agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/)
-   -   *** Yanlış yazdığınız için görünmeyecek olan kelimeler (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/16063.htm)

memet 12-09-2009 20:19

Forumda yazan arkadaşların en az eğitim almış olanı ilkoul mezunu, bu arkadaşların Yazımlarında herhangi bir sorun olduğunu görmedik şimdiye kadar. Zaten ilkokul okumak yeterli forumda.

Sorun eğitimle ilgili değil.

thomasina 12-09-2009 20:44

Bu kurallar çerçevesinde uyarı alan ben de dahil birçok kimse kuralları sorgulamadan yazım hatalarını düzeltiyorlar. Ama nedense başkaları tarafından hep bir sorgulama mevcut. Ben de bunu anlayamadım. Yazım hatalarından bahsediliyor, oysa sanki konuşma dilinin veya bir lehçenin, bir yöresel ağzın değiştirilmek istenmiş gibi tepki veriliyor, ben de bunu anlayamadım. Hiç bir yerde konuşulduğu ya da sesin çıktığı gibi yazım dili uygulanmalı diye bir mücadele, yönlendirme görmedim ben. Ne savunuluyor?

memet 12-09-2009 21:16

Benim el yazım berbattır, kendi yazıdığımı okuyamam. Bir de solak olup da sağ elle yazmaya zorlandığım için klavyede bile hatalı yazarım. Otutup iki kere düzeltmem gerekir yazdıklarımı. İşte bu başkalarına zor geliyor, yazıp yolla gitsin, nasıl olduğunu bırak kenara.

Bunları yazdıktan sonra onbeş yeri düzelttim. Bu yazdığımı da düzelttim.

Tekrar baktım ve tam yirmi oldu. Sorun bu.

malina 12-09-2009 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sessizavukat (Mesaj 496162)
hayır sadece uygulamaya karşı olduğum için:)
bırakın insanlar istedikleri şekilde paylaşsınlar doğa ile ilgili bildiklerini **** düşlerini:)))

Espri yaptığınızı düşünüp, şimdilik ses çıkarmıyorum. Uzatmayacağınızı umarım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 19099)

Ön uyarı: "Ben istediğim gibi yazarım" içerikli mesaj yazmamanız tavsiye edilir :)
(Not: "Tavsiye edilir" ayrıntısını ciddiye almalısınız. Sonunda gülücük olması, anlamını hafifletmesin.)

"İstediğim gibi yazarım" demekle, "İsteyen istediği gibi yazabilir" demek arasında fark yok. Önceden de yazmıştım. Ciddiye alsanız iyi olur.

thomasina 14-09-2009 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sessizavukat (Mesaj 496984)
doğrusunu isterseniz bu mesajı biraz kendi üzerime alındım ama itiraf etmeliyim başkalarından kast edilenin kim olduğunu **** neden böyle bir savunma yapıldığını ben de anlamış değilim -yanlış yazdığım için yine gözükmeyecek bir ya da var sanırım yine -

kurallara uyulması konusunda bir itiraz değil benim söylemek istediğim şey yanlış yazıldı diye kelimenin görülmesini engelememk doğru değil benim demek istediğim ve itiraz ettiğim şey bu.


Sevgili sessizavukat. Caydırıcı önlem kavramı size bir şey ifade ediyor mu? Abartıldığını düşünüyorum tarafınızdan, yoksa ne kadar dikkatli olsak da yanlış yazımlarımız ve imla hatalarımız var. Tamamı görünmese... Öyle olsa büyük harfle başlamadığınız her cümleniz silinirdi, noktalama işaretleriniz olmadığından sizin yazdıklarınızı okuyamazdık. Sizin itirazlarınızı kim duyardı? Siz hala çok katı bir kural var diye mi düşünüyorsunuz?

malina 14-09-2009 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sessizavukat (Mesaj 497075)
kurallarda buna uyulması talep ediliyor ama bir yaptırımı yok

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sessizavukat (Mesaj 497075)
malina gerekli bir uyarıyı zaten açık ve net bir şekilde ifade etmiş tavsiyede bulunmuş ve üstüne de bir uyarı ciddiye alsanız iyi olur...
üyelikten silinme **** -ah yine yanlış yazdım sanırım- forumda yazı yazamama cezası acaba hangileri düşünülüyor:)
-gülme işareti olması cezanın geleceğinden yana bir şüphem olduğu ile ilgli değildir-
açık ve net bir şekilde bu uygulamanın sınırlarının ne olacağının belli olmayacağını tekrar ediyorum - kurallarda buna uyulması talep ediliyor ama bir yaptırımı yok-


Yaptırımı olmadığından nasıl emin olabiliyorsunuz? :)

Bakın artık "Kuralları öğrenen üye" statüsündesiniz.

