agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni5314Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-10-2008, 23:26   #91
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Sevgili Eylems;
Eğer çiçeği iyice gecene kadar beklerseniz tohum keseciklerinin oluşmaya başladığını göreceksiniz. İyice kendiliğinden açılanakadar bekleyin daha sonra siyah pul şeklinde onlarca tohumunuz olacak.
Maşallah çok güzel çiçeğiniz kokusu yok değil mi?


Malesef kokusu yok. Tohumlar içinde her ihtimale karşı suluboya fırçası ile tozladım. Sonucu merakla bekliyorum.
Can17can'ın ve diğer fotoğraf ekleyen arkadaşlarımızın amaryllisleri genelde dört kandil yapmış benim aldığım amaryllis soğanları çok irice olmasına rağmen neden iki kandil yaptı diye düşünüyorum. Soğanın büyüklüğünden ziyade yaşı ile ilgili midir?

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2008, 23:31   #92
Ağaç Dostu
 
Mermaid's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 672
Galeri: 4
Sevgili eylems yaklaşık on iki seneden beri yetiştiriyorum ben. yaşıyla değil ilk çiçek 2 daha sonra 3 ve dört olarak açıyor benim çiçeklerim.
ama bir saksıda aynı zamanda ekilmiş beş soğan var Ama hep ilk baharda açıyorlar yaz başı daha doğrusu. Ama yeni aldığım soğanlarımın üzerinde çiçekleri vardı geçek hafta sonu bir hobi marketten aldım. Henüz açmadı bir iki güne kadar açaçak kısmet olursa

Denizardacan beğendi.

Düzenleyen Mermaid : 10-10-2008 saat 23:39 Neden: küçük bir ekleme
Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 12:09   #93
Ağaç Dostu
 
