![]() |
|
![]() |
#1651 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
merhaba arkadaşlar, bilenlerden yardım rica ediyorum :baharda diktiğim ve bu sene sadece sap ve yaprak veren, hiç çiçek açmamış bir zambak soğanının bahçedeki yerini değiştirdim. iki hafta önce yaptım,ama dün filizilendiğini gördüm . Bu filizi ne yapmam lazım? kışın soğan yeniden ' uykuya ' dalacak mı ve önümüzdeki bahar-yaz çiçek açar mı ? yoksa soğan kışın kendi kendini tüketir mi ? tavsiyeleriniz için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
Alıntı:
evet, sogani oldukca iri ( bence )10 cm capinda |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Merhaba , iki tane zambağım var.Birisi oldukça iyi ama öteki, diğer birkilerin arasında kalıyor ve büyüyemiyor.Diktiğimden bu yana hiç sökmedim.Yerini değiştirmem gerekiyordu ve şimdi aklıma geldi.Bir soğan çıkacağını beklerken irili ufaklı bir avuç dolusu soğan çıktı.Şimdi ne yapmalıyım? Bildiğim kadarıyla sonbaharda sökülmeleri gerekirdi.Şimdi yeni yerlerine dikmeli miyim yoksa bekletmeli miyim?Yardım eder misiniz? Bir de bildiğim kadarıyla soğanları her sonbaharda söküp sonra tekrar dikiyorsunuz ama ben hiç karışmıyorum.Bu doğru mu yoksa her sene söksem daha mı iyi olur?(Soğanları daha bugün söktüm ve birazcık kökleri , bazılarınında ufaktan filizleri vardı.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bence hiç bekletmeden hemen toprakla buluşturun, ufaktan filizleri vardı dediğinize bakılırsa gelişmeleri için toprakta olmaları gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim.Düşüncesiz bir şekilde ilk önce soruyu sorup sonra sökmem gerekiyordu ama hemen söktüm.Son mesajlar biraz eski olduğundan hemen cevap alamayabilirim diye Sn.kgursan a özelden sordum ve sadece 1 gün toprak dışında kaldılar .Bugün geri dönüş alır almaz yerlerine diktim.Ona da ayrıca teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Ağaç Dostu
|
Bir de bir zambağı 3-4 yıldır sökmedim .Her sene çiçek açıyor.Yumrusu oldukça büyümüştür değil mi? Sonbaharda söküp çoğaltabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Yaprakları iyice kuruduktan sonra söküp durumuna bakarsanız, yavruları var ise ayırabilir çoğaltabilirsiniz, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |