Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin
Sn epsody, iyi söylersiniz - güzel söylersini de, Bu yapilmak istenenler ot ile mücadele icin olmazsa olmaz ?Ot tekrar cürümek üzere topraga katildiginda, toprak zenginlesmis olmuyormu Veya "ne yapacagiz"..? Sn epsody!
|
Arkadaşım samimi yaklaşımların için şükranlarımı sunarak, sizin otların topraklara olan etkileşimlerine düşüncelerinize katıldığım gibi bu otların menfi etkilerini düşünmediğim anlaşılmasın, bu yabani otlar bizim topraklarımız bir yerde öz evlatları olduklarından topraklarımızda bunların gelişmelerinden fayda sağlamaktalar.
Bu nasıl bir fayda olduğunu açıkladıktan sonrada bize olan zararlarından kurtulurkenden bu faydalı yönlerini bilerek bunların toprak üstü gelişmelerini durdurarak topraklarımızı sömürmelerini durdurabiliriz.
Şimdi size topraklarımızı öz evlatları olan bu yabani otların toprak ilişkilerini gözden geçirdiğimizde bu yabani olarak niteledirdiğimiz bu otlar topraklarımızın doğanın acımasız şartlarına karşı kendini savunma sistemi olarak geliştirdiğini anlamamız güç olmasa gerek, nasıl bir savunma sistemi deyip sorgularsak şu sonuçlara varırız, bir sezon bu yabani otların toprağımızın üstünde hiç olmadıklarını düşünürsek, önce bize bu durum iyi gelecektir tertemiz bir toprak ve bitkilrimizin köklerine ortak olmayan asalaklardan ari bir oluşum, bizi memnun edebilir.
Bu olayı bir de toprakların yüzeyinden bakarak yorumlarsak gerçeğe varmamız yakınlaşır, şimdi bu çıplak toprak yapısını doğanın acımasız koşullarındaki durumunu bir kritik edelim, diyelimki sert rüzgarların esmeye başladığını ve akabindede toprak yüzeyindeki humusça zengin olan partaküllerin toprak yüzeyinden koprak çukurlarda ki derelere taşınacak kurtulabilenlerde arkadan gelen sağnak yağmurların hedefi olmaktan kurtulamıyarak arazimizi terk ederek, topraklarımızın fakirleşmesini getirecektir.
Şimdi birazçık anladığını umuyorum toprakların kendini savunması için bu yabani otların neden onların öz evlatları yakıştırmasının gerçeklerini, bizlere öğretilen yorganı yak pireden kurtul mantığının çözümlerini, bu mantık yanlış olduğunu kabullenerek yorganı yakmadan pireden kurtulmanın mantığı içinde hareket etmektir.
Bu mantık içinde bu otların zararlarınından kurtulmanın yönü toprak üstü organlarını çıkararak yaşamlarına gem vurmaktan geçmektedir.
Ot tekrar çürümek üzere topraga katildiginda, toprak zenginlesmis olmuyormu gelelim bu sözünüzün açıklamasına, hep açıklamıştım ama anlıyorumki sizde es geçmişiniz, bir kere daha açıklamakya fayda görüyorum, ben bir yaprağın bile toprak üstünde kalarak oksidasyonun tesirleriyle çürükçül bakterileri hedefi olarak zararlı oluşumlara davetiye çıkararak topraklarda hastalık yapıcı etmenlerin oluşumuna taraftar olmadım.
Bahçemizden ve toprağımızdan toplanan organik atıkların toprağa yarayışlı hale getirmenin usulu olarak ekili alanlardan uzakta biryerde bu atıkların kompostlaştırılarak toprağa verilmesinin daha uygun olacağıdır.
Endişelerinden kaynaklanan soruların için teşekkürlerimi sunarım, en iyi dileklerimle sağ duyulu bir anlayış içinde sorunlarına çözüm bulmanı temenni eder tüm güzellikler seninle olsun, sevgiler saygılar.