can17can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-01-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 418
yeni yetiştirmeye başlayan arkadaşlarla derlediğim bilgileri paylaşayım istedim
1- SAKSI AMARİLİSİ (Amaryllis vittata): Soğanın şekli orta büyüklükte yuvarlakçadır. Çiçekleri kokusuz, boru şeklinde, bir sap üzerinde 2-6 çiçeğin birleşmesinden meydana gelmiştir. Renkleri kırmızı, pembe ve ebruli olur. Serlerde ve evlerde yetiştirldiğine göre, ocak ayından hazirana kadar çiçeklenir. Soğanları eylül-ekim aylarında saksılara 5 cm. derinliğinde dikilir. İstediği toprak; funda-ince dere kumu ve eski çürümüş koyun gübresi karışımından meydana gelmiş harçlı topraktır. Soğuklar başlayana kadar soğan dikili saksılar bahçede bırakılır. Soğuklar başlar başlamaz seralara alınır. üretilmesi yavru soğan veya tohumla olur. Tohumla üretmek için, şubat veya mart aylarında tohumlar kasalara ekilir. Ekilen tohumlar sonbaharda fındık büyüklüğünde çiçek soğanları meydana getirirler. Ertesi yıl ilkbahar aylarında bu küçük soğanlar fincan saksılara dikilir. Bahçede bol güneş gören bir yere yerleştirilen saksılar sonbaharda biraz daha büyük saksılara alınır. Ancak ikinci yılda çiçek açabilir. Çoban çiçeği tazeliğini 10-15 gün kadar muhafaza eder. Çiçekler geçtikten sonra saksıların suyu kesilir. Yapraklar sarardıktan sonra soğanlar çıkarılarak dikim zamanına kadar saklanır. 2-TARLA AMARİLİSİ (Amaryllis belladonna): Soğanı iridir. Çiçekleri kokulu olup toz pembe rengindedir. Çiçek sapı çok uzundur. Ülkemizde Antalya, Mersin Adana ve Ege'nin kıyı bölgelerinde açıkta bahçelerde mükemmel yetişmektedir.
Anayurdu Güney Afrika’dır. İri soğanlı, çiçekleri büyük, trompet biçimli ve gösterişli
çiçeklerdir. Çiçeklerinin duruşu ve güzelliği için yetiştirilen saksı ve bahçe bitkisidir. Hippeastrum (Şövalye yıldızı)la görünüş itibari ile karıştırılır. Aralarındaki fark Amaryllis tohumlarının siyah renkli olmasıdır. Toprakaltı gövdesi soğanlıdır. Dikine bir sap üzerinde 3–4 adet parlak, pembe, tuğla-kırmızısı, turuncu, saloman kırmızısı ve beyaz renkli çiçekleri çok güzeldir. Yaprakları uzunca etli ve şerit şeklindedir. Çiçekleri 40–80 cm boyunda ve kalın etli saplıdır. Kesme çiçek olarak da kullanırlar. Vazo ömürleri 14 gündür. Amaryllis soğanları hem saksılara hem de doğrudan toprağa dikilebilirler. Kış başında soğanları iyi toprak harcı içeren saksılara dikilirler. Toprak yeteri kadar kumlu olmalı ve kolay drene edilip su tutmamalıdır. Drenaj saksı içersine konan çakıl taşları ile sağlanır. Soğanın 2/3’si toprağa gömülmeli, diğer kısım da açıkta kalmalıdır. Dikilen soğanlar güneşli pencere önüne konularak azar azar arttırılmak suretiyle sulama yapılmalıdır. Daha sonra iyi bir sulama gerekir. Çiçeklerin dik büyümesini sağlamak için saksının her gün kendi etrafında döndürülmesi gerekir. Bu dönemde gübre şerbeti vermek faydalı olur. Sıcaklar başladığında saksılar dışarıya alınır. Soğanlar ya saksıda bırakılır ya da toprağa gömülürler.
Üretimi Bütün Amaryllis’ler soğanla üretilir. Ancak tohumla da üretildikleri olur. Bu durumda çiçeklerin açması 4–5 yılı bulur. Soğanlar seralarda saksılara ya da açıkta mart ayında funda toprağına 30 cm ara ve 20 cm derinliğinde dikilirler. Sıcak günlerde sulanırken serin günlerde ise üzerleri kuru yaprak ile örtülür. Çiçek açtıktan sonra ara sıra yine sulama yapmak gerekir. Kışın ise soğanların üzerleri örtülerek korunur ve sulama yapılmaz. Mart ayına kadar bu şekilde tutulur. Mart ayından itibaren üzerleri açılırsa soğanlar tekrar yeşermeye başlar ve aynı saksıda 3 yıl kalabilir. Daha sonra saksısı değiştirilir. Ana soğanların yanına oluşan soğancıklar alınarak bolca gübreli topraklara dikilirler. 2–5 yıl çersinde çiçek verecek olgunluğa gelirler. Soğanları kışı geçirmek üzere kuru ve nemsiz kum içinde saklamak da mümkündür. 5
Ekolojik İstekleri Kumlu yapıdaki humuslu veya funda topraklarında iyi gelişme gösterirler. Dikim sırasında toprak derince işlendikten sonra bolca çiftlik gübresi verilir. Tekrar bellenerek tırmıklanır ve dikime hazır hâle getirilir. Suyu çok sevdiklerinden yaz ayları içinde özellikle çiçeklenme döneminde bol miktarda sulama yapılmalıdır. Kış aylarında ise soğuklardan zarar görmemesi için üzerlerine kaba gübre, saman veya yosun serilmelidir. Bahçelerin bordürlerinde sıra hâlinde kullanılırlar. Aynı zamanda çiğdem ve safran bitkileri ile de karışık olarak kullanılabilirler. Kesme çiçekçilikte çiçekçiler tarafından buket ve sepet yapımında da kullanılırlar.
Önemli Türleri Amaryllis vittata; Soğanının biçimi yuvarlakça, orta büyüklükte ve esmerimsi renklidir. Haziran ayında açan çiçekleri beyaz, açık pembe ve kırmızı renklidir. Çiçek sapı 40–50 cm uzunluğunda ve her sap üzerinde 2–6 adet çiçek yer alır.
Resim 1. 5: Amaryllis bitkisinin genel görünüşü
Kışı sert geçen yerlerde saksılarda, ılık geçen yerlerde ise bahçelerde yetiştirilir. Çiçek biçimi borazanımsı, tacın içi yeşil damarlı, bazen de üzeri koyu lekelidir.
Amaryllis purpurea; Soğanları büyük, yuvarlak ve esmer renklidir. Çiçek sapı uzun ve üzerinde 2–3 adet çiçek açar. Temmuz ayında açan çiçekleri koyu kırmızı renklidir.
Kışı ılıman geçen yerlerde, soğanları açıkta kalabilir. Üretimleri temmuzda ana soğan etrafında oluşan yavru soğanlarla olur.
Amaryllis belladona; Güney Afrika kökenli soğanlı bir bitkidir. Sonbaharda açan çiçekleri soluk pembe, beyazdan kırmızıya ya da purpurumsu pembe renge kadar değişir ve borazan biçimindedir. Çiçek sapı 60–75 cm uzunluğunda, gevşek salkım hâlinde ve sapın ucunda kümelenmiştir. Çiçeklenme döneminde yaprakları sürmez. Yaprak dökümünden sonra bitki tamamen kuruyabilir. Daha çok bir duvar dibinde ve kenar tarhlarında kullanılır. Değişik kültür formlarına ve farklı renkte çiçeklere sahiptirler. Üretimleri soğancık ya da tohum ile yapılır.
Değişik çeşitleri vardır;
.. “Elata”, en iyi çeşitlerden birisidir.
.. “Hathor”, çiçekleri saf beyaz ve boğaz kısmı sarı renklidir.
.. “Kewenensis”, en iyi çeşitlerden birisidir.
Bu çeşitler dışarıda iyi süzek topraklarda ve ev duvarları önünde iyi gelişme gösterirler. Durgun soğanlar yaz boyunca dikim tarhlarına 15 cm ara ile dikilirler. Eğer derin dikilirlerse kolay çiçek açmazlar. Soğanlar toprak içinde de bırakılabilirler. Fakat genellikle kışın lifler içinde korunmasında fayda vardır.
.. Amaryllis longifolia; Soğanı oval ve siyahtır. Yaprakları çok uzun ve çiçek sapları kısadır. Ağustos ayında her sap ucunda 4–8 adet çiçek açar. 8
Çiçekler beyaz renkte açar. Bir süre sonra pembeleşir. Pembe renkli çiçekleri olan çeşitleri de vardır.

