
Bir ay kadar önce araştırma yaparken enzim şişesinden çıkan CO2 gazını kapalı balkondaki pembe domates fidelerim için CO2 kaynağı olarak kullanmaya karar vermiştim. Mutfak atıklarından (Elma, porkakal, muz ve kivi kabuklarından) yaptığım kış enzimi fermentasyonunu tamamlamak üzere. Bu arada pembe domateslerden yaptığım koltuk ve dal budamalarından yaptığım domates yaprağı enzimi hala aktif ve gaz çıkışı devam ediyor. Şişeler tam pembe domates fidelerinin altına gelecek şekilde yerleştirmiştim. Fakat tam şişelerin hizasında kalan pembe domates yapraklarının ucunda yanıklar görünce yerini değiştirmek zorunda kaldım. Yaprak yanıkları CO2 fazlalığından mı oldu bilemiyorum. Havaların biraz ısınması ile akan su kültüründe duran pembe domateslerin keyfi yerine geldi ve daha önce meyva tutmayan çiçekler yavaş yavaş minik domateslere dönüşmeye başladı.