![]() |
|
![]() |
#1834 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2007
|
Sevgili forum üyeleri, (anladığım kadarı ile) Bahattin size sormuş, cevabı da (sanırım odur) bana iletti. Yukarıdaki resim inula viscosa imiş. Oysa bana bunun "mercanköşk" olduğu söylenmişti. Benim sorum şu: Şile civarında mercanköşk yetiştiği söyleniyor. Bu bitkinin bir resmine sahip olan varsa bunu paylaşabilir mi? Doğada bu bitkiyi nasıl tanıyabilirim? Şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
![]() |
#1840 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Çiçeğin adı nedir?
![]() Sevgili Çiçek Sever Dostlar, Kaktüs türünde_ parmak şelindeki dallarında _ açan bu çiçek beni görünce nasıl sevindirdi bilemezsiniz. Üzerinde birkaç tane de açmak üzere olanlar vardı. Adını bilmiyorum. Ama çok etkileyici. Bilen varsa beni aydınlatırsa çok sevineceğim. Sevgiler. Düzenleyen kırçiçekleri : 16-10-2007 saat 11:46 Neden: Sorumu yazmadan iletmişim heyecalanıp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1845 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Sayın Penelophe, İlginiz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim. Çiçek çok güzel görünüyor ama adı güzel değilmiş. Ağaçlar Forumun önceki yıllarında bu çiçekle ilgili ne çok resim ve yazışma var. Google girip "Leş katüsü" yazınca buldum ilgili sayfaları... Çok sağolun. Bilgileri, güzellikleri bu denli içtenlikle paylaşabilen güzel insanlar olması ne hoş. Sağlıklı, sevgi dolu yarınlar dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1846 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Bu çiçeklerin adı nedir?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2007
|
Bu bitkinin adı nedir? Çok güzel kokuyor ve tüm sokağa yayılıyor. Şiledeki bir ahbabımızda bodur ağaç büyüklüğünde ve üzerinde yaklaşık 500 dev çiçeği var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Filturko Çok güzel bir Burgmansia ile karşı karşıyasınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Mehtap051 1. fotoğrafı Aeonium 'a benzettim. 2. fotoğraftakinin çiçekleri oluyor mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1850 |
mineokan
Giriş Tarihi: 06-10-2007
|
Arkadaşlar merhabalar. Resimdeki çiçeklere gözüm gibi bakıyorum ama fesleyen ve kaktüs dışındaki çiçeklerimin isimlerini bilmiyorum. Hı 6 ay oldu onlara sahip olalı ve hala yaşıyorlarsa iyi bakıyorum demektir. Orada sadece dalları kalmış fesleyenimde şu ana kadar ölmüş olması lazımmış ama sevgi onu yaşattı diyelim mi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Yaylada gördüğüm bir çiçek, ismini arıyorum
Bu bitkiyi tanıyan var mı?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
Ağaç Dostu
|
Yaylada yol kenarında gördüğüm bir çiçek, halk arasında VARGİT çiçeği olarak biliniyor. En son açan çiçekmiş, yani bu mevsimde hala var. Yardımlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Uzun zamandır arıyordum |
![]() |
![]() |
![]() |
#1855 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
Sayın Sinaninci, 1863 numaralı mesajdaki bitki fesleğen sanıyorum.Baharat olarak kullanılanı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1856 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
İşte yine kafam karıştı.Sayın Todor 1844 numaralı mesajdaki bitki 'stephanotis 'yani 'madagaskar yasemini'dir(en azından ben öyle biliyorum).Ayrıca yasemin türüde değildir.Nedense bence öyle olmalı çünkü çiçeğinin şeklide kokusuda çok benziyor.Bende var çok arsız bir bitki kırılan bir dalı hangi ayda olursa olsun toprağa değdimi tutuyor.Benim bilgilerim bunlar.Sizin dikkatinize yasemin sayfasında da mesaj göndermiştim sanırım görmediniz.Bu mesajıma cevap yazarsanız sevinirim zira yaseminler hakkındaki takıntılarım devam ediyor.Teşekkür ederim.Saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1858 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeklerin adı nedir?
Bakımı hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Ağaç Dostu
|
Bunu satan çiçekçide adını bilmiyordu.bu çiçek büyüyünce sarkıyor.aynı arapsaçı çiçeği gibi.görünen çiçek büyüyünce saksıdan sarkan yer oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|