can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2008, 12:15   #94
Ağaç Dostu
 
can17can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-01-2008
Şehir: antalya
Mesajlar: 418
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Amaryllislerimden beyaz olanı açtı. İkisini aynı gün, aynı boyuttaki saksıya dikmeme rağmen kırmızı olanı 1cm boyunda ve soğanın ortasından yaprağı bir türlü patlayamadı öylece duruyor. Sizce beyaz amaryllis erken mi açtı ?

Tohum oluşturmak için fırça ile tozlasam başarılı olurmuyum?
ben kürdanın ucuna sardığım pamukla yapmıştım ama fırçaylada olur
yalnız tohumla üretimde çiçeklerin anaçla aynı renkte olmayacağını duydum.
süpriz renkler olabilir vede çiçeklerini görebilmek için 3 ila beş yıl arasında sabretmeniz gerekecek malesef

can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 17:59   #95
Ağaç Dostu
 
Mermaid's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 672
Galeri: 4
Merhaba geçen bahsetmiş olduğum Eylülüm çiçeklerini gösterdi sonun da çok güzel yakından bakınca kadife gibi yaprakları var. Dokundum yapraklarına
Eylülüm hiç nazlı değil... birde Melek kızım var beyaz açacak.
Birkaç güne kadar açar; onuda sizlerle paylaşırım. Darısı tüm çiçek severlerin başına
http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=32421

sarigoz beğendi.

Düzenleyen Mermaid : 23-01-2009 saat 10:16
Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2008, 13:43   #96
Ağaçsever
 
Manta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 46
Galeri: 1
Bir süredir bende olan ama adını bilmediğim bu bitkinin amaryllis olabileceği söylendi. Bir zamanlar açmıştı ama iki senedir böylece durup duruyor... Acaba gerçekten amaryllis mi? Öyleyse balkona koyup kurutayım, seneye tekrar mı ekeyim, yoksa kötü yaprakları kesip, toprağını değiştirerek canlandırmaya mı çalışayım. Gördüğünüz gibi ortadan 1-2 yaprak lütfen çıkarıyor.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...8&d=1225452271

Manta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2008, 13:50   #97
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Bir zamanlar çiçek açtığını söylüyorsunuz, buradaki resimlere benziyormuydu, bunu tespit edecek sizsiniz.


Çiçeği siz gördünüz.

Soğanı çıkarıp kurutmaktan vazgeçin, yapabilirseniz, bitkiyi zedelemeden nazikçe saksıyı toprağını köklerin olduğu bölüme dek dökün ve kaliteli bir bahçe toprağı, ya da torf ekleyin saksının üzerine.

