agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sucul Bitkiler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-09-2006, 18:08   #31
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Bonsainizi saksısıyla paludaryum'a koyarak tahta, taş ve toprak ile kamufle edebilirsiniz.
Böylece suyun kökleri çürütmesi ihtimalide ortadan kaldırmış olursunuz

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2006, 21:15   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 278
Saksıyla koymak yerine, kayayı oyarak bonsai için kaya üzerinde bir saksı hazırlansa olmaz mı? Kara ve su yaşamı bir arada olacağı için mecburen susuz bir ortam da oluşturulmalı. Zannediyorum kayalar suyu çekmeyecektir. Su ile karayı kayalar vasıtasıyla ayırabiliriz. Kaya üzerine yerleştirilecek toprakla da karasal ortam sağlanabilir. Tabi bu durumda çok büyük bir alana ihtiyaç olacak.

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2006, 22:01   #33
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Neden olmasın
Sonuçta amcımız köklerin suya direk teması ile çürümesini önlemek...gerisi bizim yaratıcılığımız

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 08:59   #34
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Adarium'un bir tarafı için sahil profili kumluk alan ve kayalık yamaç kesitlerini birleştiren bir zemin hazırlamaya başladım (Başlangıç aşamasından itibaren fotoğraflıyorum ve bu tarz konulara meraklı forumdaşların bilgi ve görüşlerine açılacaktır). Su çizgisinin üzerine yerleşecek bu karasal alanın içinden minik bir dere de geçirmeyi planlıyorum. Bu platformda saksısı kamufle edilmiş ya da kaya üzerine yerleşmiş bir bonsai eklemek düşüncesi de hasıl oldu. Platform ortaya çıkınca aslında ne kadar "penjing" usulüne yakın olduğu görülecek sanırım.

Burada akvaryumların arkalarına kayalık görünümlü üç boyutlu fon hazırlarken kullanılan bir tekniği düşey değil yatayda ve su çizgisinin üstünde kullanarak çalışıyorum. Koylar, burunlar, yarlar dereler kolayca oluşturulabiliyor.

Saygılar,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 20:08   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 278
Çok güzel bir çalışma olacağa benziyor. İnşaallah en kısa zamanda tamamlarsınız da bizim de böyle bir projeyi görme şansımız olur. En azından, fikir zeminden görsel zemine geçmiş bir proje bizleri de cesaretlendirecektir.

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2006, 00:13   #36
Ağaçsever
 
musubeyd's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2005
Mesajlar: 55
burada yapılan 'beyin fırtınası' meyvelerini ilk olarak bonsaici bonsaireef'in yanında paludaryumcu oğuz bey'in ortaya koyacağı çalışmayla verecek görünüyor.bakalım, görelim ve ilham alalım...
bonsainin saksıyla adapte edilmesine hiç gerek yok bence.ağaç ve otlar için köklere uygun topraklı taraçalar yapılabilir.hem daha tabi olur.
oğuz bey, planladığınız çalışmada hayalimdeki tasarıdan izler var.kağıt üzerinde böyle bir tabiat parçası nasıl olabilir diye karalamalar yapıyorum.
kayalık yamaçlar,koylar,yarlar,burun..tam da tabiat vurgusunu temin edebilecek doğa oluşumları.bana kalırsa çalışmanın boyutuna göre en azından biri veya birkaçının kullanılması bu açıdan gerekli unsurlar.anladığım kadarıyla
tasarınızda akvaryumun su çizgisinden önden içeri doğru sokulmuş bir koy olacak.sahil de bu koyun etrafında.kayalık yamaç,yar ön cephede yeralacak zannediyorum.dere ise galiba platform üzerinde arka tarafta olacak.o takdirde doğrudan göze hitap edici bir noktada olmayabilir gibi geliyor bana..(aşağıda deneme mahiyetinde çizdiğim tasarıda her unsurun doğrudan görünür olduğu bir açı sağlamaya çalıştım.)demek istediğim penjingte de olduğu gibi bu tabiat parçasındaki her unsur toplu halde göze (akvaryumun ön cephesi önyüz olarak belirlenirse) hitap etmeli değil mi? yoksa penjingten farklı olarak arka planı da olan derin boyutlu bir çalışma mı olacak sizinkisi?

Eklenen Resimler
 
musubeyd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2006, 00:46   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 278
Çok güzel bir çizim musubeyd. Görünüşe göre paludaryum-bonsai ikilisi için evde özel bir oda ayarlamak gerekiyor. Oğuz Bey ne dersiniz, böyle bir şey yapılabilir mi? Çizimi bile çok güzel duruyor.