Bu yazdığımı simdilik okuyamayacaksınız ama, yaptırım olup olmadığından emin olmayan arkadaşlar, olduğunu öğrenmiş olacak.

malina 16-09-2009 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sessizavukat (Mesaj 497939)
sitede dilbilgisi kuralları ile ilgili olarak **** işaretleriyle başlatılan uygulamaya karşı olduğum konusundaki fikirlerimi beyan etmemle ilgili olarak forum ve belli alanlarda yazmam engellendiği için site yönetimine bir kaç mail ile bu durumun düzeltilmesini talep etmiş ancak site yönetimi bu konuda olumlu **** olumsuz bir cevap vermemiştir. (malina tarafından adresime gönderilen iki mailinde içeriği düzeltme **** düzeltmeme ile ilgli değildir)
bunun devam etmesi nedeniyle siteden üyeliğimin silinmesi için site yönetiminden talepte bulunmaktayım.
sitede tanıdığım, tanıştığım fikirlerinden yararlandığım tüm arkadaşlara, doğa dostlarına sonsuz saygı ve selamlas sunuyor herkesin bayramını şimdiden kutluyorum.

Üyelerin okumalarına kapalı olan bölüme yazdığınız için yazınızı taşıdım. Israrla istiyorsunuz. Üyeliğinizi silmeden önce söylemek istedikleriniz vardır diye üyeliğinizi tekrar açtım. Engelleme nedenim, yaptırım yok dediğiniz içindi :)

malina 16-09-2009 17:59

Epostanızdan alıntıladım:
Alıntı:

türkçe konusunda hasassiyet ile düşüncenin ifadesi arasında bir tercih yaparak insanların fikirlerini paylaşmasının daha önemli olduğunu ve önceliğin bu olduğunu düşündüğüm için kısıtlamalara karşı çıkıyorum ve çıkmaya da devam edeceğim.
#72 numaralı mesajınızda olduğu gibi, ısrarla "****" yazmanızın (yanlış yazdıkça "-ah yine yanlış yazdım sanırım-" diye kendi kendinize eğlenmenizin) savunduğunuz düşünceye ne kadar faydası var anlamıyorum.

Tabii ki önemli olan fikirlerin paylaşımı. Ama çok basit bir örnek; bana ilettiğiniz eposta adresini hotmail.com yerine hotmai.com olarak yazmıştınız. Ben düzelttim. Dikkat etmesem fikir paylaşmayı bırakın size ulaşmam bile mümkün olmayacaktı :)

Ona bakarsanız önemli olan örtünmek. Ne yapıyorsunuz, sadece örtünmekle mi yetiniyorsunuz?

memet 16-09-2009 21:02

Bu sitede yazım kurallarına uymayı seviyoruz. Biz sevmesek üyelerimiz itiraz ediyorlar hemen duruma, bu yüzden forumu seviyorlar. Siz ille de uymam diyorsanız, yapacak bir şey yok sizin için bence.
Bu yazıyı yazdıktan sonra, hatalarımı düzelttim ondört saniye sürdü bu.

uzaytek 17-09-2009 10:29

Bu durumda siz farazi bir şeye itiraz ediyorsunuz, ilerde olabilecek bir duruma. Belki bir gün olabilir diye bu kadar kendinizi yormasanız?