Çiçek açmasını istiyorsanız, daha fazla güneşe ihtiyaç var,ve biraz da sıvı gübreyle destekleyebilirsiniz.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2008, 14:10   #98
Ağaçsever
 
Manta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 46
Galeri: 1
İkinci kez teşekkürler. Evet sanırım benziyordu. Dedim ya iki yılı aşkındır böyle miskin miskin bekliyor. Bir ara iki adet soğan alıp ekmiştim, çiçek açmışlardı. Sanırım onların çiçekleriyle karıştırdım bir an. Onlar sümbül gibi birşeydi. Yukarı doğru üzüm salkımı gibi açmışlardı. Ben bunun çiçekleri diye onları hatırlıyorum sanırım.

Ah, bir de ben toprağı saf torfla değiştirmiştim. Ondan sonra çiçek açtı ve çiçek kuruyunca böyle senelerdir neşesizleşti. Umarım tekrar saksıyı yenileyince düzelir.

sarigoz beğendi.
Manta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 12:48   #99
Ağaçsever
 
Manta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-09-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 46
Galeri: 1
Bu arada bitkim amaryllis değil "Clivia nobilis" miş. Sayın Praecox'a teşekkürler. Bugün saksısını değiştirdim. Soğanlı değildi. Odun gibi kökleri var. En dıştaki yaprakları da kopardım. Bekliyorum. Teşekkürler.

Manta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 15:49   #100
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Benim amaryllis'lerimden biri de sonunda çiçek açtı. İnşallah fotoğrafını ekleyeceğim. Fakat beni endişelendiren bir durum var ki bir dalda 2-3 hatta yukarıda okudum 6 kadar çiçek açması gerekirken tek bir tane çiçek açmış olması. Ayrıca diğerinde henüz hiç bir hareket yok saksıya diktiğim gibi duruyor. Ramazan Bayramında İstanbul'dan almıştım Kıbrıs'a gelirgelmez de saksıya dikmiştim.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 17:10   #101
Ağaç Dostu
 
snoopy's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 177
Benim bildiğim bir dalda 4 çiçek açıyor ama hepsini birden değil, sırayla teker teker açıyor..

snoopy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-11-2008, 17:18   #102
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Üstteki mesajı yazdıktan sonra fotoğraf çekmek için amaryllis'imin yanına gittim ki ne göreyim irice bir kurt arkasındaki yaprakları yemiyormu? Hemen onu öldürdüm ama yakında açması gereken tomurcuğu yemiş.

Eklenen Resimler
 
Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 12:35   #103
/
 
Giriş Tarihi: 17-10-2008
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 169
Galeri: 1
bu bi amaryllis mi?

Eklenen Resimler
 
elif59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 14:27   #104
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 122
Arkadaşlar,

Bende soğanımı geniş bir saksıya diktiiimm buraya kadar tamamda şimdi ne yapacağım,ne kadar sulamam gerekli kısaca bana cevap verebilirmisiniz.Baştan sona kadar okudum ama kafam karıştı

burcind Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 16:54   #105
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Ben de çiçeğimin amarillis olduğunu düşünüyorum. Soğanını annemden almıştım. Yıllar önce açtığına da şahit olmuştum. Bütün odayı güzel kokusu sarmıştı. Maalesef ben yanlış beslemişim. Hep iç mekanda ,gölgede tutmuşum. Tabii ki de bir türlü çiçek açamadı. Ağaçlar netden aldığım bilgilerden sonra hemen aydınlık yere aldım. Arkadaşların yüklediği resimlerde yapraklarının koparıldığını gördüm. Ben de şansımı denedim. Yaprakları kopardıktan 2 gün sonra bir farklılık gördüm. Acaba resimde çiçeğin ortasından çıkan bir çiçekmi? Çünki ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar.




Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2008, 23:14   #106
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-01-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 743
Galeri: 56
Bitkiniz dışarıda ise sulamanıza gerek yok. Yeteri kadar yağış var. İç mekanda ise, arada sırada sulamanız gerekir. Ben benim amarillisimi haftada bir suluyorum. Ayda bir de DAP gübresi veriyorum. Dış mekandakileri ise hiç sulamıyorum. Kısa süre önce de bir miktar koyun gübresi verdim.

Sergüzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2008, 08:36   #107
/
 
Giriş Tarihi: 17-10-2008
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 169
Galeri: 1
148. mesajda cicegimin resmi var amaryllis mi ? bende yapraklarını kesmelimiyim..

elif59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2008, 08:45   #108
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Fotoğraf çok net değil ama yaprakları benziyor. Büyükçe bir soğanı varsa amaryllistir. Yapraklarının kesilmesini hala anlamış değilim. Bitkinizin sürekli ve sağlıklı çiçek açabilmesi için; soğanın yaprak çıkartmaya harcadığı enerjiyi yine soğana depolayabilmesi gerekir. Bu işi de yapraklar yapar. Benim kanatimce; yapraklar kesilmemeli, zamanı geldiğinde solması beklenmeli.