Böyle bir şey yapılsa, minyatür doğanızı görmek için insanlar kapınızda sıra olur. Her gelenden 1 lira alsanız masrafı çıkarır, hatta kara bile geçersiniz.


Düzenleyen Şule : 16-09-2006 saat 00:52 Neden: ekleme
Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2006, 12:00   #38
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Sn. musubeyd,

Çiziminiz çok güzel. Aslında bu tarz bir çalışma yapmak da mümkün. Ancak şu an üzerinde çalıştığım Adarium projesi (ismin üzerine tıklarsanız bu proje ile ilgili uzun bir fotoromana ulaşabilirsiniz) dört tarafı da izlemeye açık bir orta alan paludaryumudur.

Kısaca özetlemek gerekirse mutfak - salon arası ortak duvarı yıkarak taban ölçüleri 100 x 200 cm olacak şekilde (yükseklik değişken) yaptım. Burada altını çizmem gereken konu aslında paludaryumlar için fazla sayılabilecek su hacmi. Şu an tutulan su 800lt civarında ve 1000ltye çıkarabilirim. (Canınızı sıkmak istemem - detaylar çok kapsamlı biçimde linkte mevcut.) Haliyle her açıdan seyredilebilecek bir su altı ortamı için zorlanma noktalarım oldu. Çiziminizdeki formatta bir paludaryum yapmak 4 cepheden izlenebilen su altı ortamı için çok uygun değil. Bunun için karasal alanı altındaki su hacmini öldürmeden "asma kat" biçiminde yapıyorum. Hazırladığım platform akvaryum camlarına su üst çizgisinin 2-3 cm altından yapıştırılmış küçük yatay cam takozların üzerine oturacak (Bu biçimde altı yarı mağara görüntüsünde üstü ise karasal alan olarak gözlerimizin hizmetine girecek. Platformun ortasındaki koylar hem görüntü olarak hem de alt orta kısımdaki bitkilere aydınlatmanın ulaşması bakımından gerekiyor. Bu şekilde anlatmak gerçekten zor. Fotoğrafları (aşama aşama çekiyorum) bu mesaj başlığı altına astığım zaman kolayca anlayacaksınız.

Adarium içi sucul bitkilendirme işleri bir süre önce tamamlandı. Su üst filmi Ech. red rubin ve kırmızı yapraklı nilüferlerin yapraklarıyla bezenmeye başladı. Sucul bitkiler çok uzun zamandır uğraştığım (ki tanışmam 70'lere rastlar) için bu "sucul bitki uğraşı" artık çok rahat ve kolay geliyor. Ancak, "bonsai" konusu ile ilgili okudukça gözüm korkuyor. Fikir gerçekten çok güzel ve kaynaşması heyecan uyandırıcı. Ancak böyle bir denemeye bonsai ile ilgili asgarileri bezendikten sonra girmeye cesaret edebileceğim sanırım. Okumaya devam ediyorum bir taraftan . Bir diğer ihtimal de telef etme riskini göze alarak bir iki devmarket ürünü bonsai ile "vira bismillah" demek.

Bonsai ile ilgili kendimi-eğitim süreci devam ederken, diğer taraftan elimdeki sukulentleri daha çok sevmeye ve daha iyi anlamaya (çalışmaya) başladım. Sukulentleri de su çizgisinden yeterli yükseklikte ayrı bir platformda ele almak istiyorum. Sukulentlerin duruşları biraz "sahte bonsai" havasında olsa da form zenginlikleri ve sevimlilikleri çok ciddi sempati oluşturuyor.

Her neyse su akar yolunu bulur. Yolumuzu bulacağız elbette. Ama bu "penjing mevzuu" akan suyu (nasıl oluyor bilmiyorum ama) kendine doğru yönlendirerek (centilmenlik dışı) faul yapıyor gibi. Hayırlısı...