Ne yaptığımızı bilmeyen insanlar değiliz.

malbman 17-09-2009 10:36

Alıntı:

memet bey ben kurallara uymam **** uymaycağım şeklinde her hangi bir beyanda bulunmadım
demişsiniz ama bir kısmını alıntıladığım mesajınız bile

Alıntı:

kuralları daha önce okumuştum -bir yaptırım yok dememden önce- bu gün siz yazı yazmak için kısıtlamaları kaldırıp üyeliği aktif hala getirdikten sonra ben yanlış mı okudum diye tekrar okudum forum kurallarını ve aşağıya kopyaladığım dilbilgisi kuralına uyulması haricinde bir yaptırım görmedim.
bu mesajınızdaki alıntıda söyledikleriniz ile çelişiyor. Zira yazdığınız tüm mesajlar gibi son mesajınız da okuduğunuzu söylediğiniz kurallara hiç bir şekilde uymuyor ve bırakın hatalı yazdığınız için görünmeyen sözcükleri, okuduğunuzu söylediğiniz kuralları uygulamamak bile söylediğiniz yaptırımların uygulanması gereğini doğurmuyor mu sizce?

malbman 17-09-2009 10:47

Öncelikle cümlelere büyük harfle başlama ve sonra da imla işaretleri kullanma kuralları desem. Tabii paragraf yapma kuralını saymıyorum bile.

Bu kuralları herhangi bir şekilde (yanlışlıkla, dalgınlıkla vs.) ihlal etmiş olmanız siteye yazmanızı engellemiyor bildiğim kadarıyla. Ama yine bildiğim kadarıyla, bu yanlışlarda (en azından sizin yazdığınız 78 mesaj boyunca) ısrarlı olmak engellenmeyi gerektirir sanırım.

malina 17-09-2009 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sessizavukat (Mesaj 498263)
ben sanırım demiyorum dikkat ettiyseniz kuralları okudum ve dilbilgisi kuralları ile ilgilli olarak engellemeyi haklı gösterecek bir şey yok diyorum.


Sizi mi kırayım? :)

Gidip orada bir kural ekliyeyim olur mu? Bu arada siz de son sözlerinizi yazarsınız....

malbman 17-09-2009 11:14

Ben de sizin de meslek icabı bilmeniz gerektiği gibi, her şeyin yazılı olmasına imkan (ve gerek) yok diyorum. Zira imla kurallarına uymamanız bile

Alıntı:

Forum dili Türkçedir. Üyeler anlaşılır ve düzgün bir dil ile yazmaya özen göstermek zorundadır.
alıntıda vurgulu olarak belirttiğim sözcük gereği bu yaptırıma uğramanıza yeterli. Hele de cevap mesajınızı bile hala aynı özensiz imla ile yazdığınızı düşünürsek...

katmer 17-09-2009 13:09

Bakıyorum ve anlayamıyorum. Türkçenin yazım kurallarına uyulmasını istemek neden bu kadar tepki çekiyor? Anlaşılır gibi değil. Bilindiği gibi( bunu ilkokul birinci sınıf öğrencisi bile bilir) cümleye başlarken büyük harfla başlanır. Bunu uygulamanın da bu kadar zor birşey olduğunu sanmıyorum. Diğer hatalar da okuyarak düzeltilebilir. Bu hataların da "ben istediğim gibi yazarım" şeklinde bilerek ve isteyerek yapılmasını da kabul edemiyorum. Bu ilk önce güzel Türkçemize yaplımış bir saygısızlıktır.

Dilimizin yozlaştırılmasına karşı savaş vermemiz gerekirken, konuyu forumdan kaynaklanan kurallara karşı çıkmak yönünde algılamak ise hiç ama hiç kabul edilecek bir hareket değil.

Güler 18-09-2009 09:39

Sevgili katmer bu konuda size hak vermemek elde değil.

Bildiğiniz gibi, yeni üye olan arkadaşlarımızı ben karşılıyor kendilerine hoş geldiniz mesajı yazarken de Forum Kullanma Kılavuzunu okumalarını ve Türkçemizin doğru kullanmasına verdiğimiz önemi hatırlatıyorum.

Bu mesajlarımı sık sık görebilirsiniz.
Ama çok merak ettiğim bir durum var. Acaba arkadaşlar buraya kendilerini tanıtım yazılarını yazmadan evvel, daha önce yazılmış en azından bir iki sayfa öncesini hiç okumuyorlar mı? Veya, daha sonra tekrar bu sayfaya dönüp de kendilerine yazılmış( hatta tek tek isimlerine hitap edilerek) hoş geldiniz yazılarına bakmıyorlar mı?
Eğer bakmış olsalar, bu nokta ve virgül hatalarını, soru imi hatalarını mutlaka en aza indireceklerine inanıyorum.

