Roa'nın içindeki bakteri türünün Arthrobacter olduğu söyleniyor.
Aşağıdaki tablo Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, Seri: A, Sayı: 1, Yıl: 2008, ISSN: 1302-708, Sayfa: 179-189 da yayınlanmış ve H. Barıs TECİMEN ve Orhan SEVGİ tarafından yazılmış, ORMAN TOPRAKLARINDA MİKROORGANİZMALAR TARAFINDAN GERÇEKLESTİRİLEN AZOT DÖNÜSÜMLERİ isimli makaleden alınmıştır. Hangi bakterinin ne kadar Nitrit ve Nitrat ürettiği görülüyor.
Arthrobacter çokta verimli değilmiş

Üstelik henüz tescilli değil.
Çizelge 1. Bazı kendibeslek ve dışbeslenen canlılar tarafından gerçekleştirilen nitrifikasyon miktarları (Atlas ve Bartha 1993).
Canlılar | Oksitlenen madde | Ürün | Olusturma Mikt (μg N/gün/g kuru hücre)* |
Arthrobacter | (Dısbeslenen) | Amonyum Nitrit | 375- 9000 |
Arthrobacter | (Dısbeslenen) | Amonyum Nitrat | 250-650 |
Aspergillus | (Dısbeslenen) | Amonyum Nitrat | 1350 |
Nitrosomonas | (Kendibeslek) | Amonyum Nitrit | 1-30 Milyon |
Nitrobacter | (Kendibeslek) | Amonyum Nitrat | 5-70 milyon |
*1 g kuru hücrenin (örn. Arthrobacter cinsine ait 1 g kuru hücre miktarındaki canlı) 1 günde 375-9000 Ug N ürettiği anlamına gelmektedir.
Arkadaşlara önerim ürün seçerken biraz dikkat etmeleri. Açıkçası ben olsam, Nitrosomanas veya Nitrobacter içeren bir ürünü tercih ederim. Bunuda bir miktar orman örtü altı toprağından veya bahçenize biraz baklagil ekerek rahatlıkla elde edersiniz.