agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > Agaclar.net'ten Duyurular
(https)




Beğeni Düzeni12Beğeniler
  • 8 Gönderen malina
  • 4 Gönderen malina

Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-08-2004, 00:46   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
agaclar.net Üyelik Sözleşmesi

agaclar.net Forum Kuralları

agaclar.net Forum'a üye olmak ücretsizdir, yazışmalara katılmak ancak üye olmakla mümkündür.

Her üye olan; aşağıda yazılı kuralları okuduklarını, onayladıklarını ve kurallara uymadıkları durumlarda forum ile ilişkilerinin geçici olarak ya da tamamen kesileceğini kabul etmiş sayılırlar.


A. Üye profilleri

Kullanıcı adınız

Üyelerin kullanıcı adları, gereksiz harf ve rakam tekrarlarından oluşmaması gerekir. Bir kelimenin ardına eklenmiş rakamlar da, mantıklı bir açıklaması yoksa, tercih edilmemesi gerekenler faslına girer.
Mantıklı açıklamalar nedir?
Mesela seçmek istediğiniz isim "Hasan"dır ama bu adla üye olan başka biri vardır. Hasan1, Hasan2 gibi kullanıcı adları seçebilirsiniz.
Profilinizde yaşınızla ilgili bölüm olmasına rağmen, bir parça komik olmayı göze alıp, kullanıcı adınıza yaş bilginizi de eklemeyi tercih edebilirsiniz. Hasan21, Hasan1988 gibi...
Gerekiyorsa üyeden yeni bir kullanıcı adı seçmesi istenir. Kabul etmemeleri durumunda üyelikleri silinir. Argo, küfür, cinsellik, politika, inanç çağrışımı yapan ve benzeri kullanıcı adı seçenlerin üyelikleri, bir uyarı yapmaksızın iptal edilir.

Avatar

Avatar olarak doğa içerikli fotoğraflar kullanabilirsiniz. İsteyen kendi fotoğrafını da kullanabilir. Hayvan fotoğrafları da kullanabilecekleriniz arasındadır. Bir üye ile özdeşleşmiş bir avatarın, diğer üyeler tarafından kullanılması uygun değildir. Buna özen gösterilmesi gerekir.

Bunun dışındaki avatarlar, ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın silinecek ve avatar ekleme özelliği iptal edilecektir. Avatar kurallarını okuduğunuzu ve kurallara uygun olarak yükleyeceğinizi Kişiye Özel İletişim Alanı bölümüne yazdığınız zaman, tekrar avatar ekleyebilirsiniz.


Profil bilgileri

Profil bilgileri için sorulan başlıklar, sorulara cevap olacak biçimde doldurulmalıdır. Bu konuda uyarı alındığında, gerekli düzeltmeler en kısa sürede yapılmak zorundadır. Aksi durumda konunun mahiyetine göre üyeliğiniz askıya alınır ya da silinir. Sıfır mesajlı üyelere uyarı yapılmayabilir.

B. Forum mesajları

Türkçe imla kuralları

Forum dili Türkçedir. Üyeler anlaşılır ve düzgün bir dil ile yazmaya özen göstermek zorundadır.

Name:  yasakli.gif
Views: 21802
Size:  1.1 KB gibi "chat" diliyle yazışmak kesinlikle yasaktır. Chat diliyle yazılmış, Türkçe karşılığı varken gereksizce İngilizce kelimeler kullanılmış, tümü büyük ya da rastgele bazı harfleri büyük yazılar, yazı içindeki başlıklar hariç, normal puntodan büyük yazılar, tümü renklendirilmiş yazılar, ayrı bir bilgilendirme gerektirmeden düzeltilir ya da silinir.

Yazılarınızda Türkçe harfleri, noktama işaretlerini kullanmayı ve paragraf yapmayı unutmayın.

Mesajlarınızı yazarken dikkat edeceğiniz ayrıntılar için:
Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında
Nokta ve virgülden sonra boşluk bırakılır

Buradaki kurallara ısrarla uymayan arkadaşlar, (Türkçe olmayan klavye kullanmak, yurt dışında yaşamak, yabancı uyruklu olup Türkçeyi sonradan öğrenmek, okuma yazmayı çok sonra öğrenmek ve benzeri mazareti olanlar hariç) forumu okumakla yetinmek zorunda kalabilirler.