Sn. sule,
Eğer eviniz müsait ise, elbette en güzeli aydınlık cepheli bir odayı güzelce gerekli yalıtım - tesisat - dekorasyonla hobi odasına çevirebilirsiniz. Ancak böyle bir uygulama sizi hane halkından koparır. Bence en güzeli hobiyi "ortak hobi" yapmak ve genel kullanım alanlarında büyük ve derli toplu projeler ile taşımak. Benim paludaryumum sevgili Adarium tm yaşadığımız mekanın ortasında; salon ve mutfak arasında. Akşamları mutfak ve salonda aydınlatma açılmıyor, çünkü paludaryum aydınlatması her iki tarafa da yetiyor. Budama, yemleme, temizlik vs her ne yapıyorsam ailemle birlikteyim. Faaliyetlerime eşim ve evlatlarım ortaklar. Ayrı bir odada muhtemelen vicdanım rahatsız olacaktır.

Sn. musubeyd,
verdiğiniz "Su ve Kara Penjingi" konunun içinde "su"yun yerini çok güzel ortaya koyuyor. Daha önce de belirtildiği gibi su tamamen görsel bir obje ve yardımcı özne. Ağacın durumu formu biçimi canı çok önemli. Su "konu mankeni" orada. Paludaryum tarzında ise en önemli öznelerden biridir "su" ve "sucul hayat". Karasal bitkiler ortama derinlik katar muhakkak ama muhtemelen sucul kısım kadar heyecan da vermez çoğu meraklıya. Ortada bu akım var. Sıfır noktası bonsai/penjing ve paludaryum konusunun hakkını vererek oluşturulmuş sistem. Ortada bir limit fonksiyonu var. Ben sıfıra soldan yaklaşıyorum, Sn. bonsaireef sağdan (ya da tersi - yalnız bir teşbih). Ama madem teşbihlere başladık: Bence bu tür penjing ve paludaryum kavramları yan yana gelince birbirini mıknatısın iki ayrı kutbu gibi (kavramsal olarak) çekmesi gerek. Yanılıyor muyum bilmiyorum...

Saygılarımla,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2006, 12:44   #39
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
Bu görüntüleri beğeneceğinizden eminim
Çok teşekkür ederim.
Beğenilmez mi hiç!..
Çok güzel görüntüler var.
İlgililere şiddetle öneririm.

Saygılar,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2006, 13:45   #40
Ağaç Dostu
 
saka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 378
Galeri: 3
Büyük bir keyif ve ilgiyle yazılanları takip ediyorum...

Bir yerlerde, bir şekilde "paludaryum ve bonsai" gibi "çapraz fonksiyonel
konular" ı nitelikli ve ilgili tutkunlardan dinlemek, okumak gerçekten
çok keyif verici... Bu paludaryum konusu, benim içinde girdap gibi bir
hal almaya başladı yahu..

Sanırım bir akvarist olarak, anfibi mutasyon geçirip,
- "kara göründüü!" nidaları ile bende "vira bismillah" diyenlerden olacağım.


Başta Sn. Sağlam olmak üzere konu hakkında bilgi ve ilgi uyandıran herkese
sonsuz teşekkürler. Sayenizde ufkumuz genişlemekle kalmıyor, aquascape
anlayışımızda gelişiyor.

sonsuz teşekkürler,

saka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2006, 09:04   #41
Ağaç Dostu
 
cello's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2006
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 298
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saka
Başta Sn. Sağlam olmak üzere konu hakkında bilgi ve ilgi uyandıran herkese
sonsuz teşekkürler. Sayenizde ufkumuz genişlemekle kalmıyor, aquascape
anlayışımızda gelişiyor.
Kemal Hocam, tamamıyla katılıyorum. Bakış açımızı değiştirmeye başladı.

cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2006, 09:43   #42
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Konuya ilgi gösteren bütün değerli forumdaşlara çok teşekkür ederim.
Başlığa katkı koyan her bir mesaj yeni ufuklara doğru atılan bir adım.
Ben de mesajıyla görüş veren her bir değerli doğa dostunu saygıyla selamlıyorum.

Daha önceki mesajlarımda belirtmiştim bir platform tasarladığımdan. Bu platform henüz bir taslak. Daha üzerine yapışacak ya da üzerinden falçata, ateş vs yardımıyla alınacak fazlalıkları var. %25'i tamamlanmış heykel gözüyle bakın lütfen. Biçimlendirme işlemi tamamlanınca üzeri çimento bazlı katkılı malzemelerle kaplanıp kumlanacak ve görüntü kayalık doku biçimine devrilecek.

Bu tarz ilk çalışmamı çamur zıpzıplarım için yapmıştım ve umduğumdan çok daha işlevsel, estetik, doğal bir biçim elde etmiştim. Bu ikinci çalışmam. Bakalım nasıl olacak...