Bugün bu konuda bir arkadaşımızdan çok güzel bir haber aldım.
Sevgili arkadaşımız bizim sitemizde çok sevilen bir arkadaş. İşi gereği, büyük firma sahipleri ile sık sık iş görüşmeleri yapıyor, mesajlar atıyormuş.
Bana dedi ki: Ben daha evvel bu yazışmalarımızda ne imlâ kurallarına dikkat ederdim, ne de doğru yazmaya özen gösterirdim. Hatta chet lisanını saygı çerçevesi içinde, kısaltmaları ile kullanmayı marifet sayardım.
Ne zaman ki agaclar.net'e üye oldum, Türkçemizin doğru kullanımına verilen önemi gördüm, bilmediklerimi öğrendim.
Sitemizdeki hemen hemen her mesajım için uyarı aldım ama hemen düzelttim.

Bugün bir iş görüşmesi için yine köklü bir firmanın ikinci derecede sorumlusu ile bir yazışmam oldu.
Daha sonra bu beyden bana bir mesaj geldi:
Sayın ..... beyfendi.
Bugüne kadar işim gereği pek çok mesajlaştığım dostlarım oldu. Ama inanın, Türkçemizi sizin kadar doğru, okunaklı ve anlaşılır bir lisan ile yazanlar çok enderdi.
Bu yüzden size teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.

Arkadaşımız o kadar mutlu ve memnun olmuş ki, hemen bana telefon etti ve "Güler inan ben de bunu burada öğrendim, sayın malina'ya ne kadar terşekkür etsem azdır" ifadesini kullandı.

Sizlerle paylaşmak istedim.

Güler 18-09-2009 10:14

Zaman zaman şöyle düşündüğüm de oluyor, bu belki bazı arkadaşları da kızdırabilir ama....

Müslüman olup da, dinimiz gereği yasak olan domuz eti yemeyi veya şarap içmeyi tartışmaya açmak gibi.
Kardeşim madem müslüman oldun dinin sana bunları yasaklamış, ama öyle ama böyle bir nedenden dolayı, kabulleneceksin.

Sen de gelmiş agaclar.net'e üye olmuşsun. Forum Kurallarını okuyup, kabul etmişsin.
Bu sitede Türkçemizin doğru kullanımına, imlâ kurallarına özen gösteriliyor.
Siteyi kuranlar, yöneticiler bunu öyle istiyorlar.
İstedikleri de ne kanunlara aykırı, ne de yasak olan birşey. Ayrıca hoş, güzel ve doğru bir şey.
Güzel ve doğru olan, daha çok istenmez mi, daha cazip gelmez mi, daha çok taraftar bulmaz mı?

Nejla K. 18-09-2009 22:49

Sayın Güler size hak vermemek elde değil... Kendimize ve dilimize olan saygımızı yitirirsek geriye ne kalır? Değerlerimizi korumazsak arkamızda ne bırakacağız? Çocuklarımıza teslim edeceğimiz bizim olan bizden kalan ne olacak? Biraz özeni hayatımızdaki her şey gibi dilimiz de hak ediyor...

katmer 18-09-2009 22:54

Sevgili Güler hanım, çok haklısınız. Elimizdeki değerlerin farkında olup onları korumalıyız. Herşeye karşıyım mantığı bu konuyla örtüşmez. Ben de, yazım kurallarına inadına uyulmamasına karşıyım o zaman..

Ben bu siteyi, değerlerimize kıymet verildiği için seviyorum. Yoksa sanal alemde sohbet edilecek site çok. Buraya şartlarımızın ağır gelmeyeceği kişileri bekliyoruz. Biz buyuz....

DefneD. 18-09-2009 23:09

Ben ''de'' nin ''da'' nın yanlış kullanımı gibi imlâ hatalarını geçtim, katmer'in dediği gibi büyük-küçük harf kullanma kurallarına uymayanlara daha çok kızıyorum.
İlkokulu okuyan herkesin bilmesi gereken kurallar bunlar. Uygulamayanların, ne yalan söyleyeyim umursamaz ya da art niyetli olduğunu düşünüyorum. Yok gerçekten bilmiyoruz diyen var ise, bu siteye üye olup, yazışıp, fotoğraf yüklemeyi öğrendikleri gibi yazım kurallarını öğrenmeye de gayret edebilirler diye düşünüyorum.
Ne de olsa hepimiz sitenin kurallarını bilerek üye olduk, değil mi?:)

