Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 22-04-2007, 19:17   #248
akarayel
Yeni Üye

akarayel's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2007
Praceox üstad, size teşekkür ediyorum. Çok sevdiğim orkideme ne kadarda yanlış bakıyormuşum , onu öğrendim. Ekte resimlerini yolluyorum. Benim ana problemim 1 aydır beyaz pamukçuk biti ile uğraşıyorum ama henüz savaşı kazanamadım. İlaçlama sırasında üst köklere köpüklü ilaç geldiği için biraz zarar gördü. Yapraklardada hafif pörsüme var. Şu an tek dalda 32 çiçek var ve yaklaşık 2.5 aydır varlar. Tahminim 1-2 ay daha dayanacak gibiler. Resimde gördüğünüz üzere şeffa saksı büyük saksı içinde ve sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda şeffaf saksını diğer saksının dışına çıkarayım dedim. ****** çiçeklerin ağırlığı saksısını deviriyor. Sanırım saksıyı büyütmem lazım ama korkmuyorum desem yalan olur. Çiçeklerim evin doğu yakasında ve geniş bir kapının önünde perdesiz bir yaşam sürüyorlar. Sad3ece sabahları direk güneş alıp, günboyu aydınlık ortamda kalıyorlar. Yaklaşık 1.5 yıldır bizimle ve bu süre içinde sadece 2.5 ay çiçeksiz kaldı. Bir değerlendirme yaparsanız çok memnun olurum. Herkese sevgi ve saygılarımla.

Eklenen Resimler

akarayel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön