Eser Hanım, 2 yıl önce Snowman'den almıştım. Tekrar olmasın ve bıktırmayayım diye yeni fotoğrafını yüklemiyorum ama şu anda çiçeklerden yaprakları görünmüyor.
Sevgili Çiçeksever, geçen yıl Mayısta çiçeklenmişti ama bu yıl Mart sonu çiçek tomurcuklarını oluşturdu, Nisanın ilk haftası açmaya başladı, halen de devam ediyor. Şayet Mayısta açacaksa şu anda üzerinde yaprakların gövdeyle birleştiği yerlerden çiçek sürgünleri veriyor olması gerek. Yalnız defalarca yazdığım gibi çiçekler ilk açtığında hiç kokmuyor(hayal kırıklığı yaşamayın), 2-3 gün sonra kokmaya başlıyor. Hele güneş vuruyorsa kokusu daha da yoğunlaşıyor. Ben alır almaz bahçeye dikmiştim. 1,5 metre boyunda tek gövdeden oluşuyordu. 2 yılda çok güzel gelişti.
Adalet Hanım, kokmadığını yazınca kendimden şüpheye düştüm. Bonsai toplantısına giderken Zenfree'ye 2 adet çiçekli dal götürdüm. daha odaya girer girmez herkes güzel kokunun nerden geldiğini sordu.

Zenfree'de aynen benim gibi çocukluğuna gitti.
Dilerim siz de çok beğenirsiniz. Gerçi kokmasa bile çiçek yoğunluğu, erken çiçeklenmesi ve yaprak dökmemesiyle yine de bir çok artısı olan bir sarmaşık.
2009'da aldığımda böyleydi,
2011 baharında ise boyu pergolayı aştı ve bolca dallanıp budaklandı. Yaseminlerimin 5.yılı olduğuna göre bu sarmaşık ta 5 yılda onlara yetişecek gibi görünüyor. Yani Yasemine alternatif olarak ta düşünülebilir. Çiçekleri daha iri olması artısı...