T.C kurallarına uygunluk

Foruma T.C. yasalarını, uluslararası kanun, anlaşma ve tüzüklerini çiğneyen, suçu ve suçluyu öven mesajlar gönderilemez. Siyasi ve dini dayatmalar içeren tartışmalar yapılamaz. Bu tür mesajlar silinir.

Yazışma üslubu

Mesajlarda küfür, argo veya kişilik haklarını zedeleyici nitelikte kelimeler kullanılamaz, saygısız ve seviyesiz davranılamaz. Bu tip mesajlar herhangi bir bilgilendirme yapmadan silinir. Durumun ciddiyetine göre, uyarı almadan forumdan uzaklaştırılmanız da mümkündür.

Eleştiri sınırları

Üyeler; kamu ve ticari kuruluşları, markaları vb. hedef göstererek, karalama, iftira, küfür boyutuna vardırmadan toplumun bir bireyi olma sıfatıyla eleştiride bulunabilir. Din, cinsiyet, renk vb nedenlerde kişiler eleştirilemez. Bu kurala uymayan eleştiriler silinebilir, kişilerin üyeliklerine son verilebilir.

Arama yapmadan, soru sormayın

Yeterli arama yapmadan, soru sorulmamalıdır. İlgilendiğiniz konu için yazılmış yazıları okumalısınız. Bunlar, üyelerin yazdıkları mesajların içine dağılmış olabilir. Okuyup gereken bilgiyi almak yerine, birilerinin sizin için özetlemesini beklememelisiniz. Bu tür durumlarda cevap alma ihtimaliniz düşer. Yeni konu açarak sorduysanız, uyarıya gerek kalmaksızın eski konu ile birleştirilir ya da silinir.

Arama yapmadan yeni konu açmayın

Soru, bu amaçla açılmış konu altında sorulmalı ve cevaplanmalıdır. Aynı konu için birbirine yakın içerikli çok sayıda başlık açılmamalıdır. Yanlış yerde bulunan yazılar, olması gereken konuya, ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın taşınır ya da silinir.

Soruyu doğru bölüm altında sorun, konuyu doğru bölümde açın

Bitkiniz hasta ise bunu doğru bölümde yazmalısınız, mesela Şehirlere göre üyeler bölümü, soru için doğru yer değildir. Bu tür konular ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın taşınır ya da silinir.

Agaclar.net forumu ilgilendirmeyen alanlarda yeni konu açmayın

Her konu her forumda konuşulmaz. Buna özen gösterin. Bu tür yazılar ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın silinir.

Her konuyu, ilgili başlık altında devam ettirin

Soru ve cevap niteliğindeki mesajlar, o konu için açılmış başlıkta yer almalıdır. Aklınıza gelen yerde, aklınıza gelen içerikte yazmamalısınız. Aklınıza gelen yerde tohum fide paylaşımı yapmamalısınız. Forumun buna ait bölümleri vardır. Bu tür yazışmalar, daha sonra bilgilerden yararlanacak olanların işini zorlaştırır. Konu dışı yazışmalar silinir. Benzer hatayı tekrarlayanların üyelikleri iptal edilebilir.

Bir soruyu tek yerde sorun

Bir soruyu birden çok bölümde tekrar tekrar sormak, bir duyuruyu birden çok yerde yazmak, iki ayrı konudaki soruyu tek bir başlıkta sormak ya da çok geniş kapsamlı olarak sormak yanlıştır. Sorulara acil cevaplar istenmemelidir.

Konu başlığını yazarken dikkat edin

Yeni konu başlığı, konu içeriğine uygun yazılmalıdır. "merhaba", "Acil salıya lazım, yardım edin ", "Tekrar söylüyorum, cevap verin", "Cevap alamadım, cevap verin", "Hey orada kimse yok mu", "heeeelp", "önemliiii!!!!", "lütfeeeenn" vs. biçiminde sorarsanız cevap alamazsınız. İçerikle uyumlu olmayan başlıklar ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın değiştirilir ya da silinir.

Cevap vermeyin...

Yukarıda yazdığımız, kurallara uygun olmayan durumlar varsa, yazılanlara cevap vermeyin.