Bu malzemelerin kesilip biçilerek değişik dokulara getirilmesi kaplanması, boyanması ve akvaryumların arkasında "arka fon" olarak kullanılması neredeyse gelenekselleşti. Bu doğrultuda üretim yapıp uluslararası satış ve dağıtım ağı kuran firmalar bile mevcut. Ancak bu tarzda sanırım ilk denemeler...

Üzerinde bir bonsai değerlendirilebilir. Olmadı ters köşesinde gene benzer ancak kutulu biçimde bir platform daha var. Filtre hücresi duvar ve döşemesi. Onun üzeri iki bonsai alır gibi. Hatta bir aydınlatma armatürü ile destek de sağlayabilirim.

Söylediğim gibi daha çok iş var. Yalnız şimdiden hayal edilebilsin diye fotoğraf sunuyorum.

Buyrun dumanı üstünde taze fotoğraflar:

Üst Görünüm


Alt Görünüm (Yerinde)


Üst Görünüm (Yerinde)


Saygılar,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2006, 17:18   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: K.Maraş
Mesajlar: 278
Tebrik ederim, Oğuz Bey! Harika bir çalışma olacak! Hele de bonsailer işin içine girerse... ( Şuralarda bir yerlerde alkışlayan bir tebessüm kafa mı vardı ne?)

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2006, 09:45   #44
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sule
...Hele de bonsailer işin içine girerse...
İşin içine iş makinaları girdi. Ağaçlandırma çalışmaları da izler herhalde .
Hoşgörülerinize sığınarak genel çevre düzenlemesi inşaatı ve bu bitki platformunun inşaat aşamasından 1-2 fotoğraf daha paylaşmak istiyorum (Biraz da mizah katarak).







Görüldüğü gibi "İnşaat" bütün hızıyla devam etmekte .

Saygılarımla,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2006, 11:18   #45
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
espriler çok hoş..
çok güldüm..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2006, 09:45   #46
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
Sn. Musubeyd,
Bu iş makinasından araç parkımda ne yazık ki hiç yok.
Çok büyük eksiklik olduğunun farkındayım ama bulamadım ne yapayım.
Üç boyutlu bir adet minyatür model var ise ya da bulunabilecek adres var ise hemen bir örnek edinmenin yollarını arayalım .

Bu arada bu başlıkta fotoğraflar paylaşıldığı için bütünlük bozulmasın diye buradan gelişmeleri paylaşmak uygun olacak sanırım.

Bu teras/platform'un gelişimi ve şu an geldiği durum;




















Bakalım üzerine ne gibi çeşitlemeler yapacağız...

Saygılar,


Düzenleyen malina : 16-10-2006 saat 10:15 Neden: fotoğraf aralarını açma
Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2006, 10:57   #47
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Oğuz hocam elinize sağlık harika görünüyor. Gelişmeleri ilgi ile takip ediyorum.

Sakıncası yoksa teknik detay rica edebilirmiyim platformu kapladığınız malzeme ile ilgili. Bu konulara olan ilgimi biliyorsunuz.
Bir ricam daha olacak mazur görürseniz, mümkünse daha aydınlık bir fotoğraf da rica edebilirmiyim? (Gerçi ben kendim fotoşoplayıp baktım ama bu güzelliği herkes görsün istiyorum.Mükemmel bir görünüm yakalamışsınız. Sizden öğreneceğimiz çok şey var.)

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2006, 13:01   #48
Ağaç Dostu
 
Oğuz Sağlam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 267
bonsaireef Hocam,
sizin "Paludaryum ve Bonsai" başlığını biraz sabote ettik gibi görünmekle birlikte, sanırım bu teras çalışmasının bir penjing çalışması olarak da algılanması affedilmemiz için hafifletici sebep olacaktır.

Bu taslak üzerinde daha epey çalışacağım. Birçok makyaj işi var. Haliyle aydınlık fotoğraf hatta makroları bir süre ertelersek mutlu olacağım .

