agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni812Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2014, 19:21   #391
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pomodoro Mesajı Göster
30 senedir Erenköy'lüyüm (Kadıköy/İstanbul). Fakat artık Erenköy'ümüzün sokakları şantiyeye dönmüş durumda. Her sokakta en azından 2 inşaat var. 30 yıldır bildiğim 4-5 katlı apartmanlar 8-10 katlı her telden çalan yüksek binalara dönüşüyor. Neyse, uzun sözün kısası annemlerin evi müteahhite veriliyor. Evet, artık depreme dayanıklı ve yeni bir evimiz olacak ama bunca zamanın hatıralarını geride bırakmak da zor.

Apartmanın kuzeye bakan giriş bahçesinde sağlı sollu calla'lar var. Şu anda boyları 1 metre civarında ve inanılmaz güzellikte çiçekleriyle salınıyorlar. Bu çiçeği çok sevdiğim için ve 30 yıllık evimizden bir hatırayı yaşatmak istediğimden hafriyat kepçeleri arsaya girmeden bitkiyi himayeme almak istiyorum. Bir kaç sorum olacak:

1_Bahçem yok, bitkiyi ancak büyük saksılara alabilirim. Saksıda yaşar mı?
2_İnşaatın başlamasına 3 ay kadar var sanırım. Şimdi o kadar neşeli ki nasıl topraktan çıkarırım bilemiyorum. 3 ay içinde solmaya başlar diye düşünüyorum. Topraktan çıkarmak için uygun zaman mıdır?
3_1 metre kadar boylu olduğu için acaba ne kadar derine kök salmıştır diye kara kara düşünüyordum. Ama netten yaptığım araştırmalar sonucunda soğanlı bitki olduğunu ve soğanı taşımanın kafi olduğunu öğrendim, doğru mudur?
4_Kafamdaki plana göre 3 ay kadar sonra yaprakları kararmaya başladığında tüm yeşillerini kesip, bitkiyi topraktan çıkartıp, rizomları temizleyip, saksılara alacağım. Bu plan işler mi?

Bu bitki konusunda tecrübeli olan arkadaşlar ne yapmam gerektiğini, ne zaman yapmam gerektiğini ve ne gibi tersliklerle karşılabileceğimi 2 satır yazarlarsa çok mutlu olacağım. Okuduğum kadarıyla yerini severse çok uzun seneler bize arkadaşlık eden bir bitkiymiş. Evimden böyle bir yadigarı kurtarmak ve yaşatmak benim için çok önemli.

Çok teşekkür ederim...
sn pomodoro, gala benim konum değil ama sn labrodorit mesaj attı bu nedenle çok az bilgimi paylaşmak isterim.

Gala yumrulu bir bitki, soğuk bölgelerde kışın yumruları donabilir, ama ege gibi sıcak yerlerde donmaz ve toprakta kalır. İstanbul, yalova gibi sahil bölgelerinde donmaz.
bildiğim şu: Yaprakları sararınca yumruları çıkarın isterseniz ayırıp dikin daha sağlıklı olur. Bitkiniz çok yaşlı olduğu için birçok yumrusu olabilir ve ana yumru da epeyce irileşmiştir.

Yumrular kışı muhafaza altında dinlenerek geçirebilir ve ilkbaharda toprağa dikilir veya kış don olmaz ise sonbaharda toprağa dikilir ve ilkbahar aylarında sürgün ,yaprak ve çiçek verir.

yani 3 ay kadar sonra yaprakları sdararır ve sökülür yumrular serin yerde muhafaza edilir. ve baharda dikilebilir.
kolay gelsin

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 21:16   #392
Ağaç Dostu
 
pomodoro's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 205
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi labradorit Mesajı Göster
Sevgili Pomodoro,

1) Büyük saksılarda yetiştirebilirsin. Ben de öyle yapıyorum.
...
Merakla bekleyeceğim. Şansınız bol olsun
Sevgili Labradorit,

Detaylı cevabınız için çoook teşekkür ederim. Hele gösterdiğiniz kaynak inanılmaz. En kısa zamanda satır satır okuyacağım.

Bitkiler şu an çiçekli. Çok da neşeliler. Zaten inşaatın başlamasına da vakit var gözüküyor. Bahçeyi hemen talan etmenin manası yok. Sizin de onayınızla bitkileri gözlemleyip sararmaya yüz tuttuklarında operasyona başlayacağım.

Bahçeden ne kurtarabilirsem kurtarmayı tasarlıyorum. Epey calla var gözüküyor. Seve seve isteyenle paylaşırım. Gelişmeleri de mutlaka aktarırım.

Callalar bir şey değil. Esas arka tarafta arsa sınırında 40 yıllık bir ceviz ağacı var. Fakat kapalı otopark arsa sınırına yaslanacağından (büyük ihtimal) onu nasıl kurtarabilirim diye düşünüyorum. Hiç bir şeyi doğru düzgün yapamıyoruz. Evet, binalar yenileniyor, artık depreme dayanıklı olacaklar sözde ama artık ağaç yetişecek karış toprak kalmıyor. Arabalar kaldırımlara sığmıyor. Kapalı otoparklarla yerin altını dolduruyoruz. Temele zarar verecek diye ağaçları kesiyoruz. Yağmur suları nasıl drene olacak? Bu şehrin havası nasıl temizlenecek? Arsa kenarındaki ağaçların korunması için sokak cephesinden olduğu gibi yan ve arka sınırdan da bodrum katlara sınırlama getirilmesi çok mu zor? Yaparken bozuyoruz. Yakında hiç yeşil kalmayacak... Bu konuda çok karamsarım, çook...

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 21:22   #393
Ağaç Dostu
 
pomodoro's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 205
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
sn pomodoro, gala benim konum değil ama sn labrodorit mesaj attı bu nedenle çok az bilgimi paylaşmak isterim.

...
kolay gelsin
Sayın Kgursan,

Çok teşekkür ederim. Kafam da kurdukça bu operasyonun başarılı olacağına inancım artıyor

Kışın don olmaz ise sonbaharda da ekilebilir demişsiniz. Başka bir şey sorayım. Saksıda olacağı için İstanbul'un donundan etkilenebilir. Peki bu bitki salon çiçeği olarak yetiştirilebilir mi? Yani deneme amaçlı bir kaç tanesini hemen sonbahar başında eksem, evin içinde tutsam...

Tekrar teşekkürler...

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 22:38   #394
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Bu yıl biz Pendik'te sitemizde bahçe düzenlemesi yaparken, benim de huyunu suyunu pek bilmediğim bu galla'ları yöneticimiz şubat ayında kümeler halinde bulundukları yerlerden mümkün olduğu kadar köklerini bozmadan söktürerek onları yarı gölgeli alanlara toplu veya sıralar halinde ektirdi..Söküldüklerinde, bu yıl ılıman kış geçirdiğimiz için yaprakları 20-30 santim kadardılar..
Ben bunların böyle yapraklı olarak zamansız dikildiğinde yapraklarının kuruyacağını sanmıştım ama bir iki sulamadan sonra azıcık afallamış, sarkık yapraklar dikiliverdiler ve canlanıp yeni yapraklar vermeye başladılar..
Belki bu şekilde 70-80 kök galla yer değiştirdi..İçlerinde tek kuruyan yok..ve..hepsi açtı ve hala açıyorlar..

Paylaşayım istedim..Bizimkiler hepsi beyaz..Gördüğüm kadarıyla bunların değişik renkleri varmış..Keşke bu diğer renklerden de olsaydı..Ama, gerçekten güzel çiçekler bunlar.

pria / Sitemizin bahçesi

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 22:54   #395
Ağaç Dostu
 
pomodoro's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-10-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 205
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Bu yıl biz Pendik'te sitemizde bahçe düzenlemesi yaparken, benim de huyunu suyunu pek bilmediğim bu galla'ları yöneticimiz şubat ayında kümeler halinde bulundukları yerlerden mümkün olduğu kadar köklerini bozmadan söktürerek onları yarı gölgeli alanlara toplu veya sıralar halinde ektirdi..
...
Ama, gerçekten güzel çiçekler bunlar.

pria / Sitemizin bahçesi
Sevgili Pria,

Bir süredir netten epey calla araştırması yapıyorum. Buradan mı okudum başka sitelerden mi emin değilim ama yaygın ve dayanıklı olan beyaz çiçek açan cinsi. Renkli çiçekliler biraz nazenin oluyor ve güneşli bir köşe seviyorlar. Aksine beyazlar hem gölgeli/yarı gölgeli alan seviyorlar, hem de suya bayılıyorlar.