Ücretli ya da ücretsiz istek bildirimleri ve dağıtımlarını yazmayın,

Forumda bu amaçla açılmış bölüm bulunmaktadır:
Arıyorum
Forumun diğer bölümlerinde, üyelerden tohum, fide, fidan isteğinde bulunulmaz, sipariş alınmaz. Bu tür mesajlara cevap verilmez. Dağıtım ya da istek mesajları ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın silinir. Üyelik, durumun anlaşılması için geçici olarak kapatılır.

Fotoğrafları foruma yükleyin

Forumdaki yazıları destekleyen fotoğraflar, mutlaka foruma yüklenmelidir. (70 k sınırı var) Dışarıdan verilen bağlantılarla gösterilen fotoğraflar, zaman içinde sorun yaratabilir. Bağlantılar bozulması nedeniyle fotoğraflar görünmez ve bu nedenle yazı anlamsızlaşırsa, yazının tümü silinebilir. Üzerinde yazı yazan fotoğraflar, animasyon özelliği olan gifler mesaj alanına eklenmemelidir. Mesajınızı destekleyen fotoğraflar yeterli sayıda olmalıdır. Birbirine yakın görüntüler eklenmemelidir.


Fotoğraf küçültme için bilgiler:
Web üzerinden fotoğraf küçültme
Ayrıca farklı programlar için bilgi:
http://www.agaclar.net/forum/fotograf/


Konu dışı yazışmalardan kaçının

Forum konuları kişisel sohbetler ve gereksiz fotoğraflarla kirletilemez. Yeni yıl, bayram vb kutlamalar konular içinde yapılmaz, bu amaçma açılmış başlık kullanılır. Sadece reklam amaçlı mesajlar yazılıp, konular açılamaz, bilgi vermenin dışında, aynı sitenin satış linkleri verilemez.
Üyelerle yazışırken forum kullanıcı adını kullanın
Biz üyelerimizi forum kullanıcı adlarıyla tanıyoruz. Siz özelden tanışıyor, görüşüyor, gerçek adını biliyor olabilirsiniz ama bu bizi ilgilendirmez. Gerçek adını kendi aranızda görüşürken kullanın, forumdaki mesajlaşmalarda değil...

Ödev için yardım

Ödev hazırlamalarda sadece sınırlı destek, yol ve kaynak gösterme istenebilir.


Gizli Reklam

Tanıtmak istediğiniz siteler varsa, Doğasever web Siteleri bölümünü kullanabilirsiniz. Bir sitenin reklamını yaptığı izlenimini veren, yerli yersiz, site adlarını tekrarlayan mesajlar, uyarıya gerek kalmadan silinir. Tekrarlayan davranışlar üyeliğin iptali ile sonuçlanır.

C. Özel mesajlar

Posta kutunuzun kapasitesi

Sadece iki kişiyi ilgilendiren konular, özel mesajlaşma ile halledilmelidir. Mesaj kutusunda saklayacağınız (gelen ve giden mesajlar) toplam mesaj sayısı 50'dir. Mesaj kutusunu boşaltmazsanız, yeni mesajları alamazsınız.

Özel mesajla reklam yapılmaz

Özel mesaj aracılığı ile reklam yapmak ya da rahatsız edici davranışlarda bulunmak kesinlikle yasaktır. Rahatsız edilen üyeler, forum yönetimine mesaj atarak ve kendilerine gönderilen mesajı iliştirerek durumu bildirebilirler.

Özel mesaj ile cevap istemeyin, cevap vermeyin

Özel mesaj aracılığı ile cevap istemek, tüm üyeleri sorudan ve ona verilecek (başka kişilerin de işine yarayacak) cevaptan mahrum etmek demektir. Sadece sizin işiniz görülür, bencilce bir tavır sayılabilir. Bu nedenle sorularınıza özel mesaj aracılığıyla cevap istememeli ya da sorulara özelden cevap vereyim dememelisiniz.
Özel mesaj ile tohum, fide, vs. istemeyin

D. Yarışmalar

Fotoğraf yarışmalarının takibi için, forum; yarışmaya katılacak fotoğrafları sergilemek için, galeri kullanılır. Yarışmacılar katıldıkları yarışmayı takip etmek zorundadır. Süresi içinde bildirmezse ödül hakkını yitirirler.

E. Galeri

Agaclar.net fotoğraf galerisi verimli kullanılmalıdır. Doğru isimlendirmek, doğru kategoriye yüklemek ve anahtar kelimeleri eklemek önemlidir. Burası üyelerin kişisel galerisi olarak kullanılmamalıdır.