çilekk 19-09-2009 09:54

Ve uygulamanın çok yararlı olduğunu düşünüyorum.Bir süre önce artık bende dikkat etmeye başlamıştım.Hızlı yaşayalım derken(sms,msn vs.),dilimizi katlediyoruz.Yazmaya meyilli birisi olarak farkettimki bozulan dilimiz benim kalemimi ve neredeyse hayal gücümü bile kısıtlıyor.Şimdi çok daha fazla dikkat ediyorum,ama yinede malum lise öğrencisi olarak ben dikkat etsemde arkadaşlarla bir araya gelince, yazışırken vs. yine yapılıyor hatalar.Ama her fırsatta uyarıyorum, her ne kadar gıcık etsemde. :)

sessizavukat 23-09-2009 17:47

Bu başlık altında yazdığım mesajlarımı konuyu daha fazla uzatmamak ve daha fazla yanlış anlaşılmamak için silmiş bulunmaktayım.
sadece mesajıma cevap sayılan ve mesajlarımdan alıntı yapılarak yazılan mesajların silinmesi halinde sayfanın okunması halinde daha anlaşılır ve akıcı olacağı kanaatindeyim.

afitap 23-09-2009 19:52

Yani bu durumda dilbilgisi iyi olmayan insanların çiçeklere ilgi duysa bile bu sitedeki insanların arasına girme hakkı yoktur. Bunu mu anlamamız gerekiyor , yoksa ben mi yanlıs anlamısım?

malina 23-09-2009 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi afitap (Mesaj 500514)
Yani bu durumda dilbilgisi iyi olmayan insanların çiçeklere ilgi duysa bile bu sitedeki insanların arasına girme hakkı yoktur. Bunu mu anlamamız gerekiyor, yoksa ben mi yanlıs anlamısım?

Çiçeklerle, ağaçlarla, otlarla, böceklerle aranız iyi olabilir. Bu site ilgi alanları böyle olan insanların bir arada olabilmelerini amaçlıyor.

Forumlarda iletişim biçimi yazılı olmak zorunda. Ne kadar az yazım yanlışı yaparsak o kadar iyi... Konu gereği oldukça fazla Latince kelime var. Türkçe yazarken çok sık imla hatası yapan birinin yazdığı bilgilere ne kadar güveneceğiz?

Böyle yazılar mı okumak istiyorsunuz?

Alıntı:

şey ben patatesi suda pişiriyorum sonra kabuklarını soyup ona veriom.ama tuz koymuom.bunu bir sitede okumıuştum ishalli kuşlara iyi ğelirmiş.ben 2 ğündür deniyom biraz iyi geldi.şimdi benim ğözimi korkutan şey şu benim arkadaşım bi tane yavru muhabbt kuşu aldı,2 gün falan oldu ve bu kuş ilk önce kırmızı bok yapmaya başlamış sonra ishal olmuş.veterinere ğötürdüler veterinerde ilaç vermiş kuşu 1,2 gün içerisinde öldü.o ilcı arkadaşım bana verdi ama ben almadım.bişi olu die.zaten bzim kuş ben bir kere altını temizlerken dışarı kaçtı.dışarda karga onu ğördü ağzına aldı.biz kargaya birşey attık,kargada biz<im kuşda o sırada kurtuldu.Allah'ıma şükürler olsun ki.annem ğitti kuşumuzu ğetirdi.o ğünden bu yana veterinere ğötüremedim çok işim vardı başımı kaldırmaya vakit yoktu.şimdi kuşumu götürücem ve ona çekap yaptırcam sizce çekap fiyatı ne kadardır?kuşuma bir şey olcak die çok korkuyorum.onu çok seviyorum.acil cevap lütfenn!!!!:S
"Çiçeklerle ilgilenen insanlar, cahildir, yazmayı bile bilmez; o nedenle yazarken biraz özen göstermelerini beklemek, çok ağır bir istektir" demediğinizi umarım.