Denizardacan beğendi.

Düzenleyen eylems : 19-11-2008 saat 10:15
eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2008, 09:22   #109
/
 
Giriş Tarihi: 17-10-2008
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 169
Galeri: 1
evet büyük bir soganı var..******* öyle bende kesmiycem zaten kıyamam

elif59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2008, 14:03   #110
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 122
Teşekkürler Sevgili Sergüzen,

Evet sevgili dostum senin gönderdiğin soğanı büyükçe bir saksıya diktim ve haftada bir defa suluyorum.İnşallah büyüyüp çiçeklenince resimlerinide koyacağım galeriye.

burcind Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2008, 14:05   #111
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-01-2008
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 122
Özürdilerim,

Sevgili can17can ın göndermiş olduğu tohumlarıda soğanın kenarlarına saksıya diktim baalım neler olacak.Sevgili can17can tekrar sanada teşekkürler.

burcind Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2008, 16:50   #112
Ağaçsever
 
gurcooo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2007
Şehir: akçay
Mesajlar: 74
Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce 80 kadar amaryllisimi yan bahçemden çıkarıp ön bahçe hazırladığım yerlere diktim soğanlarım zarar görür mü?Amaryllis soğanlarının dikim zamanı diye biliyorum....

gurcooo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2008, 14:14   #113
Ağaç Dostu
 
zerrinsrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2008
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 362
Galeri: 4
Bir problem olacağını sanmam. Bende hersene 3 yılını dolduran grubu bu zamanlar ayırırım, fazlasını dağıtırım. Bu yıl hepsini yeniden diktim (40 kadar ).Renkleri kırmızı beyaz ebruli. Sİzler için çoğaltacağım.Bilgisayar konusunda yeni olduğumdan bu yıl dağıtmayı göze alamadım.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2008, 16:45   #114
Ağaçsever
 
gurcooo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2007
Şehir: akçay
Mesajlar: 74
İçime su serptiniz zerrinsrt ilk defa yerlerini değiştirdim, sönük sönük duruyorlar. Bendeki renklerde sizinkilerle aynı. Komşumda pembesi var ondanda alıcam Açtıklarında mükemmel bi görüntü ortaya çıkıyor, bu sene bazıları 2 defa açtı

gurcooo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2008, 18:44   #115
/
 
Giriş Tarihi: 17-10-2008
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 169
Galeri: 1
Amaryllis in diğer adı çoban çiçeğiymiş

elif59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2008, 21:25   #116
Ağaç Dostu
 
zerrinsrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2008
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 362
Galeri: 4
Kışı zarar görmeden çıkarmaları için üzerlerine birer avuç yanmış koyun gübresi koydum. Buranın iklimine çok uygun bitki hızlı çoğalıyorlar. Her yıl yirmi kök kadar dağıtıyordum.Bu yıl sizler için yeniden ektim.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2008, 11:41   #117
Ağaç Dostu
 
zerrinsrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2008
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 362
Galeri: 4
Açmış resmini bulmaya çalışırım.Önceki yıl çekmiştim.Şu günlerde çekip yükleyeyim. Son hallerini görürsünüz.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 20:09   #118
Ağaç Dostu
 
zerrinsrt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2008
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 362
Galeri: 4
Bunlar bu yıl ayırmadığım amaryllis grubu ve yazın açmış çiçekli halinin resimlerini yükledim.Daha önce 20 kadar soğanı ise ayırıp yeniden ektim.

Eklenen Resimler
  
sarigoz ve Denizardacan beğendi.
zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 21:13   #119
/
 
Giriş Tarihi: 17-10-2008
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 169
Galeri: 1
Zerrinsrt'nin 1. fotografında yaprakların bazılarında sararmalar var benimde amaryllis çiçeğimde 1-2 yaprak sarardı bu mevsimde yaprak sararması genelde yaşanıyormu bu çiçeği daha önce hiç yetiştirmedim kışın içeri almam gerek mi?

elif59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2008, 22:38   #120
Ağaçsever
 
gurcooo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2007
Şehir: akçay
Mesajlar: 74
Bakın annemin telefonunda ne buldum. Ön bahçemdeki amaryllislerim. 5 kök vardı ön bahçemde, diğer 80 tanesini bunların yanına taşıdım.

Eklenen Resimler
 
gurcooo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024