![]() |
|
![]() |
#1292 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonunda buldum; Tradescantia spathacea - Rhoe discolor - imiş. Forumda daha önce de sorulmuş ve cevaplanmış. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1293 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2007
|
Merhabalar, Ben de yardım edebileceklerden bir çiçeğin ismini öğrenmek istiyorum. Eğer ismi dışında nasıl üretebileceğim hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Ağaç Dostu
|
1323 Nolu mesajdaki linkte görünen bitki Caesalpinia fakat yanlış isimlendirilmiş, Poinciana ismi Delonix isimli bitkiye veriliyor sanırım. 1321 Nolu mesajdaki bitki Paşa bıyığı da denen Latincesi Caesalpinia olan bitkidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2007
|
Çok teşekkürler. Bir hobici olarak sizlerden öğreneceğim çok şeyler var. Her işin ustası ayrı tabi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1299 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu bitkileri Bursa ekibi olarak Uludağ bitki ve florasını gözlemlemek için yaptığımız treeking sırasında çektik. Fakat isimlerini ve türlerini belirliyemedik, şimdi bu konuda sizlerin yardımlarını bekliyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1303 |
Doğa dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
bu bitkinin adı ne?
Herkese merhaba... Bu çiçeği bir yakınımdan aldım adı ve nasıl bakım istediği hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeği eşim almış. İşyerinde bakıyordu, geçen yıl askere giderken eve getirdi. 3-4 ay kadar sürekli çiçekliydi. Kırmızı minik çiçekleri var. Şimdi çiçeği kalmadı ama ben ancak bugün fotoğrafını çekebildim. Bu çiçeğin adı nedir acaba? Çok dayanıklı bir çiçek olduğunu söyleyebilirim. Evime yeni taşındığımda balkonu ve evi toparlayana kadar birkaç gün pencerenin önünde beklesin diye koymuştum, ama malesef yaklaşık 10 metreden aşağı düştü ![]() Bu arada çiçeğin bakımı nasıl yapılmalı bilgi verirseniz sevinirim. Ben doğuya bakan kapalı balkonumda tutuyorum. Toprağı kurudukça su veriyorum ve çok düzenli olmasa da gübre vermeyi planlıyorum. Planlıyorum dedim çünkü 1 senedir hiç vermemiştim, sadece geçen hafta verdim. Gübreleme işinin gerekliliğini de bu forumda öğrendim. Ben eskiden sulamanın yeterli olduğunu düşünüyordum. Yazıdan da anlaşılacağı gibi çiçek bakımı konusunda pek tecrübeli değilim, yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1305 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Çiçekçi, sizin elinizdeki çiçek Crassula türü. Sukulent bir bitkidir. Genel olarak Güney Afrika bitkisidir. Bakımı kolaydır. Yeter ki çok su vermeyin. Haftada bir sulama yaparsanız iyi olur. Çok iyi bakıp yetiştirdiğiniz belli oluyor. Üretimi de çok kolaydır. Bir adet yaprağı dala bağlandığı yerden koparıp bunu dere kumu ve kompost ile karışık bahçe toprağına batırarak bir hafta içinde köklendirebilirsiniz.Saksıda kesinlikle su birikmemeli.Bu nedenle saksı altında delik olmalı ve toprağın içine yeterince dere kumu eklemelisiniz.Yukardaki fotoğrafta sanırım torfa perlit eklenerek hava geçirimliliği arttırılmış. Sıcağı seven bir bitkidir. Ama direkt olarak güneş ışınlarının gelmesinden hoşlanmaz. Yaz döneminde rahatlıkla balkonda bakabilirsiniz. İdeali pencere arkasındadır.Sıcaklık değişimleri bitkiyi sarsar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1306 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1309 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sukranayalp. Sonunda öğrendim çiçeğimin ismini. Ayrıca vakit ayırıp detaylı bilgiler vermenize çok sevindim. Alıntı:
Açıkçası bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Poşetlerde satılan çiçek toprağına ekmiştim, içeriğini bilmiyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1310 | |
Doğa dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1317 |
Ağaç Dostu
|
Sn M sAYGIN , Cornus bitkisinin Türkçe adı kızılcıktır. Ama halkımızın kızılcık olarak yaygın halde tanıdığı meyvenin latince adı Cornus mass'tır. Aynı zamanda sopası meşhurdur. Kızılcık sopası denir ; odunu çok esnek, dayanıklı ve değerlidir. Mobilya yapımında da bu özelliklerinden dolayı ayrı bir yere sahiptir. Cornu florida ise süs kızılcığı olarak geçer.Cornus sanguinea için de süs kızılcığı diyoruz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1318 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Kızılcıklar oldumu Selelere doldumu Gönderdiğim çoraplar Ayağına oldumu hey hey Mendili eline Mendil verdim geline Karakına yollamış Yar benim ellerime Sanırım halk arasında bahse konu kızılcık bu dörtlüklerde anlatılan yörelere göre ad değiştiren KİREN, ZOĞAL VS. isim alan bir Anadolu meyvesi. Saygıyla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1319 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir türkümüzden söz etmişsiniz. Anadolu'nun heryerinde yetiştirilmesi mümkün değil. Çünkü rutubeti ve bol suyu seviyor. Ayrıca kireçli topraklardan da hoşlanmıyor. Sn Cemal S., sele zeytini ile türküde geçen seleler arasında bir bağ var mı? Sele bir çeşit sepete verilen isim mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Çok çeşitleri olan ürünü saklama,taşıma,toplama vs işlerde kullanılan sepet Anadoluda el sanatlarında her zaman var. Hatta karadenizde küfe oluyor. Hani eskilerde baş çeyizi kızlarımızın. Zeytinle olan bağı tahmin ettiğiniz gibi zeytin selede olgunlaşıyor diyede düşünebiliriz sanırım. Saygıyla. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|