afitap 24-09-2009 00:02

imla konusunda haklı olabilirsiniz fakat buyuk harf yerine kucuk harf yazıldıgında anlam degişmez ben nokta ve buyuk harf kullanmadım ama gayet net anlasıldıgımı dusunuyorum burda amacım haklı haksız aramak değil lütfen kimse yanlıs anlamasın sadece ilginc geldi okadar. kestirme yazılan kelimeler konusunda kesinlikle hemfikiriz. İyi aksamlar

afitap 24-09-2009 00:09

eklentinizi simdi gordum :) kusura bakmayin dikkatimden kacmis . ciceklerle ilgilenen insanlar cahildir demiyorum. herkesin ciceklere ilgisi olabilir diyorum sadece. bu arada orneginiz cidden tam yerinde olmus ...

katmer 24-09-2009 00:21

Sayın Afitap, ilk mesajınızı doğru okuyabilmek için nefessiz kaldım. Çünkü duraklamam için noktalama işareti yoktu. Nerede vurgulanacağını bilemediğimden hiçbir şey anlayamadım. Üzgünüm..
Noktalama işaretleri gerektiği yerde duraklamak ve doğru vurgulamak için kullanılır. Biz böyle öğrendik:)

Hatırlatmak istediğim bir konu da şu: buyuk değil büyük
kucuk değil küçük
yanlıs değil yanlış

Daha pek çok harf hatası var yazamadığım. Ben Türkçenin katledildiği mesajlar okumak istemiyorum. Okumuyorum da.. Yazık çok yazık...

thomasina 24-09-2009 00:28

Sevgili afitap, doğru olan bir kurallar bütününe elinizden geldiğince uymaktır. Bir kısmına uyup bir kısmına uymamak bence kolaycılık. Siz farkında değilsiniz ama sizin imla kuralı uygulamadan yazdığınız mesaj insanı okurken yoruyor. Büyük harf ve noktalama işaretleri neden var sanıyorsunuz? Düzgün konuşma dili de böyledir. Arada nefes alınır, beklenir. Sizin konuşurken bu tarzı kullandığınızı düşünmüyorum, yoksa kimse sizi dinleyemezdi değil mi? Öyle ise bu özeni konuşma şeklinizde korurken, yazım dilinizde göstermeme ısrarı nedir? İmla kurallarına; anlam nasılsa değişmiyor ve nasılsa anlatmak istediğim anlaşılıyor diye uymaz iseniz sizin harcamaktan çekindiğiniz emeği okuyanlara yüklediğiniz gerçeği çıkıyor ortaya. Sizin yazdığınız türde bir mesajı, ya da daha uzuncasını, ya da aynı tür birkaç mesajı arka arkaya okuduğumu düşünemiyorum. Amaç yalnızca yazanları değil, okuyanları da korumaktır. Yoksa nasıl kitap okuyabilirdik, ya gazete...
Bu zamanda imla kurallarına uymadan da yazı yazmalıyım tutkusuna bir türlü anlam veremiyorum.
Sevgilerimle...

DefneD. 24-09-2009 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi afitap (Mesaj 500659)
imla konusunda haklı olabilirsiniz fakat buyuk harf yerine kucuk harf yazıldıgında anlam degişmez ben nokta ve buyuk harf kullanmadım ama gayet net anlasıldıgımı dusunuyorum burda amacım haklı haksız aramak değil lütfen kimse yanlıs anlamasın sadece ilginc geldi okadar. kestirme yazılan kelimeler konusunda kesinlikle hemfikiriz. İyi aksamlar

Nokta, virgül kullanmadığınız zaman ''gayet net anlaşıldığınızı'' lütfen düşünmeyin. Yukarıda yazdığınızı okumak göz yoruyor.
Cümlelerinizin nerede başlayıp, nerede bittiğinin belli olmaması hoş mu sizce?
Haklı, haksız aramıyorum derken, umarım ''Cümle başında büyük harf kullanmak gereksiz'' demek istemiyorsunuzdur. :)

afitap 24-09-2009 00:43

Sevgili Defne, buyuk harf kullanmadığım taktirde nedemek istedigim anlaşılamıyorsa bundan sonra 5 yaşındaki ögrencilerimle konustugum gibi tane tane yazacağımdan emin olabilirsiniz.Ben burdaki kurallara aptalca, sacma vs. demedim.Sadece fazla katı oldugunu düşündüğümü belirttim.Neticede TDK forumu degil burası.Tabii ki yazılar anlaşılır ve net olmalı ama kendimi mutlu olduğum bir konu ile ilgilenirken edebiyat dersinde hissetmek çok hoşuma gitmiyor.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024