Sevgili Mine Hn'ın, bu konunun ilk mesajında bahsettiği uygulamayı, bugün açan
gardenya çiçeğim ile denedim.
Bence harika bir görüntü oldu.
Bakalım önümüzdeki günlerde çiçek canlılığını ne kadar muhafaza edecek?
Az önce fotoğrafladığım çeşitli görüntüleri seyir zevkinize sunarım efendim...
3. fotoğrafı flaş ile çektim, diğerlerini ise doğal olması için flaşsız... Bu yüzden biraz karanlıklar maalesef...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Rahmetli ninem (anneannemin annesi) ful açınca onu çiçek sapının elverdiği ölçüde keser ve olgun bir domatese saplardı.Tabakta domatese saplı duran ful hem vazo ömrünü orada tamamlar, hem salonu misler gibi kokutur, hem de kırmızıya saplamış top top beyaz çiçeklerin enteresan sunumu olurudu.
Rahmetli anneannem bahçedeki ilk ful açınca onu domatese saplar ve felç geçirdiği için artık çiçeklerle uğraşamayan komşumuza hediye gönderirdi.Anneannemin vefatından sonra komşumuz artık "bana kim ful gönderecek "diye ağlamıştı. Fulu annem yolluyor şimdi.Bizim mum çiçeği kardeşliği gibi gizli bir ful kardeşliği mevcut aralarında .
Nineme neden fulu domatese koyuyorsun dediğimde annem öyle yapardı demişti.Hesapladım, bu durumda biz 5 kuşaktır fulu domatese koyuyoruz, öncesi var mı bilmem. Ama müşterilerime ful önerdiğimde, "eski moda onlar Mine Hanım, şöyle yeni değişik bir şeyler alalım" derlerse içim acıyor veya "adını duydum ama çiçeği hiç bilmiyorum "diyenler de çok.
|