agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent > Sukulent Bakım, Üretim
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 2 Gönderen -Esin-

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-11-2014, 00:55   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-10-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 3
Sukkulent için sera koşulları

Herkese merhaba,

sizlerden bir konuda yardım istiyorum.beykoz da bir arka bahçem var.duvarlar ve ağaçlar vesilesiyle çok fazla rüzgar alan bi yer değil gün ışığını da tepeden alıyor.bu bahçeye 5cm civarı saksılarda yaklaşık 300 adet sukulent i koyabileceğim minik bir seraya ihtiyacım var.aslında evde bakmayı düşünüyordum ama alacağım yer bunu tavsiye etmedi.

sadece sukkulent yetiştirmeye yönelik minimum maliyetli sera önerileriniz nelerdir?

Evde çok fazla ışık almayacaklar sera da ise ısıtma sorunu olacak.sizce bahçeye makul bir sera mı yapmalıyım eve ışık sistemimi kurmalıyım?

Bitkilere bakacağım evde normal kalorifer sistemi var ancak arka bahçeye baktığı ve kot farkından dolayı altta kaldığı için önünde ki ağaçlar yüzünden çok fazla ışık almıyor.fikir ve önerilerinizi bekliyorum.teşekkürler.

sinpin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2014, 16:08   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
Evde sürekli kullanacağınız bir ışık sistemini önermem, sukulentlerde yapay ışık kullanımı bitkilerin sağlıksız bir şekilde büyüyüp uzamasına, renk ve form bozukluklarına yol açıyor. Bahçede mini sera fikri çok daha güzel. Ancak alacağınız türlere bağlı olarak ısıtmasız serada kışı geçiremeyecek kadar soğuğa duyarlı bitkileri evde yalnızca kış dönemi için yapay ışıkla desteklemek ve bu dönemde form bozulmasını engellemek için suyu minimum miktarda vermek veya hiç vermemek çözüm olabilir. Genel olarak Aizoceae familyası değil de Crassulaceae familyasına ait bitkiler alırsanız İstanbul'da serada kışı atlatabilirler. Tabi doğru bakım uygulamak şartıyla

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2015, 09:22   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
İyi günler zaten kış mevsiminde sukkulentler dinlenme döneminde oldukları için yapay ışığa ihtiyaç duymazlar.

12 -15 derece sıcaklıktaki bir mekanda kışı geçirebilirler.Bahar geldiğinde seraya alabilirsiniz bitkiler doğal dengesinde büyür ve gelişir.

Eviniz kaloriferli olarak ısıtılsa bile güneş alması gerekir ya da yapay ışıklandırma yapmanız gerekir.Yapay ışıklandırma da yine maliyetli olacaktır.Kış mevsiminde serada ıstsanız bile yeterli ışık güneş İstanbul da hava kirliliği ve ve yağmurlu havalardan fazla güneş olmadığı için zaten sizin de yazdığınız gibi fazla ışık alamadığından yine aydınlatma yetersiz kalacaktır.

Benim evimde ısıtma sistemi olan bir ev fakat pencere kenarında güneş alan çiçeklerim büyümeye sürgün vermeye devam ediyorlar.Bu yüzden bazen pencereler daha büyük olsaydı keşke dediğim olmuştur.

Adana da bir serada görmüştüm tamamen üstü açık bir alanda yapılmış serada kaktüsler ve sukkulentler 30 derece gibi bir sıcaklıkta büyümeye devam ediyorlarmış . Herhangi bir aydınlatma yapay ışıklandırma görmedim.Açık bir alanda ışığı güneşi kesen bir şey olmadığı için ısıtma yetiyor...Selamlar..

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2017, 07:25   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-07-2016
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 11
Arkadaşlar günaydın hayırlı günler bende evimde terasa uygun bir sera yaptırmak istıyorum oyuzden bilgılerinize ihtıyacım olucak.Öncelikle yapacağım projede polikarbon cam malzemesi kullanmak istiyorum uygun olur mu,olursa kaç mm polikarbon işimi görebilir,diğer bir hususta ise serada bütün kapılarını camlarını açtığımda sera gölgeliği almam gereklimidir.(çünkü yapmış olacağım mekan 3 e kadar güneş alıyor direk) şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum hayırlı günler herkese.☺️

Kapo67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024