Benim bahsettiklerim avan klasik beyaz çiçekli calla'lar. Umarım yerlerini değiştirme konusunda ben de başarılı olurum. Açıkçası, çiçeğin çok da müşkülpesent olmamasına güveniyorum. Hem bu kadar dayanıklı hem de bu kadar güzel... Yaşamayı hak ediyor

pomodoro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 14:15   #396
Ağaç Dostu
 
Emine Akman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 410
calla

3 kökü bile bahçede şenlik bu çiçeğin 60,70 kök muhteşem ötesi olurdu herhalde.

Eklenen Resimler
 
abk, pria, vildan25 ve 8 kişi beğendi.
Emine Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 15:30   #397
Ağaç Dostu
 
vildan25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2011
Şehir: ŞİLE _ BURSA
Mesajlar: 204
Sevgili Emine Akman,
Bu nasıl bir güzelliktir..

labradorit beğendi.
vildan25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 20:42   #398
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Sayın pria, bence bu galalardan sitenizin muhtelif yerlerine dikin. Kış mevsimi yapraklar yeşil kalır, baharda büyük bir görsel şölen izletir sizlere.
Ve artarak çoğalırlar. Renkliler çok nazlı.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 21:22   #399
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Benol Hanım,

En az 70-80 kök var muhtelif köşelerde..Bu yıl sadece çok kalabalık olanlar ayıklanıp dağıtıldı..Yarın kalabalık gruplardan çekebilirsem bir foto eklerim..
Harika bitkiler bunlar..Kalabalıklaştıça, çimden daha güzel yer örtücü oluyorlar adeta..Her daim yemyeşil koca koca yapraklarıyla..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 10:18   #400
Ağaçsever
 
labradorit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2012
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 70
Galeri: 8
Sevgili Pompodoro,

siz Ceviz Ağacı'nın sonunu anlatınca içim acıdı; karamsarlığınız bizlere de bulaştı. Aklıma NAZIM HİKMET RAN'ın "CEVİZ AĞACI İLE TOPAL YUNUS'UN HİKÂYESİ" şiiri geldi. İçim daha da karardı.

Duyarlılığınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Gala'lar kurtuldu, ancak Nazım'ın dediği gibi bizi "Güneşte gölgesi hain" olarak sıcaktan koruyan dostumuz cevize ihanet ediyoruz ne yazık ki.

Burada şehrin çıkışına üniversite kampüsü yaptılar. Anemonların doğal yaşam alanı olan yerler tecavüze uğradı. Şimdi hiçbiri kalmadı. Çarpık yapılaşma, fauna ve floranın korunması ve nüfus artışı konularında bilinçlendiren dernek ve vakıflara desteğimizi eksik etmemeliyiz.

Kgursan Bey size de ilginiz ve yanıtınız için teşekkürler. Profesyonel bakış açısı her zaman en sağlıklı olanı. Benol Hanım'ın dediği gibi renkli türler çok nazlı; organik olan beyazları korumamız gerek.


Düzenleyen labradorit : 09-05-2014 saat 10:37 Neden: ekleme
labradorit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 10:31   #401
Ağaçsever
 
labradorit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2012
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 70
Galeri: 8
Emine Hanım, galalarınız muhteşem

labradorit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 11:12   #402
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Nasıl ama.

Eklenen Resimler
 
abk, pria, vildan25 ve 7 kişi beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 11:13   #403
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Kar beyaz.