Galeriye özel durumlar hariç (ağaç konulu tablolar, dünyadan anıt ağaç örnekleri vb) sadece kendi çektiğiniz fotoğrafları yükleyebilirsiniz. Site amacına uygun olmayan, boyutları çok küçük, kalitesi kötü ve net olmayan fotoğraflar ile üyeye ait olmadığı anlaşılan, üzerinde yazı yazan fotoğraflar uyarı gerektirmeksizin silinir. Fotoğrafların yerleri değiştirilebilir. Telif hakkı başkasına ait olan fotoğrafların yüklenmesiyle oluşabilecek sorunlar için, agaclar.net sorumluluk kabul etmez.

F. Satış

Satış için forum yönetiminden izin alınması gerekir. Forumun satış bölümü dışında, satış yapılamaz. Talep edenlerin forum mesajları da incelenir. İzin verilenler, satış bölümü dışındaki konularda, satışa yönelik yazışma yapamaz.

Satışı yapılan ürünlerin doğruluğu ve güvenilirliği yayıncılarına aittir. agaclar.net bu konuda herhangi bir garanti vermez, verilen bilgilerden doğabilecek zararlardan sorumlu tutulamaz.

agaclar.net bu alışverişte bir taraf değildir. Yapılan alım satımların tüm hukuki sorumluluğu alım satımı yapan taraflara aittir. Alım ve satım yapan taraflar resmî makamlara karşı koşulsuz olarak sorumlu olduklarını bilmelidirler. Agaclar.net Forum Yönetimi bu alım satımlardan dolayı hiçbir hukuki sorumluluk üstlenmez.

Ürünlerini satan kişi, ürün hakkında fiyat, tür, cins, adet gibi ayrıntılı bilgi vermek ve varsa web adresi, eposta adresi yanısıra telefon numaralarını da yazmak zorundadır.

Mesajlarda, ticari kuruluş adres ve telefonlar, web sayfası bağlantıları yazılır ama bunlar konuyla bağlantılı olmalıdır. Reklam amaçlı yazılamaz. Satış ilanları, (buna başka sitelerde yapılan satış duyuruları ve ücretsiz dağıtalacaklar da dahildir) forumun sadece "Alışveriş" bölümünde yer alabilir.

Ücretsiz dağıtım ya da satış yaparken, sorulabilecek sorular olacaktır. Bunların forumda, o bitki ile ilgili başlık altında yapmalısınız. Satış ve ücretsiz dağıtıp başlıkları, işlevleri bittikten sonra forumdan kaldırıldığı için, oraya yazılan bilgiler kaybolacaktır.

Satış için açılmış başlıklarda, konu açan dışında başka biri satış yapamaz.

Satış ilanı verebilmek ve yazışma yaparken dikkat etmeniz gerekenleri öğrenmek için buraya bakabilirsiniz.

G. Sorumluluklar

Foruma gönderilen mesajlar ile foruma ve galeriye yüklenen fotoğraflar, gönderen üyenin sorumluluğundadır. Agaclar.net yönetimi, üyelerin yazı ve fotoğraflarının sorumluluğunu kabul etmez.

Ürün takası için kendi özgür iradeleriyle birbirlerine adres verenler bunun sorumluluğunu üstlenirler. Yarışmalarda ödül kazananların ödüllerini iletmek için aldığımız adresler, ödülü gönderecek sponsor hariç, üçüncü kişilerle paylaşılmaz. Foruma üye olurken girmiş olduğunuz kişisel bilgiler; yasal takip haricinde, kesinlikle başka kişi ya da kurumlara verilmez.

Üyeler; başka kaynaklardan edindikleri ve forumda yayınladıkları her türlü makale, haber, teknik yazı, çeviri, vb. yazının sonunda, kaynak (Kitap adı ve yazarı ya da web sitesi adresi) belirtmek zorundadır.

