agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Solucan Kompostu (http://www.agaclar.net/forum/solucan-kompostu/)
-   -   Solucan kabımın içinde küçük beyaz böcekler var (http://www.agaclar.net/forum/solucan-kompostu/40085.htm)

turanozturk 06-10-2016 19:58

Solucan kabımın içinde küçük beyaz böcekler var
 
Video aşağıdadır arkadaşlar lütfen yardım edin. Her geçen gün bunların sayısı artıyor sanki. Solucanlarıma zarar verebilir mi emin değilim.

https://www.youtube.com/watch?v=mDPY...ature=youtu.be

Ömer Bey 06-10-2016 20:38

Genelde kompost kabına gerekenden daha fazla ıslak madde konulduğu için nemli ortamda gelişmelerini sürdüren kırmızı veya beyaz renkli böceklerde olabilir.Eğer öyleyse yani kompostun nem oranı yüksek ise biraz fazla kuru madde koyarak ve havalandırmasınıda sağlarsanız eminim ortadan kaybolacaklardır.
Yalnız şunuda söylemek gerekir.Yumurtadan yeni çıkmış solucan larvaları olabileceğinide unutmamak ve gözlemi devam ettirmenizde fayda var.

turanozturk 06-10-2016 20:46

Gördüğüm kadarıysa uysal canlılar. Saldırgan görünümleri yok. Cevabınız için teşekkürler.

Hellmarch 20-02-2017 19:46

1 Eklenti(ler)
Merhaba,

Solucan kasalarımda bir süredir yer yer yoğun miktarda resimdeki beyaz canlılardan görüyorum. İlk başta bunları yavru solucan sanmıştım ama öyle değiller. Solucanlara zarar veriyor mu, üreme ve tüketme hızlarında herhangi bir etkileri var mı bilmiyorum. Bu canlıların ne olduğu hakkında fikri olan veya daha önce böyle bir şey tecrübe edinen var mı?

idris şenol 21-02-2017 00:25

besin, nem, solcan denklemi iyi kurulmalı
büyük baş hayvan gübresi ve mutfak atıkları ayrı bir yerde mama yapın ve çürütün ihtiyaca ve sayıya göre solcanlara verin

Hellmarch 21-02-2017 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol (Mesaj 1496175)
besin, nem, solcan denklemi iyi kurulmalı
büyük baş hayvan gübresi ve mutfak atıkları ayrı bir yerde mama yapın ve çürütün ihtiyaca ve sayıya göre solcanlara verin

Yemin içine mutfak artıkları karıştırmıyorum. Sadece büyükbaş hayvan gübresi ile besliyorum. Nemlemeyi çok aşırı yatığımı düşünmüyorum. 2 günde bir üst kısım nemlenecek kadar ıslatıyorum. Kasadaki solucan sayısının bu beyaz canlıların üremesinde etkili olduğunu mu düşünüyorsunuz?

beslenmeciler 14-04-2017 13:38

Bendede var.
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hellmarch (Mesaj 1496263)
Yemin içine mutfak artıkları karıştırmıyorum. Sadece büyükbaş hayvan gübresi ile besliyorum. Nemlemeyi çok aşırı yatığımı düşünmüyorum. 2 günde bir üst kısım nemlenecek kadar ıslatıyorum. Kasadaki solucan sayısının bu beyaz canlıların üremesinde etkili olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Bu beyaz solucan yavrusu gibi olanlardan bendede var. Ama Nemli ortama daha çok geldiklerini tespit ettim. Umarım zararlı değildir...

merkanod 06-05-2017 22:53

Videodaki böcek çokluğu sisteminizi kötü etkileyecektir kabı temizleyip yeniden yemleme yapmanızı öneririm. Solucanlar için çok zararlı degiller ama besine ortak çıkıp yer işgal edeceklerdir.

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

junior 02-09-2018 13:37

sanırım sorunun yanıtı şurada (Argesol yanıtlamış);

Küçük beyaz solucanlar benim bebek kırmızı kaliforniya solucanlarım mı?

Hayır. Bebek kompost solucanları beyaz renk değildir. Henüz pigmentsiz olduklarından daha çok şeffaf görünümünde olurlar. Büyüdükçe kırmızı pigmentler çoğalır ve kırmızı kaliforniya solucanına dönüşürler. Eğer beyaz solucanlar ile karşılaşırsanız, bunlar büyük olasılıkla entrachyadids denilen solun türüdür. Bu solucanlar sizin kompost solucanlarınıza zarar vermez ve asidik ortamlarda yaşamlarını sürdürürler. Sonuç olarak solucanlarınızın besin Ph derecesinin asidik olduğu ortaya çıkar. Her hafta bir kez bir çay kaşağı kompost ph düzenleyici kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Bu beyaz solucanları üretim kitinizden ayırmak için bir parça nemli beyaz ekmeği üretim kitinizin üzerine koyun ve yabancı tür solucanlar nemli ekmek parçasını yemek için toplandıklarında, onları çıkararak üretim kitinizden uzaklaştırabilirsiniz. Solucan üretim kitinizde birçok farklı organizmanın bulunabileceğini unutmayın. Örneğin, çok geniş alanlara yayılmış küçük kırmızı akar adlı böcekler, asker sinek larvaları gibi. Bu organizmalar organik materyalin parçalanması için yararlıdır, bu nedenle bunları kaldırmaya gerek yoktur.

Kurtçukların kırmızı kaliforniya solucanlarına bir zararı var mıdır?

Solucan üretim kitinizde bir kurtçuğa rastlarsanız, bu muhtemelen asker sineği larvası olacaktır. Asker sineği larvası yaklaşık olarak 2 cm uzunluğa erişebilir. Bu larvalar başta beyaz renkli iken, bir süre sonra çizgili koyu gri renge bürünürler. Genellikle balıkçılar tarafından yem olarak kullanılırlar, siz bunları gördüğünüzde endişe etmeyin. Aslında bu larvalar da organik maddelerin parçalanmasında faydalıdırlar. Bu larvaları solucan üretim kitinizden uzaklaştırmak isterseniz, kompost ph düzenleyiciden bolca üretim kitinizdeki besin maddelerine ekleyin veya üretim kitinizdeki kompostun üstüne süt ile nemlendirilmiş ekmek parçaları yerleştirin. Larvalar bu ekmeğe bayılırlar ve öncelikle bunu yemeyi tercih ederler. 2 - 3 gün sonra ekmeği ve ekmeğe toplanan larvaları çıkarıp üretim kitinizden uzaklaştırın ve larvaları doğada uygun bir yere bırakın.

Sulezena 01-12-2021 23:58

Merhaba ben kendi ihtiyaclarim ( yaklasik 4 donume ekili cesitli agac ve sebzeler) icin solucan yetistirmek istiyorum. Nasil bir yol izlemem lazim , ne kadar solucana ihtiyacim olur ve nerden temin edebilirim . Konunun ehli bir arkadasimdan yardimci olmasini rica edecegim. Tesekkur ederim. ��


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024