Eklenen Resimler
 
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 11:31   #404
Ağaçsever
 
labradorit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2012
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 70
Galeri: 8
Harikalar Benol Hanım

labradorit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 20:57   #405
Ağaç Dostu
 
Emine Akman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 410
Hakikaten harikalar Benol Hanım. Bir de, sizinkilerde hiç salyangoz vs. ısırığı yok. Benimkileri ille kıtırdatıyorlar. Etraflarına ufalanmış yumurta kabuğu, filtre kahve serpiştirdim.....Vazgeçmiyorlar kıtırdatmaktan

pria ve YeniGine beğendi.
Emine Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2014, 21:25   #406
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Akman Mesajı Göster
...sizinkilerde hiç salyangoz vs. ısırığı yok. Benimkileri ille kıtırdatıyorlar. Etraflarına ufalanmış yumurta kabuğu, filtre kahve serpiştirdim.....Vazgeçmiyorlar kıtırdatmaktan
Kurutulmuş lavantayı ufalayarak serpiştirmenizi öneririm. Salyangozların hoşlanmadığı bir ortam.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2014, 15:49   #407
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Ben yağmur yağınca her sabah kalktığım anda bahçede salyongoz avına çıkıyorum.
En çok ta Clematislerimi seviyorlar.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2014, 22:32   #408
Ağaç Dostu
 
vildan25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2011
Şehir: ŞİLE _ BURSA
Mesajlar: 204
Sevgili Benol Hazaroğlu,gelip gidip sizin ve Emine Akman'ın galalarına bakıyorum ve bakarken de Erzurum dan taşınmadan önce gelip galalarınızdan çalmayı düşünüyorum.
Şaka bir yana çok güzeller nolur daha fazla fotoğraf yükleyin ki gözümüz bayram etsin.

Emine Akman ve YeniGine beğendi.
vildan25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2014, 23:08   #409
Ağaç Dostu
 
Emine Akman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2011
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 410
Teşekkürler Vildan Hanım, ben de güzel çiçekler gördüm mü aynı duyguları yaşıyorum. Laf aramızda Benol Hazaroğlu'nun callalarını görünce benimkiler evde kalmış kız kurusu gibi geldiler gözüme Maşallah diyeyim nazar değmesin. Emeksiz güzellik olmuyor çünkü, bu sayfalarda paylaşım yapan herkesin ellerine gönüllerine sağlık.

Ve bu arada sevgili Kelebek çalısı, kuru lavanta fikri çok hoşuma gitti, ben kuruttuğum lavantalarımı nasıl değerlendireceğimi bilmiyordum veya beceremiyordum. Bu ise tam ihtyacım olan şey, çok makbule geçti, teşekkür ederim.

Hazır sizi yakalamışken ki umarım görürsünüz yazımı, arada bitkilerle ilgili yazılara yorum yaparken bahçenizden de resimler ekliyorsunuz. Kişisel bir bahçe sayfası açmadığınızı biliyorum ama eklediğiniz resimlerden arka planda oldukça güzel bir bahçeniz olduğunu düşünüyorum...pek de merak ediyorum...Umarım haddimi aşmamışımdır ama çok da samimiyim bu dediklerimde, sevgiler.

Emine Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2014, 13:46   #410
Ağaç Dostu
 
vildan25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2011
Şehir: ŞİLE _ BURSA
Mesajlar: 204
Sevgili Emine Akman yazınızı okuyunca çok güldüm.Evde kalmış kız kurusu çok güzeldi Ben evde kalmış kız kurusunada razıyım

Emine Akman beğendi.
vildan25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2014, 14:05   #411
Ağaç Dostu
 
vildan25's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-07-2011
Şehir: ŞİLE _ BURSA
Mesajlar: 204
Bitkiler şu an çiçekli. Çok da neşeliler. Zaten inşaatın başlamasına da vakit var gözüküyor. Bahçeyi hemen talan etmenin manası yok. Sizin de onayınızla bitkileri gözlemleyip sararmaya yüz tuttuklarında operasyona başlayacağım.

Bahçeden ne kurtarabilirsem kurtarmayı tasarlıyorum. Epey calla var gözüküyor. Seve seve isteyenle paylaşırım. Gelişmeleri de mutlaka aktarırım.