Forumda yazılan bilgiler, forum yöneticileri tarafından kontrol edilmeye çalışılıyorsa da burası bilgi paylaşım amaçlı bir platformdur ve çok farklı kişiler tarafından farklı öneriler yazılmaktadır. Bu forumda önerilen bilgileri kullanma özgürlüğü ve sorumluluğu kullanıcılara aittir.

agaclar.net tarafından organize edilmiş gibi görünen toplantı ya da diğer etkinlikler için, yönetim'in onayı alınmak zorundadır. Üyelerin kendi aralarında yaptıkları toplantıları bu kapsama girmez.

agaclar.net alışverişlerde bir taraf değildir. Yapılan alım satımların tüm hukuki sorumluluğu alım satımı yapan taraflara aittir. Alım ve satım yapan taraflar resmî makamlara karşı koşulsuz olarak sorumlu olduklarını bilmelidirler. Agaclar.net Forum Yönetimi bu alım satımlardan dolayı hiçbir hukuki sorumluluk üstlenmez.

Forumlara gönderdiğiniz mesajlar ve foruma, galeriye yüklediğiniz fotoğraflar agaclar.net ve onunla bağlantılı çalışmalarda kullanılabilir. Bunun için ayrıca izin alınmaz, kaynak gösterilir.

Foruma sadece tek üyelik mümkündür. Birden fazla adla üye olan ya da şifresini başkasına verip onun yazmasını sağlayanların üyelikleri silinir.

Forumda, anlamadığınız/anlamlandıramadığınız şeyler olabilir.

1. Doğrudan yönetimden birine özel mesajla sorabilirsiniz.
2. Kişiye Özel İletişim Alanı bölümüne yeni konu açarak sorabilirsiniz,
3. agaclar @ gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Bunlardan birini yapmayıp, herhangi bir başlık içinde, doğrudan o başlık içeriğine uymayan sorularınız, özellikle yorumlarınız sizin için sorun yaratabilir. Bu tür bir konuyu başlatan kadar, tartışmalara katılanlar da durumdan sorumludur.

Forum yönetimi, bazı duyuruları tüm üyelere eposta göndererek yapabilir.

Forum üyeliğinizi dilediğiniz an iptal edebilirsiniz. Forum yönetimi tarafından üyelikleri iptal edilen kişilerin kayıtları saklanır, bu kişilerin bu bilgileri sildirmesi mümkün değildir. Forum üyeliği sırasında gönderilen tüm içerik, agaclar.net forum'a aittir ve yayınlanmaya devam eder.

H. Yönetim

Forum kurallarının (yapılan etkinlikler, yarışmalar vb. buna dahildir) güncellenme ve yenilerinin eklenmesi hakkı ve sorumluluğu forum yöneticilerindedir. Kurallarda değişiklik olması durumunda kullanıcılar forumda bir duyuru yazılarak bilgilendirilir. Yeni eklenen kuralları kabul etmeyenlerin, üyeliklerinin iptalini talep etme hakları vardır.

Bu kurallar metninde bazı eksikler bulunabilir, bu durum esas amacı yok saymaya ya da kuralı geçersiz ilan etmeye neden olamaz.

agaclar.net Forum ile ilgili sorunlarınız için forum yönetimi ile bağlantıya geçebilirsiniz.

************************************************** *************************
Kurallara uymamanız halinde, tekrar hatırlatmak amacıyla, özel mesajlaşmanız kapatılabilir, üyeliğiniz kısıtlı üyelik olarak değiştirilebilir.
************************************************** *************************

İhtiyacınız olan bilgileri FORUM KULLANMA KILAVUZU bölümünde bulabilirsiniz.

************************************************** ******


Forum Yardım:



Üyelikle İlgili Bilgiler
Mesajlarla İlgili Bilgiler
Profil Bölümü
Galeri Kullanımı
Yarışmalara Katılma
Diğer Konular


Düzenleyen malina : 27-08-2009 saat 15:43
malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-08-2011, 11:44   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Forum kurallarına eklenmiştir:

Alıntı:
Forumda, anlamadığınız/anlamlandıramadığınız şeyler olabilir.

1. Doğrudan yönetimden birine özel mesajla sorabilirsiniz.
2. Kişiye Özel İletişim Alanı bölümüne yeni konu açarak sorabilirsiniz,
3. agaclar @ gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Bunlardan birini yapmayıp, herhangi bir başlık içinde, doğrudan o başlık içeriğine uymayan sorularınız, özellikle yorumlarınız sizin için sorun yaratabilir. Bu tür bir konuyu başlatan kadar, tartışmalara katılanlar da durumdan sorumludur.

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024