![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kurt üzümü- Goji berry - Wolf berry (Lycium barbarum)
Arkadaşlar Dünya'da antioksidant düzeyi en yüksek bir üzümsü meyveyi de tanıyalım.Dünya'nın en kuvvetli anti aging meyvesi diye biliniyor. ------------------------------------------------------------- Yeni keşfim Goji Berry. Çok önemli bir meyve. Orijini Asya olan ve çoğunlukla Tibet’te ve Moğolistan’da yetişen Goji Berry, dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biri. Çok kuvvetli bir antioksidan olan bu meyve Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılıyor. Bir protein deposu. Aynı zamanda 18 ayrı aminoasit, yüksek değerde betakaroten, çinko, demir, fosfor, B-complex, E vitamini ve C vitamini de barındırıyor. Tart : Cafe Fernando – Yemek Tarifleri --------------------------------------------------------------------- Dünya'da Goji berry ya da wolf berry diye bilinen ancak ülkemizde hiç bilinmeyen kurt üzümü aslında süper meyve tanımını gerçekten hak ediyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() timpanogosnursery.com Welcome gojigardens.com - Justhost.com Goji Berry Fidanı Üretimi- 2 TL den başlayan fiyatlarla http://www.drgillianmckeith.com/nutrition-goji.php Goji Berry Fidanı Üretimi- 2 TL den başlayan fiyatlarla ![]() Goji berries contain more vitamin C than oranges do Düzenleyen denizakvaryumu : 15-07-2010 saat 23:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açıkçası bildiğimiz anlamda klasik salon ve pencere çiçekleri hiç ilgi alanımda olmadı, bilinmiyen veya az bilinenlere doğru merakım giderek artıyor. Önce etobur bitkiler sonra calamondin şimdi üzümsü meyveler ....özellikle frenk üzümü...bakalım ne olacak ? Kurt üzümünü tesadüfen nette dolaşırken gördüm,Dünya'da bu kadar ünlü iken Türkiye'de tanınmaması çok garip...bilmediğimiz daha neler var acaba? Kurt üzümü ( goji berry ) Türkiye'de rahatlıkla üretilebilir ... http://www.uzumsu.com/ üzümsü meyvelerle ilgilenenler için yararlı bir site. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Acaba tohum bulma imkanı varmı. Burada bazı tohum bolumlerıne masaj yazdım. Dış ülkelerden tohum getırtmede tecrübeli arkadaşlar getirtsede paylaşsak hem tohumu hem ücretini. Ama şimdiye kadar bir cevap çıkmadı, destekçide çıkmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
karınca70 zaman zaman yurt dışından posta ile tohum getirmek için organizasyon yapıyor...en son neem ağacı tohumu getirtecekti, bu tohumdan da istenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2006
|
Alıntı:
http://www.gojiberries.us/index.asp?...ATS&Category=3 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
O siteyi inceledim. Kredi karti istiyor. Denedim kartim $` odemeye kapaliymis. Acilmazmis Bazi ingilizce mesajlar cikiyor sozlukten bulamadigim kelimeler var. Ornegin en cok istek alan ve yazilarindan,gorunusunden begendigimiz 10 meyve belirlesek. Bu isi daha once yapan arkadaslarda getirtse ve ucretini odeyerek paylassak. Sadece BEN yerine hepimiz faydalansak guzel olmazmi. Ben burada yeniyim pek fazla tanidigim yok. Bir haftadir bu dilegimi heryere yaziyorum henuz destekcim cikmadi. En sonunda yine olmazsa gidip dolarla alisveris yaptiran bir kredi karti alacagim ve kendim yapacagim bu isi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Saka saka. Ankara'nin iklimi de sert bir kara iklimi, denemekte fayda var. Nasreddin Hoca'nin gole maya calmasi gibi bir de tutturduk mu degmeyin keyfimize. (Bu arada ben, Istanbul'da yetisir mi diye dusunuyorum.) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Palmiye merkezinde Tropikal meyvelerde natal eriği ne çok benziyor.Acaba aynı bitki mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Natal eriği yani Carissa grandiflora ile goji berry aynı bitki değil ...meyveleri benzer gibi görünse de çiçeklerinden çok bariz şekilde ayırabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler.: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
BilgeKaan |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Listeye beni de ilave ederseniz samsun'da da ben denemiş olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yilmaz Tasova ile yedi kisi olduk. Bir paket tohum ismarlamistim. Bakalim, gelirse ve icinden 60'tan fazla tohum cikarsa, kisi basina on tohum hesabiyla sayiyi artirabiliriz. Aksi halde burada kapatiyoruz. ![]() Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bence de olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar geldi, ama hemen heveslenmeyin, tohum dedigim kuru uzum gibi dort tane kuru meyve. ![]() Sitede uc yaziyordu, torpil yapip dort gondermisler herhalde. ![]() Sanirim,tohumlar cok kucuk, o yuzden meyveyi gondermisler. Simdilik bu kadar, haber vereyim dedim, daha sonra aklima gelenleri yazacagim. Mesela, bu mevsim, tohumlari ekmek icin uygun mu? vs. vs. Siz de sorularinizi hazirlayin siteye soralim. Ona gore hareket edelim, ya da bilen dostlarimiz bize yardimci olur. Herkese selamve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|