Sevgili pomodoro galalarınıza şimdiden talibim
Ceviz ağacınız içinde inşallah bir çözüm bulursunuzTüm ağaçları severim ama ceviz ağacı başkadır. Ben Bulgaristan göçmeniyim,orada da bahçeli bir evimiz var ve bahçesinde nerdeyse 100 yıllık bir ceviz ağacımız vardı ama babaannem sağ olsun ne istediyse koca ağaçtan kökünden kestirmiş Çok üzüldüm ama yapacak birşey yok maalesef inşallah ağacınizi kurtarabilirsiniz.

vildan25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2014, 01:05   #412
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Yapraklar solduktan sonra topraktan çıkartmadım soğanını (belkide yumru) minikte olsa bir çiçek açtı neyseki

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen hira : 15-06-2014 saat 03:56
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2014, 01:48   #413
Ağaçsever
 
scpr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2014
Şehir: Frankfurt
Mesajlar: 61
Name:  galla beyaz.jpg
Views: 865
Size:  41.5 KB

Benim gallalarım da yapraklanıyor. Cok yakında çiçeğini göreceğimi umuyorum. Bu resimdeki beyaz gallam ama yaprakları çok gösterişli değil sanki. Acaba acele mi edıyorum? Gelişim aşamasında olduğu için mi böyle? Yoksa cinsinden mi?

Milla ve telato beğendi.

Düzenleyen scpr : 24-06-2014 saat 06:47 Neden: eksık kelıme, resim düzeltme
scpr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2014, 01:53   #414
Ağaçsever
 
scpr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2014
Şehir: Frankfurt
Mesajlar: 61
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Kar beyaz.

Bu arada Benol Hazaroğlu, Gallalarınız mükemmeller, tam istediğim formdalar maşallah... Bayıldım...

scpr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2014, 14:39   #415
mst
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-10-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 17
Değerli arkadaşlar,
Benim bahçemde de beyaz Calla var. Haziran ortalarında kuruyup, bahara doğru tekrar çiçek açıyorlar.
Bu sene ilginç bir olay oldu. Çiçeğin solmaya başlamasıyla birlikte, ortasındaki sarı çubuk şeklindeki kısmın etrafında yeşil yeşil yumrular belirmeye başladı ve bu yumrular zamanla büyüdüler. Bu yumrular nedir? Tohum mudur? Toprağa diksem filizlenir mi?

Name:  cala tohumu2.jpg
Views: 1056
Size:  41.1 KB

Milla beğendi.
mst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2014, 15:44   #416
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Ben 3-5 yıl çiçek göremeyeceğimi öğrendikten sonra tohum ile uğraşmak istemedim.

Youtube bu konuda güzel videoları yayınlıyor.

"Growing calla from seed" ya da "Calla seed pod" gibi başlıklarda aratırsanız hem görsel olarak hem de bilgilenme açısından faydası olur.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2014, 23:26   #417
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Calla zambaklar yaz sezonunun sıcak ve kurak etkili günlerinin gelişi ile birlikte uykuya geçtiler.

Yaprakları kuruyana dek suladım. Şimdi dipten bu kurumuş yaprakları kesebilirim. Ya da kendisi ayrılana dek doğal haline bırakabilirim. Her sezon bu şekilde bir döngü yaşıyoruz. Artık istirahat zamanı.


Name:  Dormant period for arum lily.jpg
Views: 863
Size:  62.7 KB

Muda ve Milla beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2014, 15:34   #418
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 25-06-2013
Şehir: Denizli
Mesajlar: 46
Maalesef bu bitkiden çok istememe rağmen hiçbir yerde bulamıyorum.Geçen gün bir çiçekçi de koyu bordolarından gördüm çok sevinmiştim ama fiyatının 75 tl olduğunu görünce hevesim kursağımda kaldı.Neyse artık önümüzdeki sezonu bekleyeceğiz belki bim ya da A101'e falan gelir.

Orçun m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2014, 15:38   #419
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Kıbrıs' ta da renkli ve bodur cinslerden çiçekçide görmüştüm. Fiyatı 80 lira idi. Bana da astronomik geldi.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2014, 15:44   #420
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-06-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 487
bu arsız çiceğin adı galla mıymış evimizin bahçesinde kesiyorum yine çıkıyor ben yoruldum o bıkmadı. vallahi.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024