![]() |
|
![]() |
#511 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Bende de mor renkli iris var. Bu sene baya büyümüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkiler açtı mı? Burada hava yağmurlu daha . Çiçek sapları daha yeni çıkıyor. Bir de benimki ilk sene tohum kozası verdi ama yeşil olarak kaldı. İkinci sene vermedi. Bakalım bu sene verecek mi ? Vermesi için yapabileceğim bir şey var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu an çiçekli 3 süsenim var. Sayın hocam 100 bilir ne yapmak lazım tohum elde etmek için. Elinize bir resim fırçası alıp arı rolü yapmanız gerekiyor. Ben bu konuda başarılı olamadım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Açınca deneyeyim.Zambağı denemiştim ama olmamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
https://youtu.be/4wl2WNVrN-8 orada nasıl yapacagınızı bulacaksınız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan elde edilen irisler kaç yıl sonra çiçek açıyor acaba ![]() Zengardenden aldığım iki yumru bu yıl da açmadılar, onlar da tohumdan belki de. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sırtları güneşi görmeli ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler daha bu durumda. Beklemedeyim. ![]() MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
süsen
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
|
Sizinkilerin yaprakları da güzelmiş. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım sürekli açan, bataklık süseni olarak bilinen, Iris pseudacorus. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
Biz de nihayet iris sezonunu açtık. Ancak iki iriste bir hastalık çıktı. Bakalım iyileştirebilecekmiyiz. İlk çiçek açan minik yabani sarı iris oldu. İris Suaveolens ![]() İkinci açan ise Ankara'dan getirmiş olduğum koyu mor iris oldu. ![]() Bu mor yabani iris ise normal irislerden daha küçük ancak rengi koyu mor. ![]() Beyaz iris de erkencilerden. ![]() Bu mor ise mesarlıkta gördüğüm yerli irislerden daha büyük ancak kokusu çok az nedense. Görüntü güzel. ![]() Benim yerim yüksekte olduğu için yerli kokulu olan irislerim henüz açmadı. Bir yönde kademeli olarak açmaları iyi oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaçsever
|
Geçen bahardan kalan bir resimde benden. Çoğalan süsenleri yol kenarlarına **** çıplak alanlara seyreltiyorum buldukça. Sonbaharda dikiyorum . Sıfır sulama ile kuru kök **** yapraklı halde killi kayaç yerlerde dahi sonuç veriyor . Mükemmel bir şey. Çölleşme ve erozyon ile mücadele de bilinmeyen görülmeyen bir canlı . Etrafı güzelleştirmesi de diğer artısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|