Konu: Hoya kerrii
View Single Post
Eski 07-06-2010, 13:36   #246
maki01
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Kerrii'mden kötü haberler. Dünden bu yana zararlı ve benim farkına varmadan verdiğim zararlarla tükendiğimi hissediyorum. Bu kadar da olmaz gerçekten.

Kerrii, seramik saksının içine konulmuş plastik saksıda idi. Olura sulamayı fazla kaçırabilirim diye iki saksı arasına 2 cm kadar boşluk kalacak şekilde taş yerleştirmiştim. Arada kerriinin sakısını kaldırıp su durumuna bakip fazla su birikmiş ise boşaltıyordum. Çiçek sapı verdiğinden bu yana korkudan bir aydır dokunamadım. Bu arada olan olmuş. Bu sabah alt yapraklarda yumuşama ve buruşma görünce mecburen saksıyı çıkarıp bakmak durumunda kaldım. Saksı dibindeki çakıl taşlarına rağmen, kökler saksı dışına taşmış ve dış saksıda biriken su içinde yüzer hale gelmiş.

Name:  aIMG_2044.JPG
Views: 1322
Size:  58.9 KB

Name:  aIMG_2045.jpg
Views: 1562
Size:  40.5 KB

Diversifolianın toprağında gördüğüm toprak yüzeyinin hemen altında oluşan küf görünümlü oluşum kerrii'de de olmuş. En üsteki toprağı çok az eşeleyince ortaya çıkıyor bu oluşum.

Name:  aIMG_2050.JPG
Views: 1387
Size:  66.0 KB

Saksı değiştirildi, kirlenmiş toprak alındı ve oksijenli suyla yıkandı, altta biriken su gazete yardımıyla da alınarak eski yerine yerleşti. Çiçeği güzel gelişiyordu ama umudum yok artık. Hepsinden çok kerrii'mi yaşatma derdindeyim.

Köklerde çürüme belirtisi yok. Alt yapraklardaki yumuşamanın nedeni direkt gelen güneş ışığı olabilir mi? Ancak üst yapraklar daha çok ışığa maruz kalıyor, güneş neden olamaz sanırım. Üzgünüm, şaşkınım.

Eksik yaptığım şeyler olabilir, lütfen uyarın.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön