Isırgan suyu hazırlamanın vakti geldi.
Isırgan azot, potasyum, magnezyum açısından zengin bir bitkidir.
Isırgan suyu fide aşamasında (erken ve güçlü gelişmesini sağlar) ve bütün sezon boyunca sebze sulamasında kullanır. Fideleri evde yetiştirdiğim için kokusundan dolayı kullanamıyorum. Toprağa dikim aşamasında ısırgan suyu ile suluyorum (Isırgan suyunu yeterli miktarda yapamadığım için öncelik sırası her zaman domatesin olur, geri kalanlar 'suyunun suyu" ile idare ederler). Bu sene çevreden ısırgan bulabilirsem kabakları da ısırgan suyu ile sulayacağım. (Isırgan bitkisi kirli suları pek sever; toplayacağınız yerde kirlilik olmamasına dikkat edin.)
Isırgan Suyu Yapımı
Kapaklı kova
Isırgan
Su (klorsuz)
Büyük taş
Isırganı ellerinizle ovuşturarak ezin (eldiven kullanmayı unutmayın), veya kovanın içinde taşla ezin. Isırganın üzerine -suyun üstüne çıkmaması için- büyükçe bir taş koyun. 1 birim ısırgan 8-10 birim su olacak şekilde su ekleyin. Kapağını kapatıp; kovayı bahçenin en uzak gölge köşesine götürün

. 3 hafta sonra (ısıya göre değişebilir) çay rengini alınca kullanmaya başlayabilirsiniz.