bende aynı şeyi yazacaktım. İçeride pembe olan dışarı çıkınca kırmızıya dönmeye başladı. ilk turuncu olarak aldığımda içeride sarı açmaya başlamıştı tekrar dışarı çıkarınca rengi yine turuncuya dönmeye başladı belkide zamanla tamamen kırmızı olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
renk değişimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Merhabalar arkadaşlar.Kalanşomun yapraklarında uçlardan başlayarak sararma var.Sizce neden olabilir?Camın kenarında ve şuan hala direk güneş ışığı görüyor.Acana nedeni bu olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Merhaba çiçek sevenler, Uzun zamandır kalanchoe çiçeği ile ilgili formunuzu takip ediyordum ve bugün bende üye oldum. Derdim büyük ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Sn. zlem, öncelikle üyeliğiniz hayırlı olsun. Kalanchoe güneşi yeterince görmüyorsa çiçek açamaz. Siz onu en iyisi güneş alan bir pencere önüne yerleştirin. Çiçek açması uzun sürmeyecektir.Öğleden sonra güneş alan bir yer olursa daha iyi olur. Bol çiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Kalonchelerim çiçeklendii ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Teşekkürler hüsnüyusuf, çiçeğim öğleden sonra akşama kadar güneş alan pencerenin önünde duruyor.Çok sıcak günlerde direkt güneş ışığına maruz bırakmıyorum iyi olmayacağını duymuştum.Tomurcuklanmadı ama sürekli yeni yeni yaprak açması da kötü değil değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
kalonşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
yanındaki yavruağzı kalonşe köklenince başka saksıya alıcam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler arzu kırlangıç sizinki beyazdan sarıyamı sarıdan beyazamı dönüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
|
hala 10 saksı kalonşem var hepsini kendim çoğalttım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
hala saksılardan yeni filizler çıkıyor. resimlerini çekip koyarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar, Kalanchoe'yu çiçeklendirmenin ve büyütmenin en iyi yolu kapalı balkon olsa gerek. Benim Kalanchoe'larım evimizin üst kat merdivenlerinde büyüyor, üstü camla kapalı ve güneş görüyor. bitik duruma gelmiş Kalanchoe'm orda canlandı, büyüdü, uzadı, çiçeklendi.. Zaten arsız bir çiçek, şimdi merdivenlerimiz Kalanchoe dolu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
peki dediğiniz yapılara sahip olmayanlar ne yapsın sayın viola ? bi türlü çiçeklendiremiyorum, ne istiyor anlamış değilim :S |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaçsever
|
Ben tek çareyi böyle buldum, evin içinde gerçekten yetiştiremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |