Saksıdaki solucanlar organik madde göstergesi.
Arkadaşlar, şunu unutmayın ki, solucanlar toprağın bereketini sağlayan canlılar olarak saksılardada aynı bereketi bitkilerinize sağlamaktadırlar, size buradan bir sır vererek bu canlıları daha çok seveceksiniz, hatta onları göremeden edemiyeceksiniz, solucanlar saksılarda genel olarak kabul görmezler, ben bunu insanların bu canlıları tanımak için çaba sarfetmeden onları yargısız infazla saksıların günah keçileri sayarak her türlü menfi düşünce içine girmektedirler.
Ben şimdi konumuza gelerek sizlere solucanlar hakkında gizemli bilgilerle solucan fobilerinizi yıkacağım, solucanları saksı toprağında ne kadar bol görürseniz toprağınızın organik madde yönünden okadar zengin olduğunu bilmelisiniz, solucanları saksı içinde daha çok bitkinizin kökleriyle iç içe geçmiş olduğunu görecek olursanız, bilinizki saksı toprağınızda organik madde eksikliği yaşandığından solucanlar o zaman beslenmek için bitki köklerinden salgılanan enzimler le kendilerini besleme ihtiyacından dolayı hırsızlık yapmaktadırlar.
Saksınızdaki bu olaylar size, solucanların bir haberci gibi çalışarak saksı toprağınuzdaki organik malzemelerin ölçüsünü koyan bir canlı olmaktadırlar, şimdi anladınızmı bu canlının gizemini, ben bu konuda çok hassas gözlemler le bu canlıları yakından tanıma fırsatını yakalamış nadir insanlardan sayılabilirim.
Bu canlılara ilgi duyarak sizlerde bu canlıyı bir arı kadar seveceğinize hiç kuşkum yok, hepinize iyi gözlemler içinde olmanızı dilerim.
|