Platformu elimdeki atık XPS ve EPS malzemeleri birbirine silikonla yapıştırarak, falçata ve bıçaklarla keserek, çakmakla ocakla yakıp şekillendirerek oluşturduktan sonra üzerine yazın kumsalda topladığım "Incisus&Lotus" kızılı çakılları silikonla yapıştırdım. Daha sonra çimento bazlı ancak çimentodan daha hızlı sertleşen ve daha yüksek dayanımlı bir tamir harcı ile kapladım. Bu harcı suyla karıştırırken içine bir saç telinden yaklaşık 30-40 kat ince ve 1-2 cm boyunda polipropilen fiberler karıştırdım. Böylece sertleşen kabukta birbirine ağ gibi dolanmış bir polipropilen ağ/iskelet sitemi oluşturdum. Bu şekilde kabuk ileride çatlamayacak. Kabuk sertleştikten sonra üzerine kaba ve ince kumlardan dokular yerleştirdim. Bunu da kumlayacağım yere şeffaf silikon sürüp üzerine kumu döküp bastırarak yaptım. Biri kuzgun karası biri hardal rengi iki iri çakılı da yapıştırdıktan sonra bu işin %90'ı tamamlanmış oldu.

Söylediğim gibi bir miktar daha doku geçişlerinde detay çalışmam var. Ardından suya indirilecek.

İlginiz ve sabrınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2006, 23:12   #49
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Sn Oğuz Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Bu bilgileri aklımın bir köşesine yazdım. Proje konusunda plan yaparken çok detaylı düşünürüm. Bu biligiler benim için çok önemli. Yalnız projeyi hayata geçirirken malzemelerin ticari adını ve nerde bulacağımı sizden istemek durumunda kalacağım. Şimdilik bunun için çok erken.

Hocam aydınlık resimleri sonraya ertelemek isteğinizi saygı ile karşılıyorum. Siz yine ara ara bize fotoğraflar sunuyorsunuz. Biz paludaryum yaparken bitene kadar hiç fotoğraf sunmadık. Bizim tercihimiz böyleydi. Sizi çok iyi anlıyorum.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Kolay gelsin.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2006, 11:23   #50
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Emuleden bonsai ile ilgili döküman indirirken bonsai ve akvaryum diye bir döküman elime geçti. Sizlerle paylaşayım bir bakın. Gerçi ben bir şey anlamadım. İngilizce olsa belki biraz anlayabilirdim


http://www.gizliarsiv.com/v/5979249/...arium.pdf.html

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2007, 21:54   #51
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 7
merhabalar, benim üzerinde çalıştığım olayda (her ne kadar acemice de olsa, kendi kendime amerikayı yeniden keşfedişlerim de olsa, deneme yanımla yöntemlerim ve kendi fikirlerimi bir an önce uygulamaya geçirmelerimde olsa) arada bir yanılgılar ve aksilikler yüzünden araştırmaya giriyorum. konu tesadeüf eseri googlede bir bitki ararken düşüverdi ve önüme.. sevgili oğuz sağlam beyi diğer forumlardan da (izleyicisi ve okuyusu) olarak tanıyor ve takip etmeye çalışıyorum. büyük tecrübe olarak görüyor ve ayriyetten tebrik etmek istedim yeri gelmişken.
dün gece başarısız bir dizayn olsada önce strafor köpükten yaptığım sonradan ince işçiliklerinden sıkılıp poliüretan köpükle tamamladığım arkaplanı tamamladım sayılır. daha bir kaç kat daha derz kaplaması yapılacak. önümüzdeki hafta içinde yeni akvaryumuma salmayı düşünüyorum.
benimde aklıma akvaryumun üzerinde dursun diye saksı çiçeği ekebileceğim bölümler yapmıştım. üst tarafta afedersiniz silikon göğüs gibi duran iki adet cep saksı kısımları.belki sizede yeni fikirler sunabilir amacı ile paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler
 
ALEXrunaway Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2007, 13:44   #52
Ağaç Dostu
 
ephesos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: Çaycuma/Zonguldak-Pendik/İstanbul
Mesajlar: 808
Galeri: 11
Poliüretan köpükler zamanla suyu çekip çürüme yaparlar esasen bu malzeme inşaat sektöründe su izolasyonu değilde hava izolasyon malzemesi olarak kullanılır .
Bu malzemenin böyle bir akıbete uğramasını önlemek için slikon katkılı su itici havuz derzini poliüretanın suyla temasetmesini engelleyecek şekilde yüzeye uygulamanızı tavsiye ederim.


Eğer bu bir paludarium arka fonu olacaksa ve bu duvarın üst kısmından suyun süzülmesini istiyorsanız , suyu vereceğiniz ve suyun aşağıya hangi hoktalardan süzülmesini istiyorsanız hesaplamalarınıza dikkatetmelisiniz , aksi halde su bazı yerden çok bazı yerden hiç akmayabilir hatta hiç istemediğiniz yerlerden akabilir.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024